به گزارش خبرگزاري كتاب ايران(ايبنا)، محمود احمدینژاد ريیس جمهوری ظهر امروز سهشنبه 19 اردیبهشت در سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران حضور يافت و از چندین طرح مرتبط با نسخ خطی و اسناد رونمایی کرد.
احمدینژاد که به مناسبت روز ملي اسناد و ميراث مكتوب به مرکز اسناد و کتابخانه ملی ایران آمده بود در چهارمين همايش ملي «آرشيو براي همه» با محوريت حفاظت و نگهداري از ميراث مستند تالار رقمی این سازمان را نیز افتتاح کرد.
تالار رقمي (ديجيتال) در راستاي مأموريت سازمان استاد و كتابخانه ملي براي در دسترس قرار دادن ميراث مستند كشور ايجاد شده است. هدف از ايجاد اين تالار ارتقاي سايت كتابخانه و دسترسي كامل به منابع كتابخانه و اسناد ديجيتال است.
در تالار رقمي مراجعان به منابع ديجيتال با درنظر گرفتن حق مولف آثار ميتوانند به اين منابع دسترسي يابند. البته محدوديت محتوايي نيز براي برخي از آثار در نظر گرفته شده است.
70 دستگاه يارانه در مرحله اول در تالار رقمي قرار داده شده و به تدريج مراحل توسعه كمي و كيفي آن ادامه خواهد داشت. منابع به صورت رايگان در اختيار مراجعهكنندگان قرار ميگيرد و تالار اشتراكي و پيوندهاي مفيدي نيز به كاربران ارايه ميشود.
در ادامه رييس جمهوري، مجموعه تخصصي خليجفارس را افتتاح كرد. اين مجموعه شامل اسناد، متون و نسخههاي خطي درباره خليج فارس است كه در پايگاه رقمی(ديجيتال) كتابخانه ملي قرار گرفته است. همچنين در اين مجموعه فهرست كتابها و مقالات ديداري و شنيداري مرتبط به خليج فارس ارايه شده است.
پايگاه اينترنتي خليجفارس نيز امروز رونمايي شد و از اين طريق افراد ميتوانند به منابع مرتبط با خليج فارس دسترسي پيدا كنند.
در این مجموعه که در قالب یک نمایشگاه در سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران برپاست، مجموعهای دیجیتال از نقشهها، اسناد و متون خطی درباره خلیج فارسی گردآوری شده است.
در این قسمت همچنین فهرست کتابها، مقالات و منابع دیداری و شنیداری مرتبط با خلیج فارس در معرض دید قرار گرفته است.
احمدینژاد در بخش ديگري از تالار رقمي، از 34 عنوان کتاب که مجموعاً 10 هزار صفحه موضوعات مختلف مرتبط با شخص ريیس جمهوری را شامل میشدند دیدن کرد. این کتابها هم توسط مسؤولان سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران تدوین شدهاند.
ريیسجمهوری همچنين در این برنامه از سند فرمان خود مبنی بر فک پلمپ و آغاز به کار مجدد مراکز هستهای ایران رونمایی کرد. این سند پس از مهر توسط فرزند یکی از شهدا برای ابد به آرشیو ملی ایران سپرده شد.
احمدينژاد در این برنامه همچنین از مجموعه تاریخ شفاهی ایران که با مشارکت سازمان صدا و سیما و سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران در محل این سازمان برپا شده است، رونمایی کرد.
رونمایی از فهرستگان نسخههای خطی ایران (فنخواه) از دیگر برنامههایی بود که احمدینژاد در آن حضور یافت. مجموعه 40 جلدی خیر در برگیرند اطلاعاتی بیش از320 هزار جلد نسخه خطی ایران و گنجینه ارزشمند برای پژوهشگران در معرفی هویت ملی ایرانی اسلامی به جهان است.
در مراسم امروز که به مناسبت بزرگداشت شیخ کلینی و روز ملی اسناد و میراث مکتوب برپا شده بود، همچنین از چند شخصیت اهداکننده نسخههای خطی و حامیان این موضوع با حضور ريیس جمهوری قدردانی شد.
«چهرزاد بهار» دختر ملکالشعرای بهار در این برنامه به پاس اهدای مجموعه نفیس آثار و اسناد خانوادگی این شاعر فقید به گنجینه اسناد ملی ایران، قدرداني شد. دختر ملکالشعرا در بستر بیماری بود و قدرداني از او غیابی انجام شد.
همچنین سیفالله عربی یعقوبی به نمایندگی از خانواده مرحوم سیاوش پرواز و به پاس اهدای بیش از 50 هزار جلد کتاب به مرکز اسناد و کتابخانه ملی سیستان و بلوچستان در زاهدان و یک باب خانه مسکونی در مشهد که آن را وقف توسعه کتابخانه مذکور کرده است، لوح تقدیر خود را از ريیس جمهوری دریافت کرد.
محمود احمدینژاد همچنین از مهندس صادق عابدین استاندار فارس به دلیل حمایت و مساعدتهایش از مرکز اسناد و کتابخانه ملی فارس در شیراز قدرداني کرد. براساس اعلام فاز نخست دیتاسنتر مرکز اسناد و کتابخانه ملی فارس هم در آینده نزدیک راهاندازی خواهد شد.
داریوش اسدزاده از مسوولان موزه ملی به نمایندگی از 5 سازمان و موسسه فرهنگی کشور و برای دریافت لوح ثبت جهانی دو اثر ارزشمند ایرانی (پنج گنج و التفهیم) نيز در بخش پاياني اين مراسم لوح تقدیر خود را از ريیس جمهوری دریافت کرد.
سهشنبه ۱۹ اردیبهشت ۱۳۹۱ - ۱۷:۴۴
نظر شما