محمد جعفر محمدزاده معاون امور مطبوعاتی و اطلاعرسانی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی امروز شنبه 30 اردیبهشت در نشست خبری چهارمین سمینار مسايل مطبوعات ایران در پاسخ به سوال خبرنگار ايبنا مبني بر علل وقفه 8 ساله برگزاري اين سمينار پس از سال 83گفت: علت دير اجرا شدن اين برنامه به زمان مديريت من بر نميگردد، اما در برنامه تقويمي سال 90، اين سمينار جزو اصلي ترين 70 برنامه ما بود چراكه من ضرورت اين كار را احساس مي كردم.
وي ادامه داد: علت برگزاري نشدن اين سمينار به صورت هر ساله، شايد اين باشد كه اين سمينار ظرفيت برگزاري هر ساله را ندارد. چون مقدمات اين كار بسيار طولاني است و نوشتن مقاله نيز زمان زيادي مي خواهد و مانند يادداشت نيست و يك زمان تحقيقاتي و مطالعاتي ميطلبد.
وي افزود: اين سمينار درباره آينده مطبوعات سخن مي گويد و نه درباره گذشته؛ چون موضوع اين سمينار نگاه رو به جلو دارد و اين كه چه بايد بكنيم تا اينكه چه اتفاقي افتاده در گذشته افتاده است و معتقديم نگاه به عقب درست نيست.
جعفرزاده با بيان اينكه وقتي يك مجموعه مقاله از اين سمينار منتشر ميشود بايد در فضاي رسانهاي مورد نقد و بررسي قرارگيرد، افزود: معتقدم اين سمينار بايد به صورت دوسالانه برگزار شود و اين ظرفيت را دارد.
وي تاكيد كرد: حوزه رسانه نيز مانند ساير حوزه ها و حتي بيشتر از آن با تغييرات و فناوريهاي جديد روبه رو است و بايد تلاش كنيم تا با اين تغييرات سازگار شويم.
معاون مطبوعاتي وزارت ارشاد در پايان سخنانش اظهار اميدواري كرد كه اين سمينار از اين پس به صورت دوسالانه برگزار شود.
وي همچنين در پاسخ به سوال خبرنگار ديگري در قبال حذف رشته روزنامهنگاری از رشتههای دانشگاه علامه طباطبایی موضعگیری کرد و نسبت به عواقب احتمالی این مساله هشدار داد.
وي ادامه داد: من تصور نمیکنم آنها بنا داشته باشند چنین کاری بکنند و تا این لحظه هم متن مکتوبی به دست من نرسیده است.
اين مقام مسوول با اشاره به اهمیت رشته روزنامهنگاری در ارتقای دانش فعالان این حرفه، افزود: انکار رسانه یعنی انکار حرکت جهان. نمیتوان اهمیت رسانه و نیروی انسانی آن یعنی خبرنگاران را انکار کرد.
محمدزاده اضافه کرد: خواهش ما از دوستان دانشگاه علامه طباطبایی و وزارت علوم این است که رشته روزنامهنگاری را جدیتر بگیرند. البته اكنون دانشکده خبر بسیار خوب و موثر کار میکند، در کنار آن دانشگاه امام صادق (ع) و دانشگاه تهران هم رشته روزنامهنگاری دارند.
معاون امور مطبوعاتی وزیر ارشاد اظهار كرد: من از واقعیت این قضیه بیاطلاعم و امیدوارم این اتفاق نیفتد و ما در مهر سال آینده نیز همچنان شاهد گسترش رشته روزنامهنگاری در دانشگاه علامه طباطبایی باشیم.
وی تاکید کرد: البته این ضرورت که باید رشته روزنامهنگاری تقویت شود نه اینکه حذف شود، خودش را بر جامعه و فضای دانشگاهی و رسانهای کشور تحمیل خواهد کرد و بعید میدانم این اتفاق بیفتد.
شنبه ۳۰ اردیبهشت ۱۳۹۱ - ۱۶:۵۸
نظر شما