شهبازی با اعلام این خبر به خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا)، گفت: این کتاب محصول خاطرات من از کار در سینما و دیدن فیلم و همچنین خیابان لالهزار چهارراه استانبول و مکانهای تاریخی این خیابانها است. البته اشارههایی هم به تئاترهای لالهزار دارم و همینطور «کوچه ملی» را هم توصیف میکنم، چرا که این کوچه فقط با سینما معنا پیدا میکرد.
وی افزود: اگر غلو نباشد، من نزدیک به دو هزار فیلم در لالهزار از سال 1339 تا 1356 دیدم و از سال 1356 به بعد دیگر سینما نرفتم، مگر دفعاتی که در جشنوارههای فیلم به عنوان مهمان دعوت میشدم.
شهبازی درباره نخستین باری که به سینما رفت، گفت: من در 9 سالگی از روستای حسنآباد یاسوکند، که در 90 کیلومتری زنجان قرار دارد همراه مادرم برای کار به تهران آمدم. در همان روزها به سینما رفتم و فیلمی با عنوان «آقای 420» تماشا کردم و مسیر زندگی من با دیدن این فیلم تغییر کرد.
شهبازی در ادامه گفت: تماشای فیلم «آقای 420» باعث شد که من تمام کار و زندگی و برنامههایی که برای آینده را داشتم رها کرده و به دنبال کار در سینما با مشکلات بسیاری که پیرامون آن وجود داشت، بروم.
این هنرمند گفت: در این کتاب شما خاطرات من با کارگردانها، تهیهکنندهها و بازیگران سینما را خواهید خواند. من در این کتاب از چگونگی ورود به سینما و همچنین کارهای مختلفی که در این حوزه از دستیاری تا کار در لابراتوار و در نهایت سرپرستی قسمت داروسازی لابراتوار سازمان صدا و سینما، انجام دادم را بازگو میکنم.
وی درباره مدت زمانی که مشغول نگارش کتاب بود، گفت: طرح کتاب در سال 1385 به ذهن من رسید و از همان زمان شروع به نگارش کردم و دقیقا روز 25 فروردین 1390 کار به اتمام رسید و اکنون در دسترس مخاطبان قرار گرفته است.
شهبازی درباره حال حاضر خیابان لالهزار گفت: لالهزار این روزها به هیچ عنوان دیدنی نیست و برای من که گریهآور است. زمانی که به آنجا میروم، تمام خاطرات من مثل آنونس و تیزر فیلمها در ذهنم میچرخد و مدام به این فکر میکنم که لالهزار در قبل چه بوده و چه جایگاهی در هنر ایران داشته و اکنون چه شده است؟ لالهزار الان را کابلهای برق پر کردهاند و تمام چیزهای خوب آن و نوستالژیها از بین رفته است.
کتاب «یک روستایی در لالهزار» 50 سال خاطرات سینمایی ایوب شهبازی، با مقدمه هوشنگ گلمکانی و هوشنگ کاووسی، توسط انتشارات روزنهکار در 308 صفحه به همراه 23 صفحه ضمیمه تصویری به قیمت 9 هزار و پانصد تومان در دسترس علاقهمندان به سینمای ایران قرار گرفته است.
این کتاب با طرح جلدی از ابراهیم حقیقی منتشر شده است.
ایوب شهبازی سالها در سینمای ایران به عنوان مسوول فنی لابراتوار، دوبلور و چند شغل دیگر مشغول به کار بود. او همچنین یک مخاطب حرفهای فیلم به حساب میآمد و بیننده تمام فیلمهایی که در ایران اکران میشد، اعم از خارجی و ایرانی، بود.
کتاب «یک روستایی در لالهزار» به نحوی تاریخ حواشی و مشاغل جنبی سینمای ایران است و همچنین میتواند یک منبع مطالعاتی درباره خیابان لالهزار و تاریخچه آن باشد.
چهارشنبه ۲۷ اردیبهشت ۱۳۹۱ - ۱۴:۵۰
نظر شما