«كار گروهي»، «اخلاق حرفهاي» و «تصميمگيري و حل مساله» عنوان كتابهايي در حوزه كارآفريني است كه از سوي مهدي سعيديكيا و همكارانش در حال نگارش بوده و در آينده نزديك منتشر ميشوند.-
وي به كتاب ديگري با عنوان «اخلاق حرفهاي» اشاره كرد و گفت: در اين كتاب تلاش شده است مباحث مديريت با مباني اسلامي و آنچه در اسلام درباره كسب و كار وجود دارد، تلفيق شود. در اسلام مباحث متعددي در اين باره وجود دارد كه ما چندان از آنها استفاده نميكنيم و بيشتر اين رويكرد را داريم كه نظرات غربي را با استفاده از احاديث و مباحث اسلامي موجود تاييد كنيم، در حالي كه به نظر ميرسد مباحث موجود در اسلام درباره كسب و كار گستردهتر از اين است و ميتواند به ريسكپذيري، خلاقيت و تحمل شكست كمك كند.
اين نويسنده افزود: «تصميمگيري و حل مساله» كتاب ديگري است كه در آن تركيبي از الگوهاي تصميمگيري و تكنيكهاي خلاقيت ارايه شده است. به عنوان مثال بر استفاده از تكنيكهاي خلاقيت مانند «طوفان فكري» يا «دلفي» در يافتن راه حل مناسبي براي حل مساله در تصميمگيري تاكيد شده است.
اين مدرس كارآفريني كتابهاي موجود در حوزه كارآفريني را بيشتر متمركز بر ترجمه دانست و گفت: به نظر ميرسد واژه كارآفريني، رنگ و بويي از نظام سرمايهداري دارد، زيرا در حقيقت برگرفته از عملكرد افراد موفق در نظام سرمايهداري است، اما گرتهبرداري از اين واژه در كشور ما، امر مطلوبي نيست. اگرچه بايد مفهوم كارآفريني را در كشورمان پياده كنيم اما به نظر ميرسد در اين حوزه بايد به سمت مباحثي مانند كارآفريني اجتماعي برويم زيرا تمركز بر كارآفريني فردي ما را به آنچه از آن گريزان بوديم، يعني نظام سرمايهداري سوق ميدهد.
وي كارآفريني را نوآوري و متفاوت با خود اشتغالي دانست و افزود: كارآفريني با آفرينش و خلاقيت عجين و با صرف وقت و اموال در هم تنيده است و ريسك اجتماعي و رواني بالايي دارد، اگرچه رضايتمندي شخصي نيز به دنبال خواهد داشت، در حالي كه خوداشتغالي لزوما رضايت شغلي در برندارد.
مهدي سعيديكيا نويسنده كتابهاي كارآفريني از جمله «آشنايي با كارآفريني» و « اصول و مباني كارآفريني» است. «اصول و مباني كارآفريني» اكنون به چاپ بيستم رسيده است. وي همچنين موسس كانونهاي كارآفريني در دانشگاه جامع علمي كاربردي است.
نظر شما