دوشنبه ۱ خرداد ۱۳۹۱ - ۱۴:۴۰
فیروزمند شعرهایش را «در خیابان‌های پر از هیچ!» سرود

نخستین مجموعه شعر لیلا فیروزمند با عنوان «در خیابان‌های پر از هیچ!» منتشر شد. درون‌مایه بیشتر شعرهای این مجموعه آميخته با مسایل اجتماعی است.-

فیروزمند در گفت‌و‌گو با خبرگزاری کتاب ایران(ایبنا) عنوان كرد: این دفتر در برگیرنده 50 قطعه شعر سپید نسبتا بلند است که طی 10 سال گذشته‌ سروده‌ام.

وی درباره مضمون و فضای شعرهایش توضیح داد: سعی کرده‌ام این شعرها منعکس‌کننده فضایی باشند که در آن‌ها زندگی می‌کنم. هرچند شعر بیان احساس و عاطفه است، اما غالب بودن مضامین اجتماعی در این شعرها به چشم می‌آید و بنابراین می‌توانم بگویم بيشتر این شعرها با درون‌مایه اجتماعی سروده شده‌اند. 

اين شاعر همچنين گفت: از 9 سالگی به شعر گرایش داشته‌‌ام، اما به صورت جدی فعالیتم در این عرصه از 13 یا 14 سالگی‌ام آغاز شد. همچنین از انجمن‌ها و محافل حوزه شعر در طول این مدت بهره گرفته‌ام. 

وي درباره علاقه و بهره‌اش از شعر دیگر شاعران توضيح داد: به شعر معاصر علاقه بسیاری دارم و بر همین اساس بیشتر آثار شاعرانی چون منوچهر آتشی، احمد شاملو، سهراب سپهری و بیژن نجدی را مطالعه کرده‌ام.

فیروزمند ادامه داد: نمی‌توانم بگویم شعر این شاعران به‌طور مستقیم بر زبان شعری‌ام تاثیر گذاشته‌اند، اما برداشت کلی‌ام از تمامی آثاری که خوانده‌ام به‌ طور طبیعی به نوعی در سروده‌هایم جریان داشته است.

وی در پایان و درباره انگیزه‌اش از چاپ این کتاب افزود: آن‌چه سبب شد نخستین مجموعه شعرم را به دست چاپ بسپارم، معرفی‌ آثارم به مخاطب شعر امروز بود.

نگاهی به دفتر شعر «در خیابان‌های پر از هیچ!» 

فیروزمند اين مجموعه را كه نخستين دفتر اوست، به شعرهای نانوشته پدرش كه به زعم وي، چونان گنجینه‌ای مدفون ناشناخته مانده، تقدیم کرده است. 

در این دفتر 50 قطعه شعر سپید با مضامین عاطفی و اجتماعی گنجانده شده است. «دلتنگی»، «شاه بیت»، «مدرنیته وارونه»، «مونولوگ»، «رقص نت»، «قانون جاذبه»، «نیاز زرد»، «کنکاش»، «اندوه»، «آدرس سادگی»، «سکوت تلخ»، «انتظار»، «صبورانه»، «فاصله»، «زایش»، «بهانه»، «بیابان دگرگونی»، «کوچ»، «تبسم تلخ»، «برف سیاه» و «در پشت حصار» عنوان برخی از شعرهای این کتاب هستند. 

شاعر در سرایش این شعرها و بیان مضامین مد نظرش از عناصر و واژگان طبیعت بهره فراوانی گرفته است.

نمونه شعری از این مجموعه با عنوان «توهم»:
«آینه صداها
زنگار بسته است
و قبح نگاهی
هوس آلود،
سرنوشت صبحی بکر را
مسموم کرده!
-شب-
با دیدگانِ
توحشی گنگ
آغاز می‌شود...
- آن‌چنان‌که
فریاد ستم‌های
شب‌آلود،
(از آسمان زلال مرگ
پیداست!)
و سکوت روزهای پر طمع؛
چون نشان نازی‌ها
بر بازوان روزمرگی
بسته است!» 

فیروزمند متولد 1363 در گیلان و دانشجوی مقطع کارشناسی‌ارشد رشته حقوق بین‌الملل است.

دفتر شعر «در خیابان‌های پر از هیچ!» در 115 صفحه، شمارگان هزار نسخه و قیمت سه هزار تومان از سوی نشر افکار منتشر و راهی بازار کتاب شده است.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها