لاله افتخاری، نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی، در مراسم رونمایی کتاب «شهربانو (بانک اطلاعات مشاغل بانوان تهران)» گفت: آمار این کتاب کمک میکند بررسی کنیم که میزان ازدواج و طلاق، یعنی استحکام یا سستی بنیان خانواده با این مشاغل ارتباطی دارد یا خیر.-
دکتر لاله افتخاری در این جلسه گفت: حضرت خدیجه(س) چهارده قرن پیش، جزو زنان تاجر موفق بود. تجارت خدیجه(س) به نفع اسلام بود و ایشان با اموال خود از اسلام حمایت میکرد.
رییس کمیسیون زنان مجلس با تشکر از دستاندرکاران تهیه بانک اطلاعات مشاغل بانوان تهران افزود: به وسیله این کتاب، دورنما و آمار و ارقامی درباره اشتغال زنان، بر اساس واقعیت در دست خواهیم داشت که این آمار کمک میکند بررسی کنیم که میزان ازدواج و طلاق، یعنی استحکام یا سستی بنیان خانواده با این مشاغل ارتباطی دارد یا خیر و اگر این رابطه منفی است، چه باید بکنیم تا مثبت شود.
وی ادامه داد: با توجه به این آمار و اطلاعات میتوانیم برای زنان برنامهریزی کنیم و به این موضوع بیشتر بپردازیم که اشتغال زنان ما در راستای حمایت و تحکیم بنیان خانواده، در تقویت دین آنان و در راستای تعالی جامعه باشد. این کتاب کمک میکند که ظرفیتهای جامعه زنان را بشناسیم و با الگو گرفتن از حضرت خدیجه(س) در راستای تقویت آنها بکوشیم.
نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی اظهار کرد: طبق فرمایش مقام معظم رهبری، اولویت زنان، تحکیم بنیان خانواده است و در کنار این امر، ما زنان میتوانیم خدیجهوار در راه درست حرکت کنیم.
وی همچنین به شوخی خطاب به مردان حاضر در جلسه گفت: مردان باید بدانند که اشتغال زنان، بار نفقه را از دوش آنان برنمیدارد!
معرفی 11 هزار زن شاغل در «شهربانو»
سیده فاطمه مقیمی، عضو شورای سیاستگذاری کتاب «شهربانو» نیز در این مراسم گفت: یکی از مسایلی که در مجموعه کارهای اقتصادی و اجتماعی میتواند برای رشد یک جامعه موثر باشد کمک به قشر زنان جامعه و کارآفرینی آنان است که شاید مسوولان و سیاستگذاران کشورها توجه کمتری به آن داشته باشند.
وی تهیه و تدوین بانک مشاغل بانوان استان تهران را گامی در راستای بذل توجه به کارآفرینی زنان دانست و گفت: این کتاب که حدود سه سال از شروع فعالیت جمعآوری اطلاعات آن میگذرد به دو بخش کسب و کار و بخش فعالیتهای اجتماعی زنان تقسیم شده است.
بانوی برتر کارآفرین جهان اسلام در سال 2012 ادامه داد: بیش از 11 هزار زن شاغل، شناسایی و در این کتاب نام برده شدهاند. «شهربانو» نخستین کتابی است که در آن اطلاعات درباره مشاغل بانوان، شامل کارآفرینان، بازرگانان و زنانی که مشغول انجام فعالیتهای اقتصادی مختلف اند، گردآوری شده است و تاکنون چنین مجموعهای تهیه نشده بود.
مقیمی افزود: جلد نخست این کتاب حدود 620 صفحه است اما تا حدود یک هزار صفه قابلیت گسترش دارد و برخی افراد هستند که فرصت معرفی شدن خود را به این پروژه نداشتهاند که میتوانند برای تکمیل این کتاب و افزودن اطلاعات خود به آن اقدام کنند.
عضو شورای سیاستگذاری کتاب «شهربانو» با اشاره به راهاندازی «دفتر توسعه کارآفرینی زنان» در روزهای اخیر در دانشگاه صنعتی شریف گفت: معتقدیم که بحث علم، کارآفرینی و اشتغال با هم عجین اند و برای توانمندسازی زنان باید از آموزش و مشاوره بهره بگیریم.
شرح مسیر موفقیت بانوان کارآفرین در «شهربانو»
محمدصالح جواهری، مدیر پروژه «شهربانو» نیز در این مراسم در سخنانی گفت: شهربانو دو بخش دارد که بخش نخست آن به معرفی 11 هزار بانوی شاعل در تهران میپردازد. بخش دوم این کتاب نیز بخش خدمات ویژه بانوان است که در آن اطلاعاتی درباره 25 هزار خدمت شامل حوزههای درمانی، تفریحی، فعالیت در زمینه آرایشی و... گردآوری شده است.
جواهری ادامه داد: «شهربانو» شرح حرکت بانوان کارآفرین، هنرمند و هنرآفرین در مسیر موفقیت را نیز بیان میکند و بخشی از این کتاب که انتظار میرود برای مخاطبان جذاب و آموزنده باشد، حکایتهای خواندنی از بانوان موفق در زمینه اشتغال است که به تفصیل آمده است.
«شهربانو(بانک اطلاعات مشاغل بانوان تهران)» با همکاری و مشارکت وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، وزارت صنعت، معدن و تجارت، کانون آگهی تبلیغاتی چهل وادی تماشا و موسسه بینالمللی توسعه فناوری بنیاد صالحین، تهیه و تدوین شده است.
در حاشیه همایش
- رونمایی از کتاب «شهربانو(بانک اطلاعات مشاغل بانوان تهران)» دو بار انجام شد! از آنجا که لاله افتخاری، نماینده مجلس، با تاخیر یک ساعت و نیمه و در حالی که جلسه تقریبا به پایان رسیده بود وارد نشست شد، رونمایی از کتاب، با حضور او دوباره انجام شد و مسوولان جلسه، پارچه را دوباره روی کتاب قرار داده و با حضور افتخاری دوباره آن را برداشتند!
- بانک اطلاعات مشاغل بانوان تهران در حالی رونمایی شد که رییس این پروژه یک مرد است! در برگزاری این جلسه نيز از مجري مرد استفاده شده بود.
- تاخیرهای بیش از اندازه در آغاز این نشست نسبت به زمان اعلام شده، امتحان کردن میکروفونها، بلندگوها، نور و... در حضور تماشاچيان و در زماني كه حضار منتظر برپايي مراسم بودند از ديگر نكات شايان ذكر اين است.
نظر شما