ایبنا نوجوان: هر روزه گستره کارکردهای روباتها وسیعتر از پیش میشود و انسان استفادههای تازهای برای این اختراع شگفتآور خود پیدا میکند.
کتاب «روباتها در حمل و نقل» سومین جلد از مجموعهی شش جلدی «دنیای روباتها» است که اطلاعاتی دربارهی ارتباط دنیای حمل و نقل و روباتها در اختیار خوانندگان نوجوانان قرار ميدهد. این کتاب در 15 فصل تنظیم شده است. چگونگی حرکت روباتها، نیروی محرکه آنها، مسیریابی، روباتهای ریلی، آسمانی و سرفصلهای متنوع دیگری رامیتوانید در این کتاب بخوانید.
کتاب «روباتها در حمل و نقل» با بیان کلیاتی دربارهی چگونگی حرکت روباتها آغاز میشود. در بخش ابتدایی این کتاب میخوانید:
«بیشتر روباتها شیوههای حرکتی متفاوت دارند. بسیاری از آنها روی چرخهایشان میغلتند. برخی روباتها هم روی غلتکهایی میغلتند و روی چرخهای زنجیری غرشکنان حرکت میکنند. برخی روباتها ملخهایی دارند که میتوانند به کمک آنها در آسمان پرواز کنند و بر سطح آب جولان دهند.»
«روبات است یا روبات نیست؟»، «آیا میدانید؟ روباتها میتوانند»، «وب سایت شخصی روبات»، «روبات سوپر استار» و «روباتهای آینده» دانستنیهای جذاب دنیای روباتها را به شیوههایی متفاوت از متن اصلی کتاب به خواننده منتقل ميکند.
بخش «وبسایت شخصی روبات» یکی از جذابترین بخشهای کتاب است که در قالب یک داستانک بخشی از خاطرات یک روبات را برای نوجوانان بازگو میکند. «خسته و فرسوده» یکی از خاطرات روباتی این کتاب در ادامه آمده است:
«کار امروز حقیقتاً طاقتفرسا بود. چرخهایم فرسوده و بلبرینگهایم آزاردهندهاند موتورم تقتق صدا ميدهد و روان کار نمیکند. من به یک روغنکاری حسابی نیاز دارم و با این کار از این وضعیت خشک و سفت و سخت بودن خلا میشوم اما انسانهایی که صاحب من هستند به کلی فراموشم کردهاند. فردا شاید موتور من داغ کند و از کار بیافتم؛ آن وقت حساب کار دستشان ميآید!»
بخش «روبات است یا روبات نیست؟» تشابهها و تفاوتهای روباتها و ماشینهای معمولی را بیان میکند. بسیاری از نوجوانان با اتومبیل، هواپیما یا کشتیهایی سر و کار داشتهاند که به وسیله کنترل از راه دور حرکت میکنند و شاید برای آنها جالب باشد که بدانند این اسباببازیها روبات هستند یا نه. در بخشی با نام «کنترل تمام عیار» پاسخ به این سوال را ميخوانید:
«طبیعتاً نميتوان آنها را روبات دانست. بیشتر آنها بر اساس دستوراتی که فرد لحظه به لحظه به آنها میدهد و سرعت و جهت و حرکاتشان را کنترل و هدایت میکند، حرکت میکنند. روباتهای واقعی، خود پشتیباناند و تا حدودی به طور خودکار عمل میکنند.»
مطالعهی مجموعهی کتابهای «دنیای روباتها»، خوانندهی نوجوان را با مفهوم روبات، چگونگی کار آن و انواع روباتها مانند روباتهای زحمتکش در کارخانه، روباتهای اسباببازی، روباتهای قهرمان در قصهها و فیلمهای سینمایی، روباتهای هدایتکنندهی ترنها و هواپیماها، روباتهای جراح و زندگیبخش و روباتهای فضایی کاوشگر آشنا میکند.
این مجموعه جدیدترین دستاوردها در عرصهی علم روباتیک و آینده رابطهی انسان و روباتها را مورد بررسی قرار میدهد و دربارهی چگونگی کار مغز و میزان تصمیمگیری ماشینهای روبات در مورد انجام کارهای مربوط به انسان بحث میکند.
«روباتها در پزشکی و علوم»، «روباتها در خانهها و دنیای سرگرمی»، «روباتها در حمل و نقل»، «روباتها در ماموریتهای خطرناک»، «روباتها در قصهها و فیلمها» و «روباتها، کاوشگران فضا» عنوانهای این مجموعهی شش جلدی را تشکیل میدهند. مولف مجموعه«استیو پارکر» و مترجم آن«مجید عمیق» است.
هر یک از کتابهای مجموعهی «دنیای روباتها» را کتابهای مهتاب، واحد کودک و نوجوان انتشارات محراب قلم با شمارگان 3300 نسخه و به بهای 3500 تومان روانهی بازار کتاب کرده است.
دوشنبه ۱۵ خرداد ۱۳۹۱ - ۱۱:۰۰
نظر شما