شنبه ۱۷ تیر ۱۳۹۱ - ۱۱:۱۹
«همگرایی رایانش ابری و معماری خدمت‌گرا» به كتابفروشی‌ها آمد

«همگرایی رایانش ابری و معماری خدمت‌گرا» كتابي درباره رایانش ابری و ارتباط آن با معماری خدمت‌گرا در سازمان‌ها و موسسات ارایه‌دهنده خدمات رایانه‌اي منتشر شد.-

به گزارش خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا)، «همگرایی رایانش ابری و معماری خدمتگرا» اثر مشترکی است از بابک اخگر، امین حکیم، وحید عماد اسلام اسکویی و محمد حسن‌زاده که آن را در 12 فصل نوشته‌اند.

رایانش ابری یک مدل پرداخت در قبال استفاده است که امکان دسترسی شبکه‌ای مبتنی بر تقاضا را به انبوهی از منابع محاسباتی مشترک مانند شبکه‌ها، سرورها، حافظه و ذخیره‌سازی، برنامه‌های کاربردی و خدمات می‌دهد.

حسن‌زاده درباره موضوع محوری این کتاب گفت: این اثر درباره رایانش ابری و ارتباط آن با معماری خدمت‌گرا، هم در حوزه سازمان‌ها و هم در موسسات ارایه‌دهنده خدمات کامپیوتری است که با شکل‌گیری و تکامل نگاه اشتراک منابع در جهان شبکه‌ای، تقویت می‌شود. 

مولف کتاب «سنجش علم، فناوری و نوآوری» افزود: در واقع استفاده بهینه از رایانش ابری موجب تسهیل جریان کارها در سازمان و بهره‌گیری از امکان برون سازمانی برای انجام کارهای مربوط به پردازش می‌شود.

این استاد دانشگاه، درباره دلیل انتخاب این موضوع برای نگارش کتاب توضیح داد: امروزه سازمان‌ها به صورت روزافزونی با نیازهای سخت‌افزاری و نرم‌افزاری روبه‌رو می‌شوند که ممکن است به لحاظ ماهیت فعالیت‌ها، امکان فراهم‌آوری آن‌ها در محل کار برای یک وظیفه مشخص وجود نداشته باشد. لذا می‌توان با اشتراک منابع، از خدمات رایانش ابری استفاده کرد اما از آنجا که استفاده از منابع ارایه‌دهندگان خدمات رایانش ابری با ملاحظات مختلفی از جمله امنیتی، ساختاری و حتی فرهنگی همراه می‌شود، لازم است که ارایه‌دهندگان و بهره‌گیران از خدمات رایانش ابری به آن‌ها توجه کافی داشته باشند. در واقع نبود منبع مناسب در این زمینه، محرک اصلی ما در نگارش این کتاب بوده است.

عضو هيات علمی دانشگاه تربيت مدرس، این اثر را دارای چندین ویژگی دانست و درباره آن‌ها توضیح داد: ویژگی نخست، نگاه توامان این کتاب به رایانش ابری و معماری خدمت گراست که آن‌ها را از هم جدا نمی‌داند. ویژگی دوم، وجود مثال‌های ساده و نزدیک به ذهن خوانندگان است که مفاهیم را عملیاتی و درک آن را ساده می‌کند. سومین ویژگی، جامعیت محتوایی آن است که رایانش ابری را از هستی‌شناسی تا مدل‌ها و چارچوب‌های پیاده‌سازی و ملاحظات جانبی آن بررسی می‌كند. 

استادیار دانشگاه تربیت مدرس درباره مخاطبان کتاب «همگرایی رایانش ابری و معماری خدمت‌گرا» گفت: گروه‌های مختلفی مخاطب این کتاب در نظر گرفته‌ شده‌اند. نخستین گروه، مدیران فناوری اطلاعات در سازمان‌ها، دانشجویان، محققان و علاقه‌مندان به حوزه اطلاعات و اطلاع‌رسانی هستند که می‌توانند دانش مناسبی درباره این خدمت و معماری سازگار با آن کسب کنند. گروه دوم، توسعه‌دهندگان و ارایه‌دهندگان خدمات رایانش ابری از طریق اینترنت هستند که می‌توانند مطالب مفیدی برای شروع کار بیابند. گروه سوم، مدیرانی‌اند که می‌توانند با مطالعه این کتاب نسبت به مدیریت هزینه‌های خود دیدگاه نوینی به دست آورند و از امکانات موجود در فضای ابری بهره‌مند شوند.

حسن‌زاده هم اکنون اثری در حوزه مبانی مدیریت دانش در دست نگارش دارد که به‌زودی منتشر می‌شود. 

حسن‌زاده دارای مدرک دکترای رشته علوم کتابداری و اطلاع‌رسانی است و «دولت دسترس‌پذير در عصر اطلاعات»، «منابع اطلاعاتی در حوزه‌های اقتصاد، مديريت و بودجه»، «دنيای مجازی»، «منابع اطلاعاتی در حوزه علوم پزشكی» و «امنيت اطلاعات از آگاهی تا آموزش» عناوین برخی از آثاری هستند که تاکنون از او منتشر شده‌اند.

«همگرایی رایانش ابری و معماری خدمتگرا» را دکتر بابک اخگر، دکتر امین حکیم، دکتر وحید عماد اسلام اسکویی و دکتر محمد حسن‌زاده با همکاری هم تاليف کرده‌اند. این کتاب در 230 صفحه، به بهای هفت هزار تومان و با شمارگان هزار و 100 نسخه از سوی انتشارات کتابدار منتشر شده است.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها