یکشنبه ۳۱ اردیبهشت ۱۳۹۱ - ۱۰:۱۷
«جشن واژه‌ها و حس‌ها و حال‌ها» به کتابفروشی‌ها راه يافت

جدیدترین مجموعه شعر مفتون امینی با عنوان «جشن واژه‌ها و حس‌ها و حال‌ها» منتشر شد. این دفتر دربرگيرنده تازه‌ترين سروده‌هاي وي با موضوعات عاطفي و فلسفي در يك سال اخير است. «شهریارنامه»اين شاعر نيز به زودي راهي بازار كتاب مي‌شود.-

امینی در گفت‌و‌گو با خبرگزاری کتاب ایران(ایبنا)، گفت: در این دفتر 77 قطعه شعر گنجانده شده است که طی سال 89 و ماه نخست سال 90 سروده شده‌اند.

وی ادامه داد: این 77 قطعه شعر، 42 «گویه»، 11 شعر سپید، دو شعر نیمایی، دو غزل، 15 رباعی، دو قطعه و سه شعر آذری را شامل می‌شود.

امینی درباره مضمون این سروده‌ها افزود: اغلب این شعرها پیرامون مضامین و موضوعات عاطفی و تاحدودی مسایل فلسفی و حکمت سروده شده‌اند.

وی در پایان از انتشار کتاب «شهریارنامه» خبر داد و اظهار داشت: این کتاب دربرگیرنده خاطرات من با شهریار است؛ چراکه حدود 15 سال ارتباط و دوستی صميمانه‌اي با این شاعر داشته‌ام. در این اثر به مسایلی درباره زندگی شخصی شهریار و بررسی برخی از نمونه اشعارش پرداخته‌ام. این کتاب را نشر افراز منتشر مي‌كند. 

نگاهی به «جشن واژه‌ها و حس‌ها و حال‌ها» 
در دفتر شعر «جشن واژه‌ها و حس‌ها و حال‌ها» شعرهایی با عنوان‌هایی چون «در همه حال»، «طرف‌شناسی»، «در حادثه»، «با درخت‌ها»، «باد سُرایی»، «اورموگولو-اورموگولو!»، «دروغباران»، «بر کاغذ ابر و باد»، «داستان»، «نمی‌دانستیم»، «روزنامه جوانشیر» و «در مشام خیال» دیده می‌شود.

«بر کاغذ ابر و باد» در برگیرنده 10 رباعی است و شاعر با توضیح کوتاهی در ابتدای این رباعی‌ها به شرح کاغذ «ابر و باد» پرداخته و این رباعی‌ها را در فضای طنز و جدی معرفی کرده است.

هیچ‌یک از گویه‌های این کتاب عنوان ویژه‌ای ندارند و تنها با شماره مشخص شده‌اند، البته شاعر در ارایه این گویه‌ها نیز ترتیب ویژه‌ای را رعایت نکرده است و این گویه‌ها در لابه‌لای دیگر اشعار کتاب پراکنده‌ شده‌اند.

«گویه» نوعی از شعر سپید با ساختمان و ایجاز ویژه است. امینی این عنوان را به شعری که بیشتر جنبه کلامی دارد خطاب می‌کند. وی این نوع قالب شعری را از اوایل دهه 70 به‌کار گرفته‌ است. به عبارت دیگر شعرهایی را «گویه» می‌نامد که علاوه بر فرم و ساختمان ویژه‌، جزو شعرهای گفتاری سپید با حجمی در حدود 16 تا 18 سطر به حساب می‌آیند.

یک نمونه از رباعی‌های این کتاب:
«بر کاغذ ابر و باد بنویس منم
آن مرد که پیش دشمنان پیل تنم
اما به دو کلمه حرف تلخ از دوست
چون شیشه سنگ خورده‌ای می‌شکنم»

گویه دهم از 42 گویه این مجموعه شعر:
«می‌آید
نزدیک‌تر و نزدیک‌تر
اما
وقتی که به همدوشی من می‌رسد
نه نگاه می‌کند و نه حرف می‌زند
بلکه، با لبخند سبکی
کاغذی تا شده را رها می‌کند و می‌گذرد
...
و من امسال- تا اکنون-
ده پیام تازه از او گرفته‌ام
در حالی‌که فقط
به تکرار یک جمله خوش قانع بوده‌ام
و نمی‌خواستم
که او
به جای طلوع از پشت پنجره‌ام
رنگین‌کمان را برای من تشریح کند.»

یداالله مفتون امینی متخلص به «مفتون» در ۲۱ خرداد ۱۳۰۵ در شهرک شاهین دژ واقع در حومه تبریز به دنیا آمد. پس از گذراندن دبستان و دبیرستان در زادگاهش به تهران آمده و در رشته حقوق قضایی در دانشکده حقوق دانشگاه تهران به تحصیل پرداخت.

«اکنون‌های دور»، «دریاچه»، «کولاک»، «انارستان»، «عاشیقلی کروان»، «فصل پنهان»، «تاکستان احتمال»، «سپیدخوانی روز»، «عصرانه در باغ رصدخانه»، «نهنگ یا موج» (گزینه کولاک و انارستان)، «شب 1002»، «شب هزار و دو»، «سرمه‌فام و خط نستعلیق»، «من و خزان و تو»، «از پرسه خیال در اطراف وقت سبز» و «سفری در سفینه حافظ» از جمله آثار منتشر شده‌ امینی‌اند.

مجموعه شعر «جشن واژه‌ها و حس‌ها و حال‌ها» در 90 صفحه و قیمت سه هزار تومان از سوی نشر امرود منتشر و راهی بازار کتاب شد.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها

اخبار مرتبط