حمید محمدی، رييس بيستمين نمايشگاه بينالمللي قرآن كريم در آیین گشایش این نمایشگاه گفت: در بدو امر، با تصویب منشور توسعه فعالیتهای قرآنی، کسی گمان نمیکرد که شاهد حرکت جدیدی در کشور باشيم اما اکنون با تصویب طرح شورای سیاستگذاری، میتوان اذعان کرد که اتفاق مبارکی در حال رخ دادن است.-
رییس بیستمین نمایشگاه قرآن کریم با اشاره به افزایش مطالبات رهبر معظم انقلاب و انتظار ایشان در پرورش 10 میلیون حافظ قرآن کریم، پس از نوزدهمین دوره نمایشگاه بینالمللی قرآن کریم، گفت: این مطالبات مسوولیت سترگی را به جامعه القا کرد که با همت قاطع دولت دهم قابل تحقق است.
وی از ساماندهی، فرهنگسازی و نظامسازی فعالیتهای قرآنی بهعنوان رویکردهای سهگانه منشور توسعه فعالیتهای قرآنی یاد کرد و گفت: بر این اساس همه نهادها در پی رسیدن به قلههای رفیع این منشورند و به یقین جمهوری اسلامی ایران با این رویکرد میتواند جهان را نورافشانی کند.
حجتالاسلام محمدی ادامه داد: در بیستمین نمایشگاه بینالمللی قرآن کریم علاوه بر بازدید حضوري در طول ماه مبارک رمضان، به همت رسانه ملی، مردم سراسر دنیا میتوانند به صورت مجازی در جریان بزرگترین تفرجگاه معنوی جهان قرار گیرند.
قائممقام امور قرآنی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی با بیان اینکه راهاندازی نمایشگاه قرآن کریم آرزوی تمام کشورهای اسلامی است گفت: این نمایشگاه با پشتوانه 20 ساله، 40 بخش ستادی و غیرستادی خواهد داشت و 10 بخش جدید را در بیستمین دوره برگزاری این نمایشگاهها شاهدیم که بخشهای «نمای نوین» در سههزار متر مربع، «رهیافتگان»، «تولید ملی از نظر قرآن و احادیث»، «رستاخیز قرآنی»، «عرفانهای کاذب» و «بیداری اسلامی» از جمله بخشهای جدید این دورهاند.
وی افزود: 500 محفل قرآنی در نمایشگاه بیستم قرآن کریم برگزار خواهد شد که در آن بیش از 600 عضو هیات علمی دانشگاه به ارایه مشاوره تخصصی قرآن کریم خواهند پرداخت. همچنین بیش از هزار ساعت برنامه از صدا و سیمای جمهوری اسلامی همزمان با برگزاری این دورهها اجرا خواهد شد. بیش از 100 ناشر خارجی و 300 ناشر داخلی در این دوره از نمایشگاهها به عرضه محصولات مکتوب و قرآنی خود خواهند پرداخت که کشورهای مصر، عراق و لبنان برای نخستینبار مکتوباتشان را عرضه خواهند کرد.
«جشنواره نهجالبلاغه» دیگر برنامه بیستمین نمایشگاه بینالمللی قرآن کریم بود که محمدی با اشاره به آن ادامه داد: 50 نهاد دولتی و 100 دستگاه و موسسه مردمنهاد در این نمایشگاه حضور خواهند داشت و برای پیگیری مطالبات مقام معظم رهبری، حفظ قرآن کریم و اعجاز در قرآن کریم را پیگیری خواهیم کرد.
رییس بیستمین نمایشگاه بینالمللی قرآن کریم ادامه داد: در این دوره از نمایشگاه با همکاری «جامعة المصطفي العالمیه» و «سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی» 50 کشور در بخش بینالمللی حضور دارند و با حضور این کشورها امسال بخش «قرآن و فرهنگ بینالملل» را در کنار بخش همیشگی بینالملل احیا میکنیم. بخش بیداری اسلامی نیز در دو قسمت عمومی و اختصاصی و بخشی ویژه برای کشور فلسطین از دیگر بخشهای بینالملل این دوره از نمایشگاه قرآن کریم است.
وی با بیان اینکه در برگزاری این نمایشگاهها به توسعه قرآن از منظر معرفت، ایمان و عمل میاندیشیم گفت: تحقق عملی قرآن در خانواده، زن و جوان قرآنی از اهداف مهم نمایشگاه بینالمللی قرآن کریماند.
حجتالاسلام والمسلمین محمدی، تمایز ایران با سایر کشورها را در تبلور بسیاری از هنرها در کشورمان و بهکارگیری آن برای نشان دادن معارف قرآن کریم در قالب این هنرها دانست و عنوان کرد: بر این اساس، بخشهای هنری گوناگون از جمله خط، گرافیک، نگارگری، خوشنویسی، 50 نمایش خیابانی، 15 نمایش محیطی و 30 نمایش پردهخوانی انقلاب اسلامی و نیز رونمایی از آثار جدید قرآنی در عرصه هنری و مکتوب از دیگر برنامههاي بیستمین نمایشگاه بینالمللی قرآن کریم خواهد بود.
قائممقام امور قرآنی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در پایان از کوشش رییس جمهوري برای ارتقای جایگاه قرآن کریم در موسسهها و نهادهای دولتی قدردانی کرد و گفت: تصویب تاسیس معاونت قرآن و عترت در هفته گذشته هدیهای بود که در آستانه ماه مبارک رمضان از سوی ریاست جمهوری به جامعه قرآنی کشور اعطا شد. اميدوارم اختصاص 200 میلیارد تومان از سوي رييس جمهوري بتواند به هدایت و رهبری صحیح امور قرآنی بینجامد.
بيستمين نمايشگاه بينالمللي قرآن كريم شب گذشته، 25 تيرماه، با حضور رييس جمهوري گشايش يافت و تا 25 مرداد در مصلاي امامخميني(ره) داير است. ساعت بازديد از اين نمايشگاه، 17 تا 24 در نظر گرفته شده است.
نظرات