به گزارش خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا)، در این کتاب نحوه کار در رویکرد تحلیل رفتار متقابل و مهارتهای مربوط به آن به مخاطب ارایه میشود تا افراد به کمک آن بتوانند تغییراتی در خود به وجود بیاورند که حقیقی و ماندگار باشند.
عطارها مخاطبان این کتاب را در درجه نخست روانشناسان و متخصصان و سپس افراد عادی دانست و افزود: گرچه هر کسی که به این بحث علاقه داشته باشد میتواند کتاب را مطالعه کند اما بهتر است در کنار مخاطبان عادی یک رواندرمانگر هم وجود داشته باشد تا نتیجه بهتری به دست آید.
وی درباره محتوای این کتاب گفت: نویسنده در این کتاب بر مبنای نظریهای به پیش میرود که به سه بعد شخصیتی افراد توجه میکند و ارتباط انسانها را با هم تحلیل میکند. این تحلیل سبب میشود نکاتی به دست آید که داستان زندگی انسانها مشخص شود.
عطارها افزود: اکثر انسانها داستان زندگی خود را در دوران کودکی خلق میکنند و این کتاب کمک میکند افراد با شناختی که در بزرگسالی به دست آوردهاند، چنانچه در این داستان مشکلی را احساس می کنند، بتوانند ایرادات را برطرف کنند.
وی دلیل انتخاب این اثر را برای ترجمه، علاقه به موضوع دانست و اضافه کرد: در دوران تحصیل توجه خاصی به این موضوع داشتم و اکنون در کلینیک هم این نظریهها را به صورت عملی اجرا میکنم. پیش از این کتاب بسیار خوبی درباره همین موضوع با ترجمه بهمن دادگستر هم منتشر شده بود اما برخی مفاهیم کتابی که ترجمه کردهام، نسبت به آثار پیشین جدیدتر و کاملتر است.
عطارها ترجمه این کتاب را سبب رشد شخصیتیاش دانست و افزود: کتاب دیگری با همین موضوع و از همین نویسنده در دست ترجمه دارم که در آن بر روشهای عملی تاکید میشود.
در بخشی از این کتاب آمده است: نظریه تحلیل ارتباط محاورهای توسط اریک برن (1961 ) که روانپزشک و روانــکاو بود بنا نهاده شده است. اریــک برن روش تحلیل تعاملی را روشــی عقلانی برای شـناخت و تحلیل رفتار، توصیف عوامل موثر در ارتباط بین افراد و مبین روابط نادرست و نادرستکننده بین انسانها میداند. این نظریه از نارضـایتی برن از طولانیبودن روانکـــاوی در درمان مشکلات مردم نشأت گرفته است. این نظریهپردازی با استفاده از متون روانــکاوی که برای درمان گروهی ابداع شده بود آغاز شد. بــرن متوجه شد که مراجعان او با بهکارگیری این نظریه، در زمان کوتاهی بهبود قابلملاحظهای پیدا کرده اند.
تحلیل رفتار متقابل (Transactional Analysis) که از آن با عنوان «تی ای» نام برده میشود در دهههای گذشته توانسته راههای تازهای را در زمینه رواندرمانی و مشاوره به وجود بیاورد.
عطارها دانشآموخته رشته «مشاوره خانواده و ازدواج» در مقطع فوق لیسانس از دانشگاه علامه طباطبایی تهران است.
کتاب «تحلیل رفتار متقابل در عمل؛ فنون و مهارتهای رواندرمانی و مشاوره با تی ای» اثر یان استوارت با ترجمه نعیمه عطارها در 304 صفحه و با بهای هفت هزار و 600 تومان از سوی انتشارات «فراروان» منتشر شده است.
دوشنبه ۲۲ خرداد ۱۳۹۱ - ۱۴:۳۸
نظر شما