شنبه ۱۷ تیر ۱۳۹۱ - ۰۹:۱۳
صفحه امروز؛ هفتم جولای

آرتور کونان دویل، رابرت ای. هاین‌لاین، مارگارت واکر، دیوید ادینگز، دیوید مک کالو، یوهانا اسپایری، الکساندر گرین، گوتفرید بن و جولی کمبل از نویسندگانی هستند که در روزی چون امروز به دنیا آمده یا از دنیا رفته اند.-

به گزارش خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا)، این نویسندگان سهم بزرگی در عرصه ادبیات داشته اند و با آثارشان به درخشش فرهنگ کمک شایانی کرده اند.
 
آرتور کونان دویل
سر آرتور کونان دویل، نویسنده ادبیات پلیسی اسکاتلندی چنین روزی در سال 1930 بر اثر بیماری قلبی از دنیا رفت. وی در سال 1859 در اسکاتلند دیده به جهان گشود. او در کارنامه ادبی اش داستان های علمی – تخیلی، نمایشنامه، رمان، مجموعه شعر و رمان های تاریخی دارد. او پس از فارغ التحصیلی در رشته پزشکی، به خاطر علاقه به ادبیات کار طبابت را کنار گذاشت و وقت خود را صرف نوشتن کرد و با خلق داستان «اتود در قرمز لاکی » در سال 1886 به دنیای ادبیات گام نهاد، اما آنچه سبب شهرت وی شد خلق «شرلوک هولمز» بزرگترین کارآگاه خصوصی عالم ادبیات بود. این مجموعه که در ژانر جنایی است، به 50 زبان ترجمه شده است. 

رابرت ای. هاین‌لاین
رابرت آنسون هاین‌لاین،نویسنده داستان های علمی- تخیلی آمریکایی چنین روزی در سال 1907 به دنیا آمد. نخستین داستان او با عنوان «زندگی – خط » در سال 1939 منتشر شد. او چندین دهه از نویسندگان پرفروش داستان های علمی – تخیلی به شمار می رفت. یکی از آثار شاخص وی «مسافران کشتی فضایی» است که با اقتباس از آن یک فیلم سینمایی ساخته شد و توجه بسیاری را به خود جلب کرد. هاین‌لاین همواره جایگاهی بین آسیموف و سی.کلارک داشت و به ادعای برخی، این سه نویسنده، بزرگان علمی‌تخیلی نویس در دوره طلایی این کتاب‌ها بودند.

او عقاید و مواردی را به همراه علمی‌تخیلی وارد دنیای نویسندگی کرد که این هنر را بسیار زیباتر از گذشته کرد و نخستین فردی بود که داستان علمی‌تخیلی را به بخش سخت افزار متمایل ساخت. او اکتشاف در فضا را از یک رویا به حد یک امکان رساند و جنگ سرد را قبل از وقوع آن پیش بینی کرد. به همین دلیل پس از مرگ او، دهانه‌ای آتشفشانی را در مریخ به اسم هاین‌لاین نام‌گذاری کردند. وی چهار بار جایزه هوگو و سه بار نیز جایزه ریترو هوگو را برنده شد. «شهروند کهکشان»، «مردی که ماه را فروخت»، «گذشته از میان فردا» و «غریبه‌ای در سرزمین غربت»  از دیگر آثار اوست. وی ماه «می» 1988 از دنیا رفت. 

مارگارت واکر
مارگارت ابیگل واکر، شاعر و نویسنده آفریقایی – آمریکایی چنین روزی در سال 1915 در بیرمنگام آلاباما به دنیا آمد. زندگی در کنار پدر و مادری فرهنگی او را از کودکی به شعر و فلسفه علاقه مند کرد. او در سال 1942 نخستین شعرش «برای مردمم» را در مجله شعر منتشر کرد و همین شعر تبدیل به یکی از مشهورترین آثارش شد. رمان «جو بیلی» از دیگر آثار اوست که توجه بسیاری را به خود جلب کرد. وی نوامبر 1998 از دنیا رفت. 

دیوید ادینگز
دیوید ادینگز، نویسنده داستان های فانتزی آمریکایی چنین روزی در سال 1931 در واشنگتن به دنیا آمد. او برای نوشتن داستان های فانتزی اش از سه گانه «ارباب حلقه ها» الهام گرفت و همین امر باعث شد تا بیش از 24 رمان را در کارنامه ادبی خود ثبت کند که بیشترشان هم جزو آثار پرفروش بودند. او که نویسندگی را در سال 1973 با نوشتن رمانی با عنوان «شکار دشوار» آغاز کرد، بیشتر آثارش را به صورت مشترک با همسرش «لی ادینگز» نگاشته بود. «بلگاریاد » از جمله آثار اوست که با اقبال بسیاری روبه رو شد. آخرین اثر او «خدایان جوان» نام دارد که در سال 2006 منتشر شد. وی در سال 2009 در سن 77 سالگی دیده از جهان فروبست. 

دیوید مک کالو
دیوید مک کالو، نویسنده سرشناس آثار غیرداستانی آمریکایی چنین روزی در سال 1933 به دنیا آمد. او که دو بار جایزه پولیتز را برای کتاب های «جان آدام» و «ترومن» از آن خود کرد، با هر کتابش حرفی جدید و متفاوت برای گفتن داشت. كالو دو بار نیز جایزه کتاب ملی را دریافت کرده و مدال رییس جمهور برای آزادی را  که بزرگترین نشان افتخار آمریکاست در کارنامه اش دارد. وی نخستین کتابش را در سال 1968 به چاپ رسانید و  «1776 » از آثار پرفروش اوست که در سال 2005 بیش از یک میلیون نسخه از آن به فروش رسید. «سفر بزرگ تر» از کتاب های محبوب اوست که درباره هنرمندان و روشنفکران آمریکایی ساکن پاریس است. 

یوهانا اسپایری
یوهانا اسپایری، نویسنده سوییسی چنین روزی در سال 1901 از دنیا رفت. وی ژوئن 1827 به دنیا آمد. او برای کودکان می نوشت و نوشته هایش توجه بسیاری را به خود جلب کرد و با اقتباس از برخی از آن ها کارتون هایی ساخته شد. وی نخستین داستانش را در سال 1871 منتشر کرد اما آنچه سبب شهرت وی شد کتاب مشهور «هایدی» بود که او آن را در چهار هفته نوشت. «اریک و سالی»، «ریکو و وایسلی» و «آنچه سامی با پرنده ها می خواند» از دیگر آثار او هستند. 

الکساندر گرین
الکساندر گرین، نویسنده روسی چنین روزی در سال 1932 دیده از جهان فروبست. وی آگوست 1880 به دنیا آمد. خواندن رمان های ماین رید و گوستاو امار در کودکی از او نویسنده ای توانمند ساخت. در داستان‌های او حتی نام شخصیت‌ها هم روسی نیست در واقع قهرمانان او هیچ ملیت و تاریخ مشخصی ندارند. «بادبان های سر خ»، «جهان نورانی»، «زنجیر طلایی» و «راهی به هیچ کجا» از آثار اوست. 

گوتفرید بن
گوتفرید بن، شاعر، نویسنده و مقاله نویس آلمانی چنین روزی در سال 1956 در برلین غربی از دنیا رفت. وی در سال 1886 در پوتلیتس براندنبورگ به دنیا آمد. او پیش از جنگ جهانی اول به ادبیات روی آورد و فعالیت فرهنگی اش را با سرودن شعر در سال 1912 آغاز کرد. این شاعر اكسپرسیونیست خالق اصطلاحاتی مانند «مهاجرت درونی» و «زیبایی شناسی زشتی» است و علاوه بر شعر، رمان، داستان، نمایشنامه و مقاله هم می‌نوشت.گرچه مدت كوتاهی هوادار فاشیسم شد ولی نازی‌ها شعر اكسپرسیونیستی او را «هنر بی ریشه» نامیدند. سرانجام به قول خود به «مهاجرت درونی خود» پناه برد. وی خواهان ادبیات و هنری مستقل از ارزشگذاری‌های اخلاقی بود. «پس از نیهیلیسم»، «سردخانه»، «ایتاکا»، «موج مست» و «مغزها» از آثار برجسته اوست. 

جولی کمبل
جولی کمبل، نویسنده آمریکایی چنین روزی در سال 1999 در نیویورک دیده از جهان فروبست. وی در سال 1908 به دنیا آمد. او بیشتر برای کودکان می نوشت اما چهار رمان بزرگسال نیز در کارنامه ادبی او جای دارد. «راز جاده ناشناس»، «راز قصر عجیب»، «ملاقات مرموز» و «راز کاروان سرخ» از جمله آثار اوست.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها