شارجه نامزد دریافت عنوان پایتخت کتاب دنیای عرب در سال 2014 شد.-
در این رویداد سه روزه که با شعار «نشر در دنیای جدید» برگزار شد بیش از 700 ناشر از بیش 45 کشور شرکت کردند. طی جلسات مختلفی که در این رویداد فرهنگی برگزار شد، نمایندگان به بحث و گفتگو درباره مسایل فرهنگی، کتاب و صنعت نشر پرداختند و مدیران این حوزه خواستار برگزاری جلساتی برای ملاقات و مذاکره جهانی میان بانیان این امر برای به اشتراک گذاشتن اطلاعات و دانش درباره این موضوع شدند.
«الامیر» سخنگوی این جلسه گفت: ما همیشه برای شرکت در رویدادهای فرهنگی بین المللی بسیار مشتاق بودیم و همیشه دوست داشتیم تا با ناشران و حرفه ای های این صنعت ارتباط برقرار کنیم و به گسترش صنعت نشر در سرتاسر دنیا بپردازیم؛ از این رو هیچ چیز نمی تواند مانع شرکت دست اندرکارن صنعت نشر عربی در رویدادهای بین المللی فرهنگی شود و این برای ما فرصتی است تا اطلاعات فرهنگی مان را به روز برسانیم و با نویسندگان، ناشران و مترجمان کشورهای دیگر ارتباط برقرار کنیم.
وی افزود: نامزدی شارجه برای نام گرفتن پایتخت کتاب عرب در سال 2014 از میان 11 کشور دیگر شاهد دیگری است بر موقعیت برجسته شارجه در میان کشورهای عربی دیگر و شاید بتوان گفت این بخشی دیگر از تلاش های ماست برای رسیدن به یک موفقیت فرهنگی و نمایش امارات متحده در صحنه های بین المللی فرهنگی.
وی گفت: تلاش برای نمایش شارجه به عنوان پایتخت کتاب در سال 2014 مسوولیت مهمی است و این امر مستلزم ساختن پل های ارتباطی با فرهنگ ها و تمدن های دیگر در سرتاسر دنیا است. او همچنین به نقش نمایشگاه بین المللی کتاب شارجه از زمان تاسیسش و همچنین ماموریت آن در ایجاد صحنه های فرهنگی در امارات متحده عربی و ترویج مسایل فرهنگی و بهبود و پیشرفت محتوای کتاب ها اشاره کرد.
وی همچنین به نقش مدیر این نمایشگاه در گسترش روابط با کشورهای دیگر و همچنین رفع چالش های موجود در صنعت نشر و کتاب که با آن روبه رو هستند اشاره کرد و گفت: هدف این نمایشگاه ساختن نویسندگان، تصویرگران و مترجمانی تواناست تا شارجه را در صحنه های بین المللی بیشتر معرفی کند و آگاهی مردم را درباره اهمیت کتاب و فرهنگ مطالعه بالا ببرد. از این رو این نمایشگاه توانسته تا حد زیادی به این موفقیت برسد و خواسته بسیاری از مردم عرب را برآورده کند.
در میان مهم ترین چیزهایی که در این کنگره درباره آن بحث شد می توان به نشر دیجیتالی، گفتوگو درباره کتاب کودکان، آزادی نشر در آفریقا و همچنین تقاضای روزافزون نشر دیجیتالی به جای نشر قدیمی و امکان جایگزینی نسخه های دیجیتالی به جای نسخه های چاپی اشاره کرد.
نظر شما