پنجشنبه ۸ تیر ۱۳۹۱ - ۱۱:۰۰
کتاب‌های دانش‌آموزان به نیازهای ویژه بر مفاهیم کاربردی تاکید دارند

کتاب‌های درسی دانش‌آموزان با نیازهای ویژه دوره‌های راهنمایی پیش‌حرفه‌ای و متوسطه حرفه‌ای دارای عناوین مشترک با کتاب‌های درسی عادی‌اند اما تاکید مولفان کتاب‌های درسی این دسته از دانش‌آموزان با نیازهای ویژه بیشتر بر آموزش مفاهیمی است که در زندگی روزمره آن‌ها کاربرد دارند._

سهیلا خاکزاد، کارشناس واحد حرفه‌آموزی سازمان آموزش و پرورش استثنایی کشور با بیان این مطلب به خبرگزاری کتاب ایران(ایبنا) اظهار کرد: کتاب‌های درسی دانش‌آموزان با نیازهای ویژه دوره‌های راهنمایی پیش‌حرفه‌ای و متوسطه حرفه‌ای تاکیدی بر حفظیات ندارند بلکه مفاهیم را بیشتر در قالب عملی ارایه می‌کنند تا دانش‌آموزان بتوانند این مفاهیم را در زندگی به‌کار گیرند. 

وی با بیان این‌که «علوم تجربی و بهداشت»، «بخوانیم و بنویسیم»، «ریاضیات»، «تعلیمات دینی و قرآن»، «مهارت‌های اجتماعی ـ اقتصادی»، «حرفه‌ و فن» و «هنر» عناوین کتاب‌های درسی دانش‌آموزان با نیازهای ویژه دوره‌ راهنمایی پیش‌حرفه‌ای را تشکیل می‌دهند،افزود: از میان این دروس، بیشترین ساعات آموزشی به ارایه درس «حرفه و فن» که مهارت‌های پیش‌حرفه‌ای را به دانش‌آموزان آموزش می‌دهد، اختصاص دارد.

خاکزاد عنوان کرد: «تربیت بدنی» عنوان کتابی است که برای معلمان دانش‌آموزان با نیازهای ویژه دوره‌ راهنمایی پیش‌حرفه‌ای تالیف شده است و به عنوان راهنمای کار با این‌گونه از دانش‌آموزان، در اختیار معلمان قرار می‌گیرد.

وی عنوان کرد: دانش‌آموزان با نیازهای ویژه دوره راهنمایی پیش‌حرفه‌ای علاوه بر واحدهای عمومی، تعدادی واحدهای انتخابی را بر اساس توانایی، نیاز و علاقه شان می‌گذرانند. «صنایع دستی»، «زبان انگلیسی» و «توانبخشی» عناوین برخی از این واحدها محسوب می‌شوند.

کارشناس واحد حرفه‌آموزی سازمان آموزش و پرورش استثنایی ادامه داد: تدوین محتوای برخی از دروس از جمله «صنایع دستی» به استان‌ها واگذار شده است تا متناسب با شرایط بومی، تولید محتوای آموزشی خود را به عهده بگیرند.

خاکزاد با اشاره به کتاب‌های درسی دانش‌آموزان با نیازهای ویژه دوره متوسطه حرفه‌ای گفت: «دین و زندگی»، «ادبیات فارسی»، «مطالعات اجتماعی»، «علوم زیستی و بهداشت»، «تربیت بدنی» و «ریاضیات»  نیز عناوین این کتاب‌ها را تشکیل می‌دهند. کتاب‌های واحدهای انتخابی این دانش‌آموزان شامل «هنر»، «کامپیوتر» و کتاب‌های صنایع دستی مانند «پته‌دوزی»، «سرمه‌دوزی»، «گل‌های چینی»، «توربافی» و... می‌شوند.  

کارشناس واحد حرفه‌آموزی سازمان آموزش و پرورش استثنایی ادامه داد: برای سایر دروس واحدهای انتخابی مانند «تربیت بدنی»، «مهارت‌های زندگی» و «توانبخشی» کتاب راهنما برای معلمان تدوین شده است.

خاکزاد عنوان کرد: سازمان آموزش و پرورش استثنایی کشور برای دانش‌آموزان با نیازهای ویژه دوره متوسطه حرفه‌ای با هدف افزایش سطح اطلاعات و مهارت‌های مورد نیاز برای ورود به محیط کار، سه عنوان کتاب «قانون کار»، «بهداشت و ایمنی» و «کارآفرینی» تدوین کرده است.

وی در پایان سخنانش گفت: دانش‌آموزانی در این دوره آموزش می‌بینند که به سبب نارسایی جسمی، ذهنی، روانشناختی، هیجانی یا اجتماعی در حوزه یادگیری یا سازگاری با محیط دارای مشکلاتی‌اند که شامل دانش‌آموزان کم‌توان ذهنی، چند معلولیتی، آسیب‌دیده شنوایی، آسیب‌دیده بینایی، معلولان جسمی ـ حرکتی می‌شوند و امکان ادامه تحصیل در مدارس عادی یا خاص خود را ندارند.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها

اخبار مرتبط