پنجشنبه ۲۸ اردیبهشت ۱۳۹۱ - ۱۳:۴۸
بی‌حرمتی به کتاب در یک جشنواره سینمایی

روز گذشته چهارشنبه 27 اردیبهشت در حاشیه اختتامیه جشنواره فیلم‌های صنعتی از کتاب «سينمای مستند صنعتی ايران» نوشته محمد سعید محصصی در مدت زمان 60 ثانیه رونمایی شد._

به گزارش خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا) ظهر روز گذشته چهارشنبه 27 اردیبهشت دورنگاري از طرف روابط عمومی دومين جشنواره ملی فيلم‌های صنعتی به خبرگزاری کتاب ایران رسید. در این فکس عنوان شده بود که از ساعت 16 همین روز اختتامیه دومین جشنواره ملی فیلم‌های صنعتی در سالن جابرابن حیان دانشگاه صنعتی شریف برگزار می‌شود و یکی از برنامه‌های جنبی این اختتامیه رونمایی از کتاب «سينمای مستند صنعتی ايران» است.

باوجود این‌که  دورنگار روابط عمومی جشنواره بسیار دیر به خبرگزاری ارسال شد، خبرنگار سرویس ادب و هنر (بنا به رسالت خبرگزاری که نشر هرچه بهتر اخبار کتاب‌ است) در این اختتامیه حضور یافت، اما با کمال تعجب این رونمایی محدود شد به برداشتن پارچه‌ای که روی کتاب کشیده بودند و گفته اي از  نویسنده کتاب که 30 ثانیه به طول انجامید.

سخنان 30 ثانیه‌ای نویسنده کتاب این بود: این تنها ماکت کتاب است و هنوز کتاب ویرایش نشده و ان‌شالله در اوایل تابستان به همت انتشارات جهاد دانشگاهی دانشگاه صنعتی شریف منتشر خواهد شد.

لازم به ذکر است که این رونمایی در پايان جلسه و زمانی‌که میهمانان ویژه را برای اهدای جایزه برگزیدگان روی صحنه دعوت شده بودند، صورت گرفت و مجری جلسه به طنز گفت که هرچه سریعتر این پرده‌برداری از کتاب را انجام دهید تا میهمانان روی صحنه خسته نشوند.

بهتر این بود که مسوولان برگزاری جشنواره براي آن‌که کتاب آماده نشده بود، این قسمت را حذف می‌کردند تا این كه چنين سخیف با مراسم رونمايي يك کتاب برخورد کنند. متاسفانه بسیاری از جشنواره‌ها و همایش فرهنگی صرفا به خاطر برگزاری و پر کردن رزومه برگزار کنندگان انجام می‌شود و بسیاری از این جشنواره‌ها عملا  کارکرد مفید از منظر تئوریک ندارند.

در بیشتر کشورها زمانی‌که قرار به برگزاری یک رویداد فرهنگی و هنری در حوزه خاصی است، پیش از برگزاری کارشناسان خبره در آن حوزه مطالعه کرده و سعی می‌کنند کمبودها و نقص‌های آن حوزه را از طریق چاپ کتاب و مقالات متعدد در هنگام برگزاری آن رخداد فرهنگی، جبران کنند.

سینمای صنعتی ایران هم از منابع و مکتوبات تخصصی محروم است و شاید بتوان گفت که هیچ منبع آموزشی و تخصصی در این حوزه وجود ندارد. امیدواریم که مسوولان برگزاری این جشنواره‌ها به جای زیرپا گذاشتن حرمت کتاب و پژوهش، کمبود منابع تخصصی را پیگیری کنند.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها