شنبه ۲۴ تیر ۱۳۹۱ - ۰۸:۰۰
دکامئی: هدف اصلی تسهیل شرایط مطالعه شهروندان ایرانی است

مدير امور كتاب و كتابخانه‌هاي سازمان فرهنگي هنري شهرداري تهران، رويكرد اصلي این بخش را دسترسی به جایگاهی مطلوب در زندگی مردم برای كتاب و كتابخواني و تسهيل شرايط مطالعه از طريق گسترش كتابخانه‌ها عنوان کرد و گفت: تمامي اقشار جامعه را مي‌توان مخاطب اين كتابخانه‌ها دانست.-

به گزارش خبرگزاري كتاب ايران (ايبنا)، محمد دكامئي به تازگي به عنوان مدير امور كتاب و كتابخانه‌هاي سازمان فرهنگي هنري شهرداري تهران منصوب شده است. وي داراي مدرك كارشناسي كتابداري و هم‌اكنون دانشجوي كارشناسي ارشد اين رشته است. براي آگاهي از برنامه‌هاي وی درباره كتابخانه‌هاي سازمان فرهنگي هنري شهرداري تهران و در راستای ترويج فرهنگ مطالعه با او گفت‌وگويي انجام داده‌ايم. 

دکامئی درباره اهميت مديريت امور كتابخانه‌هاي سازمان فرهنگي هنري شهرداري تهران به «ایبنا» گفت: با توجه به جايگاه كتابخانه‌ها در اين سازمان با بيش از يك‌ ميليون و 500 هزار منبع اطلاعاتي، کتابخانه‌ها يكي از ارکان اساسي سازمان فرهنگي هنري شهرداري تهران به حساب مي‌آيند. مديران ارشد نيز ديدگاه مثبتي به اين بخش دارند و به عنوان نقطه اتكايي مثبت و تاثيرگذار به آن توجه می‌کنند. رويكرد اصلي اين بخش دسترسی به جایگاهی مطلوب در زندگی مردم برای كتاب و كتابخواني و تسهيل شرايط مطالعه از طريق گسترش كتابخانه‌هاست.

وي ادامه داد: سازمان فرهنگي هنري شهرداري تهران با دارا بودن 80 كتابخانه در سطح شهر تهران توانسته نقش ويژه‌اي در حوزه فرهنگ مطالعه و كتابخواني در ميان شهروندان داشته باشد. اين كتابخانه‌ها كه معمولا به صورت مستقل، درون فرهنگسراها و يا خانه‌هاي فرهنگ قرار دارند با توجه به امكانات، مراجعه‌كنندگان و موقعيت خود به چهار گروه (درجات یک، دو، سه و چهار) تقسيم مي‌شوند.

دكامئي افزود: با توجه به رويكرد سازمان فرهنگي هنري و نقشي كه كتابخانه‌ها در چند سال اخير در فرهنگ مطالعه داشته‌اند، تمامي اقشار جامعه را مي‌توان مخاطب اين كتابخانه‌ها دانست.

وي درباره برخي خدمات فعلي سازمان فرهنگي هنري شهرداري تهران در بخش كتاب و كتابخانه‌ها اظهار کرد: راه‌اندازی طرح شبكه‌سازي كتابخانه‌هاي سازمان موجب شد تا اين شبكه به عنوان نخستین و بزرگترين شبكه كتابخانه‌هاي عمومي كشور مطرح شود. در اين شبكه اطلاعات تمامی كتابخانه‌ها به صورت يكپارچه و با امكان مديريت متمركز و از طريق اينترنت ارایه می‌شود، به طوري كه تمامي خدمات به صورت مشترك در اختيار كاربران قرار مي‌گيرند و اعضا با توجه به نوع عضويتي كه دارند مي‌توانند از خدمات مختلف اين كتابخانه‌ها استفاده کنند.

وی افزود: با توجه به اين‌كه مديران قبلي امور كتاب و كتابخانه‌هاي سازمان فرهنگي هنري شهرداري تهران، هر يك خدمات و فعاليت‌هاي شاخصي داشته‌اند به نوعي عملكرد كتابخانه‌ها در برخي حوزه‌ها تثبيت شده است. بنابراین مدیریت جدید نیز تلاش می‌کند نقاط مثبت را تقویت کرده و ضعف‌های موجود را برطرف کند. 

کتابخانه تخصصی کودک در تهران راه‌اندازی می‌شود
مدير امور كتاب و كتابخانه‌هاي سازمان فرهنگي هنري شهرداري تهران درباره برخي محورهاي اصلي برنامه‌هاي خود گفت: افزون بر ادامه برنامه‌هاي مثبت مديران گذشته، برنامه‌هاي جديدي در چند بخش اجرا خواهد شد. از جمله مي‌توان به ايجاد كتابخانه تخصصي و استاندارد كودك اشاره كرد. در این طرح تلاش ما این است که نخستين كتابخانه استاندارد و تخصصي كودك در ايران توسط این سازمان راه‌اندازی شود. 

رونمایی از نسخه جدید پورتال كتابخانه عمومي تهران 
دکامئی در ادامه گفت: با توجه به گذشت بيش از 18 ماه از راه‌اندازي «پورتال كتابخانه عمومي تهران» و نيازسنجي‌هاي به عمل آمده در این باره، نسخه جديد این پورتال با قابليت‌هاي ويژه و انحصاري به همراه نسخه ارتقاء يافته نرم‌افزارمربوطه، در اوايل شهريورماه رونمايي خواهد شد. از جمله مهم‌ترین موارد این قابلیت‌ها می‌توان به راهنمای موضوعی وب سایت‌ها، راهنمای نشریات دسترسی آزاد فارسی و لاتین، دسترسی منطقه‌ای به کتابخانه‌های شهر تهران اشاره کرد.

وي همچنين به اجراي طرح «كتابخانه من» توسط سازمان فرهنگی هنری شهرداری تهران اشاره كرد و افزود: در اين طرح، سير مطالعاتي، رونمايي و نقد كتاب و فعاليت‌هايي در راستاي جهت‌دهي به اعضا يا تدوين خط مشي مطالعاتي آنان انجام خواهد شد، كه در حال بررسي و تدوين دستورالعمل‌هاي لازم و ايجاد زيرساخت‌هاي مورد نياز در این باره هستیم. 

تجهیز کتابخانه‌های عمومی تهران با نظر و مشارکت اعضا
دكامئي همچنين تامين و سفارش منابع کتابخانه‌ها توسط اعضا را از ديگر بخش‌های طرح «كتابخانه من» دانست و گفت: هدف اين طرح آن است كه تامين منابع كتابخانه‌ها با نظر و مشاركت اعضا صورت گيرد. اجراي اين طرح از يك سو مي‌تواند در به‌روز شدن منابع با نظر اعضا اثربخش باشد و از طرفي اعضا و كاربران بالقوه را به اعضا و كاربران فعال كتابخانه‌ها تبديل کند.

وي همچنين به تلاش براي افزايش تعداد كتابخانه‌هاي سازمان فرهنگي هنري شهرداري تهران اشاره كرد و افزود: در تلاشیم با ارتباط با ديگر سازمان‌ها، بتوانيم تعداد كتابخانه‌هاي عضو شبكه را افزايش دهيم.

مدير امور کتاب و كتابخانه‌هاي سازمان فرهنگي هنري شهرداري تهران، ‌با اشاره به ايجاد شبكه مجازي كتابخانه‌هاي عمومي تهران به نشاني www.tlib.ir اظهار كرد: اين شبكه داراي قابليت‌هاي ويژه‌اي براي ارتباط ميان كاربران با كتابداران و همچنين دسترسي افراد به منابع است.

اين كارشناس ارشد كتابداري در پايان سخنانش گفت: با توجه به امكانات، مزايا و شرايط فعلي كتابخانه‌هاي سازمان، اميدوارم از اين پس با حمايت مديران سازماني و تلاش روز افزون، اين بخش با ديدگاهي علمي‌تر و تخصصي‌تر اداره شود و بتوانیم به صورت تخصصي به كتاب، كتابخانه و فرهنگ مطالعه توجه کنیم.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها

اخبار مرتبط