مدير انتشارات نويد شيراز از احداث «كتابخانه بدون قفل» در چهار راه حافظيه شيراز به عنوان تجربهاي موفق ياد كرد كه ميتواند در تمام كشور تكرار شود.-
وي درباره نتايج اين طرح گفت: ابتدا گمان ميكرديم پس از مدتي با كاهش مخزن كتاب مواجه مي شويم اما جالب است كه بدانيد نهتنها از كتابها كم نشد، بلكه بر تعداد آن افزوده شده است!
نويدگويي با ذكر مثالي علت افزايش كتاب در كتابخانه حافظيه را توضيح داد و گفت: امسال نامهاي از كرمانشاه به همراه چندين جلد كتاب دريافت كرديم. در اين نامه ذكر شده بود كه نويسنده آن نامه چندي پيش به شيراز آمده و كتابي را از كتابخانه حافظيه برداشته و آن را براي مطالعه به همراه خود به مسافرخانه برده است. وي در نامه اشاره كرده كه به علت عجله فراموش كرده بوده كه كتاب را به كتابخانه بازگرداند. به همين دليل، ضمن عذرخواهي كردن، كتاب امانتي را به همراه چندين جلد كتاب اهدايي ديگر به كتابخانه حافظيه اهدا كرده است.
مدير انتشارات نويد شيراز از طرح جايگزيني كتاب به جاي دستههاي گل ترحيم در 10 مسجد شيراز سخن گفت و عنوان كرد: اگر هر سبد گل را كه حدود 30 هزار تومان قيمت دارد، در عدد 10 ضرب كنيم و آن را براي روزهاي از سال كه در مسجد هاي شهر مراسم ترحيم برگزار ميشود محاسبه كنيم، با يك رقم بزرگ مواجه ميشويم. پس از تحقيق در اين زمينه پيشنهاد دادم كه براي جلوگيري از آلودگي محيط زيست و حيف و ميل كردن گلها، با مسجدها وارد مذاكره شويم و با فرهنگسازي، مردم را به اهداي كتاب در جلوي مسجد ترغيب كنيم تا افراد علاقهمند به كتاب و نيازمند به مطالعه بتوانند از كتاب استفاده كنند و كتابخواني جان تازهاي بگيرد.
نویدگویی گفت: اكنون به كمك شهرداري شيراز «طرح سبد كتاب» را در اتوبوسهاي شهري اجرا كردهايم كه مورد استقبال بسياري از مردم قرار گرفته است. كتابهايي كه در اين سبدها قرار دارند، كتابهايي هدفدارند و شامل شيرازشناسي، ايرانشناسي، شعرهاي معاصر، مشاهيرشناسي و معرفي مكانهاي فرهنگي شهر شيراز و استان فارساند.
نويدگويي افزايش سرانه مطالعه كتابخواني را تنها وظيفه دولت ندانست و گفت: معتقدم كه نقش ناشران در ترويج فرهنگ مطالعه بسيار اهميت دارد. ناشر بايد ابتكار داشته باشد و ابتكارش را در اختيار نهادهاي دولتي و خصوصي قرار دهد. ما بايد كاري كنيم تا جامعه ما به سمت مطالعه برود تا جوانهاي ما از تاريخ كشورشان مطلع شوند.
مدير انتشارات نويد شيراز با اشاره به اين كه يك ناشر كتاب در درجه نخست بايد نسبت به محيط پيرامونش اطلاع كافي داشته باشد، چند شغله بودن را براي يك ناشر آفت دانست و عنوان كرد: بايد شغل نخست يك ناشر، نشر كتاب باشد و بس. كساني كه نشر كتاب جزو شغل چندم آنهاست و پروانه نشر كتاب هم گرفتهاند، از این بازار خسارت خواهند ديد و به آن هم خسارت خواهند زد.
وي ادامه داد: نشر، شغل نخست من است. هميشه احساس ميكنم كه يك دانشآموز كلاس اول ابتدايي در زمينه نشر و پخش كتابم و هميشه آماده آموختنم. به همين دليل، هر سال به اكثر نمايشگاههاي داخل كشور و خارج از كشور ميروم و از روش و نوآوريهاي آنها ياد ميگيرم.
نويدگويي از تجربه حضور در نمايشگاههاي بينالمللي سخن گفت و عنوان كرد: چند سال پيش در نمايشگاه فرانكفورت شركت كردم. در آن سال بحث كتابهاي ديجيتال رونق گرفته بود و تقريبا بيشتر ناشران تحت تاثير ابداع جديد قرار گرفته بودند. سال گذشته كه به نمايشگاه رفتم ديدم كه نظرها عوض شده و بحث كتابهاي چاپي و اهميت آن بار ديگر بر سر زبانها افتاده است؛ همه اين ديدارها آموزندهاند.
اين ناشر درباره فعاليتهاي فرهنگياش در استان فارس توضيح داد: مدتي است به همراه مسوولان فرهنگي در شهر شيراز موضوع خيرين كتابخانهساز را در سطح استان فارس پيگيري ميكنيم. جلسههاي متعددي داشتهايم و سعي كردهايم تا كتابخانهسازي را در ذهن خيرين استان رواج دهيم كه با توجه به اهميت موضوع مورد استقبال قرار گرفته و تاکنون كارهاي بزرگي در زمينه كتابخانهسازي و توزيع و پخش رايگان كتاب به كمك خيرين انجام شده است.
وي درباره مشكلات پيش روي ناشران گفت: حدود 41 سال است كه به كار نشر و توزيع كتاب مشغولم. بارها با مسايلي مانند افزايش قيمت كاغذ و مشكلاتي از اين دست برخورد كردهام كه با تدبير و مشورت توانستهام از آنها عبور كنم.
نويدگويي عنوان كرد: از يك منبع مطلع و آگاه خبردار شدهام كه به زودي قيمت كاغذ كاهش پيدا ميكند و به همين دليل، به ارزان شدن كاغذ خيلي اميدوارم و نگران گراني كاغذ نيستم.
انتشارات نويد شيراز كه تاكنون در تمام دورههاي نمايشگاه كتاب تهران حضور يافته است، امسال نيز به همراه ديگر ناشران استان فارس در بيست و پنجمين دوره اين نمايشگاه شركت كرد و با آثاري در زمينههاي تاريخ و جغرافيا، فني مهندسي و دانشگاهي، علمي، آموزشي، تربيتي- روانشناسي، جامعه شناسي، هنري، شعر، رمان و داستان، مذهبي، قضايي، ادبيات تاليفي وتحقيقي ميزبان مخاطبان كتاب بود.
نظر شما