به گزارش خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا)، علاوه بر چهره های برجسته ادبی که نامشان با روزی چون امروز گره خورده، یک کتاب پر سروصدا نیز در چنین روزی برای نخستین بار منتشر شد. «ناتور دشت» اثر برجسته دیوید جروم سلینجر در روزی چون امروز در سال 1951 برای نخستین بار به بازار آمد. این کتاب جایگاهی خاص در آثار قرن بیستم دارد.
هاینریش بل
هاینریش بل، نویسنده آلمانی چنین روزی در سال 1985 دیده از جهان فروبست. وی دسامبر 1917 در کلن آلمان به دنیا آمد. دوره جوانیاش مصادف با جنگ جهانی دوم بود و همین امر سبب شد تا آثارش به شدت تحت تاثير اين واقعيت قرار بگیرد. او از 30 سالگی به نوشتن روی آورد و همه وقت خود را صرف خواندن و نوشتن کرد و ۱۵ مجموعه داستان، رمان و خاطره خلق کند که به بیش از 30 زبان ترجمه شدند. در سال ۱۹۴۷ نخستین داستانهای او منتشر شدند و با چاپ داستان «قطار به موقع رسید»، در سال ۱۹۴۹، به شهرت رسید. او در سال ۱۹۵۱ با داستان «گوسفندان سیاه» موفق به دریافت نخستین جایزه ادبی اش از سوی گروه ۴۷ شد و در سال 1963 شاهکارش را با عنوان «عقاید یک دلقک» به چاپ رسانید. سال 1967 سال بردن جایزه «جورج بوخنر» و سال 1972 سال دریافت جایزه نوبل ادبیات برای بل بود. هاینریش بل دومین نویسنده آلمانی برنده این جایزه است. آخرین رمان وی با عنوان «زنان در چشم انداز رودخانه» چند ماه پیش از مرگش در سال ۱۹۸۵ منتشر شد. «سیمای زنی در میان جمع»، «پایان یک ماموریت»، «نان سال های جوانی» و «آبروی از دست رفته کاترین بلوم» از دیگر آثار مطرح اوست.
رابرت شکلی
رابرت شکلی، نویسنده آمریکایی چنین روزی در سال 1928 به دنیا آمد. او از دهه 1950 در مجلات علمی – تخیلی شروع به انتشار آثارش کرد و خیلی زود با آثار برجسته اش به شهرت رسید. وی در سال 2001 برنده جایزه امریتسون کانون نویسندگان علمی – تخیلی شد و نامزد دریافت جایزه هوگو و نبولا نیز بود. مشهورترین آثار وی «داروی ناساز» و داستان بلند «ذهن چرخی» موجب شهرت قابل توجه وی شدند. «دهمین قربانی» و «مرگ پاپ» از دیگر آثار اوست. وی دسامبر 2005 از دنیا رفت.
آنیتا بروکنر
آنیتا بروکنر، رمان نویس انگلیسی چنین روزی در سال 1928 به دنیا آمد. در سال 1967 نام او به عنوان نخستین زنی که کرسی استادی هنر در دانشگاه کمبریج را دریافت کرده در تاریخ ثبت شد. وی نخستین رمانش را با عنوان «یک شروع در زندگی» در سال 1981 و زمانی که 53 سال داشت منتشر کرد و از آن پس تقریبا هر سال یک رمان به چاپ رسانید. او 24 عنوان کتاب در کارنامه ادبی اش دارد که «بیگانگان»، «زندگی های کوتاه» و «بازدیدکنندگان» از جمله آن ها هستند. او در سال 1984 برای چهارمین کتابش با عنوان «هتل دو لاک» برنده جایزه بوکر شد.
تونی کوشنر
تونی کوشنر، فیلمنامه نویس و نمایشنامه نویس آمریکایی چنین روزی در سال 1956 در نیویورک به دنیا آمد. او که در سال 1993برنده جايزه پوليتزر برای نمایشنامه ای با عنوان «فرشتگان در آمریکا» شد، جايزه توني و جايزه ادبي شيكاگو تريبيون را براي يك عمر فعاليت ادبي اش دریافت کرده است. وی نخستین نمایشنامه اش با عنوان «بله بله، نه نه» را در سال 1985 نوشت. «اتاق روشنی به نام روز» و «برده ها! درباره مشکلات دراز مدت تقوا و شادی فکر کنید» از دیگر نمایشنامه های اوست. از سال 2000 او شروع به نوشتن فیلمنامه کرد که «مونیخ» از جمله آن هاست که به کارگردانی اسپیلبرگ اقتباسی سینمایی از آن به عمل آمد. او برای این فیلمنامه در سال 2005 جایزه گلدن گلاب را برد. وی تاکنون 30 عنوان نمایشنامه نوشته و 14 عنوان کتاب منتشر کرده است. «هنر موریس سنداک؛ از 1980 تاکنون» و «روح دموکراتیک شهروندی ات را حفظ کن» از جمله کتاب های او هستند.
جان پی مارکواند
جان پی مارکواند، نویسنده آمریکایی چنین روزی در سال 1960 برای همیشه آرمید. وی نوامبر 1893 به دنیا آمد. او پیش از آن که برای رمان های جدی اش به شهرت برسد، با خلق داستان های جاسوسی «آقای موتو» مشهور شد که نخستین کتاب این مجموعه در سال 1935 با عنوان «نوبت شماست آقای موتو» و آخرینشان در سال 1957 با عنوان «شما درست می گویید آقای موتو» منتشر شد. این مجموعه در قالب هشت فیلم روانه پرده سینما شد. او در سال 1938 جایزه پولیتزر را برای رمان «جورج اپلی فقید» از آن خود کرد. موضوع بیشتر نوشته های او از زندگی طبقه بالای آمریکایی الهام گرفته است. به جز رمان های مجموعه «آقای موتو» او 18 رمان در کارنامه اش دارد و ده ها داستان کوتاه نوشته است.
استفن اسپندر
استفن اسپندر، شاعر و رمان نویس انگلیسی چنین روزی در سال 1995 برای همیشه آرمید. وی که فوریه 1909 به دنیا آمده بود، در سال 1965 به عنوان هفدهمین ملک الشعرای کتابخانه کنگره انتخاب شد. او نخستین رمانش را با عنوان «معبد» در سال 1929 نوشت اما تا سال 1988 آن را منتشر نکرد. او در آثارش بر موضوع بی عدالتی اجتماعی و مبارزات طبقاتی تمرکز کرده است. اسپندر 19 مجموعه شعر دارد که «بیست شعر»، «وین»، «منتخب اشعار» و «دلفین ها» از جمله آن ها هستند. 17 کتاب غیرداستانی نیز در کارنامه وی جای دارد که «عناصر خلاقه» و «نوشتن شعر» از زمره آنان است. چهار رمان و مجموعه داستان کوتاه و سه عنوان نمایشنامه نیز در شمار آثار اوست. ییتس، آلن گینزبرگ، تد هیوز، ریموند چندلر، زان پل سارتر، ویرجینیا وولف و تی.اس.الیوت از دوستان نزدیک وی بودند. بنیاد استفن اسپندر به یاد این چهره برجسته در سال 1997 تاسیس شد که بیشتر بر حمایت از ترجمه تمرکز دارد و سالانه یک جایزه در این زمینه اهدا می کند.
دگ سولستاد
دگ سولستاد، نویسنده نروژی چنین روزی در سال 1941 در ساندفیورد به دنیا آمد. از وی به عنوان «افسانه زنده» کشورش یاد می شود. وی نويسنده 17 رمان است که در كنار آن مقالههاي متعدد، فيلمنامه و 5 كتاب در زمينه فوتبال هم دارد و آثارش به 20 زبان مختلف ترجمه شده است. او شماري از مهمترين جوايز ادبي از جمله جايزه ادبي شورای كشورهای اسكانديناوی را براي رمانش با نام «رومی» در سال 1987 گرفته و جايزه منتقدان نروژ را سه بار از آن خود كرده است. او نخستين رمانش را در سال 1969 و جديدترين رمانش را در سال 2009 منتشر شد کرد. «پروفسور آندرسنز نت»، «خارج از مادالجنز»، «شرم و شرافت» و «شماره 25 ميدان سپتامبر» از جمله رمانهاي او هستند.
رینالدو آرناس
رینالدو آرناس، رمان نویس ، شاعر و نمایشنامه نویس کوبایی چنین روزی در سال 1943 دیده به جهان گشود. او در جوانی در کتابخانه ملی هاوانا مشغول به کار شد و همین امر سبب شد تا به نوشتن روی آورد. نخستین رمانش با عنوان « آوازی از ته چاه» در سال 1965 برنده جایزه دوم اتحادیه نویسندگان کوبا شد. اما آنچه سبب شهرت او شد انتشار دومین رمانش با عنوان «هذیان» بود که شهرت او را از کوبا فراتر برد. کتاب «وقتی شب فرومی افتد» بیوگرافی کامل اوست که در سال 1993 جزو 10 کتاب برتر نیویورک تایمز قرار گرفت و با اقتباس از آن فیلمی ساخته شد. وی دسامبر 1990 در نیویورک به زندگی اش خاتمه داد.
الکساندرا مارینینا
الکساندرا مارینینا، نویسنده روسی چنین روزی در سال 1957 به دنیا آمد. او یکی از نویسندگان پرفروش روسی است که کتاب های پلیسی - جنایی می نویسد. او نوشتن را از سال 1991 آغاز کرد و داستان های کارآگاهی اش را در مجلات به چاپ رسانید. او بیش از 30 رمان در کارنامه ادبی خود گنجانده که 17 میلیون نسخه از آنها منتشر و به بیش از 20 زبان زنده دنیا ترجمه شده است. او در سال 1998 در نمایشگاه بین المللی کتاب مسکو عنوان برترین نویسنده سال را از آن خود کرد. وی جوایز ادبی بسیاری را به خود اختصاص داده است.
دوشنبه ۲۶ تیر ۱۳۹۱ - ۱۰:۰۴
نظر شما