«ارجنامه استاد عبدالحسین حائری» در آیین تجلیل از این نسخهشناس پیشکسوت کشورمان و نکوداشت فعالیتهای پژوهشی وی در حوزه نسخ خطی و فهرستنگاری، سهشنبه (6 تیر) در سرای اهل قلم موسسه خانه کتاب رونمایی شد./
حائری هفده سال عضو هیات مولفان لغتنامه دهخدا بود و بر چاپ چند جلد از آن نیز نظارت داشت. وی بیش از نیم قرن در کتابخانه مجلس شورای اسلامی حضور پر ثمر داشته که نزدیک به بیست سال از این دوران، ریاست کتابخانه مجلس را نیز بر عهده داشته است.
این اندیشمند ایرانی صاحب نظریه «بازنویسی تاریخ علم بر اساس بازنویسی فهارس نسخ خطی» است که جایزهای جهانی نیز برای وی به ارمغان آورده است.
«ارجنامه عبدالحسین حائری» به کوشش مالک شجاعی جشوقانی، استاد دانشگاه و پژوهشگر در حوزه فلسفه و نسخ خطی، گردآوری شده و علی شجاعیصائین، مدیر عامل خانه کتاب نیز بر آن مقدمه نوشته است.
«ارجنامه عبدالحسین حائری» در چهار بخش تدوین شده است که «مقالات اهدایی به استاد حائری»،«سخنرانیهای نخستین آیین بزرگداشت حامیان نسخ خطی»، «دیدارها و گفتوگوها» و «گزیده مقالات استاد» عنوان این بخشها را تشکیل میدهند.
در بخش نخست این کتاب، مقالاتی به قلم فریبا افکاری، منصوره تدینپور، سیدصادق حسینیاشکوری، علی صدراییخویی و چند پژوهشگر دیگر درباره استاد حائری ارایه و به وی تقدیم شده است.
بخش دوم نیز شامل سخنان دکتر حسن حبیبی، رییس بنیاد ایرانشناسی، پروفسور فرانسیس ریشاردمو، رییس بخش نسخ خطی کتابخانه ملی فرانسه و استاد عبدالحسین حائری در آیین بزرگداشت حامیان نسخ خطی است.
در سومین بخش از کتاب «ارجنامه عبدالحسین حائری» گزارشی از دیدار دکتر سیدمصطفی محقق داماد، فریبا افکاری و منصوره تدینپور با استاد حائری آمده است. علاوه بر این گفتوگوهای علی اوجبی، احسانالله شکراللهی طالقانی و مالک شجاعی جشوقانی با استاد حائری در این بخش قرار دارد.
«ارجنامه استاد عبدالحسین حائری» با شمارگان یکهزار نسخه، 244 صفحه و بهای پنج هزار و 500 تومان، توسط انتشارات خانه کتاب منتشر شده است.
نظر شما