سومین همایش تجلیل از بانوان و فعالان قرآنی، صبح امروز (31 خردادماه) در سالن همایشهای برج میلاد برگزار شد. در اين مراسم از كتاب «حجاب و الگوهای رفتاری» به قلم يكي از بانوان فعال قرآني نيز رونمايي شد.-
سرپرست سازمان اوقاف و امور خیریه افزود: از این سخن کتاب الهی میتوان آموخت که هر انسانی باید بر مبنای عزت و شرف زندگی کند. در میان انسانها طبقات مختلفی وجود دارد که طبقه مستضعف و طبقه مستکبر را شامل میشود. مستکبران در زمان پیامبر از ایشان میخواستند که از حضور میان مستضعفان دوری کند. آنان به زعم خود ميخواستند به اين وسيله به پیامبر عزت ببخشند، اما قرآن کریم در پی شکستن عظمت مستکبران عالم بود؛ مستکبرانی که بر روشهای پدرانشان تاکید میکردند. اکنون نیز مستکبران عالم در قالب شورای امنیت در پی چنین امری هستند و با ارایه قطعنامههای خود در پی عزتند اما خداوند میفرماید: مستکبران هیچ راه برتری و اشراف بر مسلمانان ندارند و مسلمانان باید به همین نکته قرآنی تمسک جویند.
حجتالاسلام والمسلمین محمدی در بخش دیگری از سخنان خود گفت: ایران اسلامی به یقین امالقرای جهان اسلام است. در کجای دنیا میتوان رهبری یافت که از هر حرکتی که برای نابودی اسراییل انجام شود، حمایت کند؟ این امر، عمل به دستورات قرآن کریم است و جامه عمل پوشیدن بر دستورات الهی، ایران اسلامی را «امالقرای جهان اسلام» قرار داده است؛ این در حالی است که بسیاری از کشورها و رهبران آنها ادعای امالقری بودن را در مطرح میکنند در صورتی که خودشان از ایادی مستکبران و از نوکران آنانند.
در این مراسم همچنین معصومه فرزانه، مشاور امور بانوان سازمان اوقاف و امور خیریه به سخنرانی پرداخت. وی با بیان اینکه «توفیق خدمت به بانوان فعال ایرانی را داریم» به بیان گزارش مختصری از فعالیتهایی که برای این مراسم درنظر گرفته شده است پرداخت و گفت: در سومین همایش تجلیل از بانوان فعال قرآنی کوشیدیم با مکاتبات گوناگون و پیاپی با نهادها و مراکز مختلف از آنها بخواهیم به معرفی بانوان فعال در عرصه قرآن بپردازند. 150 بانو از این راه به ستاد این همایش معرفی شدند. اقدام ویژهای که در این زمینه صورت گرفت، فراخوان این همایش در سایت سازمان اوقاف و امور خیریه بود. این امر سبب شد تا بانویی از عسلویه نیز در این ارزیابی شرکت کند و در این مراسم تجلیل حضور یابد.
فرزانه افزود: فعاليت بانوان قرآنی در 12 رشته و در سه مرحله مورد ارزيابي قرار گرفت. در نهايت 24 بانوی فعال قرآنی شامل داوران مسابقات قرآن، مدرسان برتر و برگزاركننده جلسات دایمی قرآن، پژوهشگران قرآنی، مبلغان و مروجان قرآن، مديران و مؤسسان مراكز قرآنی، فعالان عرصه هنر، توليدكنندگان نرمافزارهای قرآنی و اطلاعرسانی، نويسندگان و مؤلفان، خانوادههای موفق، برگزيدگان مسابقات كشوری و بينالمللی قرآن، خانوادههای ايثارگران و جانبازان، همچنين واقفانی كه وقفيات قرآنی داشتهاند، از این میان برگزیده شدند.
حسن رحیمپور ازغدی، سخنران بخش دیگري از این مراسم بود. وی در سخنان خود با بیان اینکه قرآن کریم تنها کتابی است که لفظ به لفظ از آسمان نازل شده است، گفت: این ادعا سبب بیان شبهاتی برای نقض این ادعای شد. یکی از این شبههها این بود که چرا تلاوتهای گوناگون و رسمالخطهای متفاوتی از قرآن وجود دارد. آنها با طرح این شبهات در صدد محو این معجزه الهی بودند.
وی سپس به پاسخگویی به این شبهات پرداخت و گفت: این خود از معجزههای قرآن است که بتوان به سه شیوه گوناگون یک واژه قرآنی را تلاوت کرد و هر سه شیوه آن مورد تایید رسول گرامی اسلام قرار گیرد.
رحیمپور ازغدی در بخش دیگر سخنان خود به خدمات اسلام و قرآن کریم به بانوان پرداخت و گفت: بانوانی که در این محفل حضور دارند، خود را خادمان قرآن کریم میدانند این در حالی است که قرآن کریم با حمایت از بانوان در عرصههای گوناگون، ازدواج تحصیل، زندگی و خانواده، نخستین خادم واقعی بانوان بود.
وی با بیان اینکه خداوند در بیان حق تنها در دو عرصه حقوق الهی و حقوق زنان و در ذیل آن حقوق خانواده را مطرح کرده است، گفت: این نکته بیانگر توجه ویژه خداوند به زنان است. زنانی که شرایط ناگواری را تا پیش از بعثت پیامبر که تولد قرآن محسوب میشود، سپری میکردند.
در پایان این همایش از کتاب «حجاب و الگوهای رفتاری» نوشته فائزه عظیمزاده اردبیلی با حضور این نویسنده رونمایی شد و از بانوان فعال قرآنی قدرداني شد.
نظر شما