کتاب «یاد یاران؛ خاطرات حماسهسازان صنعت چاپ» در دومین یادواره ایثارگران صنعت چاپ رونمایی شد. کتاب «یاد یاران» تنها به خاطرات بخشی از شهدا و ایثارگران پرداخته است و سرپرست دفتر امور چاپ وزارت ارشاد امیدوار است تا سال آینده مستندات آنها نیز جمعآوری شوند.-
این مراسم با حضور بهمن دری، معاون امور فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، یوسف افراش سرپرست دفتر امورچاپ وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، علی فاضلی، رییس مجمع امور صنفی صنوف تولیدی و خدمات فنی، علی صمیمی، رییس بنیاد شهید و امور ایثارگران تهران، مفید کیایینژاد، عضو کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی، روسا و اعضای اتحادیههای مرتبط با این حوزه و فعالان عرصه چاپ و خانوادههای آنها برگزار شد.
در ابتدای این مراسم احمد ابوالحسنی نراقی، دبیر دومین یادواره ایثارگران صنعت چاپ گفت: در حماسه دفاع مقدس، آحاد و اقشار مختلف در صحنههای گوناگون از کشور دفاع کردند و مردانه ایستادند و از ایستادگی آنها، تاریخ به افتخار و عزت از آنان یاد خواهد کرد.
وی در ادامه با اشاره به اینکه همدلی مراکز مختلف با وزارت ارشاد از دلایل برگزاری این مراسم است، افزود: امروز فیلم گفتوگوی دبیرخانه یادواره با ایثارگران و خانوادههای شهدای صنعت چاپ و پوستر دایمی این یادواره نیز رونمایی میشود.
در ادامه بخشهایی از این فیلم که خانوادههای شهدای عرصه چاپ و برخی از جانبازان این عرصه خاطرات خود را از شهدا و از زمان هشت سال دفاع مقدس بازگو میکردند، پخش شد.
افراش نیز ضمن قدردانی از حضور فعالان چاپ در این مراسم و تسلیت شهادت امام موسی کاظم(ع) گفت: افتخار میکنیم و به خود میبالیم که در مراسم قدردانی از بهترین مردان این سرزمین گرد هم آمدیم. افرادی که علاوه بر حضور در عرصه فرهنگ و تولید علم توانستند در کنار سایر اقشار جامعه در برجستهترین مقاطع این سرزمین حاضر شوند و نقشآفرینی کنند. برگزاری این مراسم گواه این مدعا است که آنها در آن مقطع حضور پررنگی داشتند.
وی با اشاره به این که برگزاری این مراسم، اقدامی ارزشی و فرهنگی است، عنوان کرد: تکریم شهدا و ایثارگران از یک بعد طبق فرموده امام خمینی(ره) و مقام معظم رهبری وظیفه ما است و هدف این همایش ادای دین و وظیفه بوده و از بعد دیگر هدف از برگزاری این مراسم تاکید بر ارزشهای این عزیزان است که ما با تکیه بر آن بتوانیم در سایه همدلی و تعامل تشکلها و صاحبنظران این حوزه مشکلات را رفع کنیم.
افراش با تاکید بر این که ما ملزم به رعایت اخلاق و وجدان کاری هستیم، افزود: با رعایت این اصول میتوانیم با حفظ اتحاد و تعامل با یکدیگر کار را پیش ببریم.
سرپرست دفتر امور چاپ وزارت ارشاد، گفت: ما درصدد مستندسازی هستیم و فیلم و کتابی را که تنها گوشهای از زندگی شهدا و ایثارگران این حوزه را به نمایش میگذارد در این مراسم رونمایی میکنیم. کتاب «یاد یاران» تنها به خاطرات بخشی از شهدا و ایثارگران پرداخته و بخش دیگر را در این فرصت کم نتوانستیم گردآوری کنیم که امیدواریم تا سال آینده تدوین شود.
در ادامه مراسم، فاضلی با اشاره به تاریخ اصناف در پیش و پس از انقلاب گفت: اصناف در ایران همیشه در کنار دین و روحانیت بودند و در سال 59 صنوف تولید و خدمات فنی در جنگ حماسههای ارزشمندی آفریدند.
رییس مجمع امور صنفی صنوف تولیدی و خدمات فنی با اشاره به حضور صنوف تولید در سه بخش در دوران جنگ، اظهار کرد: صنوف تولیدی در نیروهای رزمی، بخش تولید و قطعات مکمل جنگی و نیز در بخش فنی حضور داشتند و با تشکیلات استثنایی که در جنگ شکل دادند در کنار رزمندگان بودند و پس از جنگ نیز در بخش سازندگی کشور فعال شدند.
وی با اشاره به ضرورت اتحاد، همدلی و همسویی تاکید کرد: تنها مشکلی که ممکن است ما را تضعیف کند رواج نفاق، ریا و دروغ است که اگر برطرف شود و بتوانیم در مسیر همدلی گام برداریم در واقع در مسیر شهدا و جانبازان و ایثارگران گام برداشتهایم.
در بخش دیگر این مراسم، مصطفی تینایتهرانی، نایب رییس اتحادیه چاپخانهدارن با اشاره به اینکه شهدا راه را به ما نشان دادهاند، گفت: صنعت چاپ از جمله ارزشهایی است که مدنظر شهیدان بوده و حیف است که اهمیت لازم و ارزش واقعی خود را به دست نیاورد.
وی با تاکید بر اینکه شهدا نیز به دنبال اجرای قانون اساسی بودند، افزود: صنعت چاپ از اجرا نشدن اصل 44 قانون اساسی و عدم توجه کافی به بخش خصوصی در این عرصه رنج میبرد و با هماهنگیهای دفتر امور چاپ و اتحادیهها باید اقدامات اصولی در این حوزه انجام داد.
وی با اشاره به اینکه صنعت چاپ لباس تمدن است و باید به جایگاه واقعی خود دست یابد، عنوان کرد: باید دست به دست هم دهیم و جایگاه چاپ ایران را در سال تولید ملی که رهبر معظم انقلاب بسیار به آن تاکید داشتند، ارتقا دهیم و این امر با توجه بیشتر به بخش خصوصی و کاهش فشارهای اقتصادی رخ میدهد و به این ترتیب میتوانیم در مسیر توسعه هر چه بیشتر این صنعت گام برداریم.
در ادامه مراسم، دری نیز ضمن تسلیت شهادت امام هفتم شیعیان، درباره اهمیت تجلیل از ایثارگران و شهدای صنعت چاپ و اهمیت این صنعت در وزرات ارشاد و تلاش معاونت فرهنگی و دفتر امور چاپ برای برگزاری مراسم دویستمین سالگرد صنعت چاپ در روز ملی صنعت چاپ سخن گفت.
در بخش دیگر این مراسم، حمید برقعی از شاعران اهل البیت(ع) به خواندن اشعاری در مدح ائمه اطهار (ع) پرداخت و با اهدای تندیس از خانواده معظم شهدا، ایثارگران و جانبازان عرصه چاپ و برگزارکنندگان این مراسم قدردانی شد.
نظر شما