به گزارش خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا)، پارسینژاد در تحلیل وضعیت بازار تابستانی رمان و داستان، در ابتدای سخنانش به اجرا شدن ضروریات در زیرساختهای اولیه حوزه داستان اشاره کرد و نگاه بنیادین به نیازهای این عرصه را لازم دانست.
این پژوهشگر در ادامه گفت: حوزه ادبیات داستانی از دیر باز در کشور ما سابقه داشته است و بر خلاف حوزه شعر دارای ساختاری است که میتواند جهان هستی را به تصویر بکشد و بر گروههای مختلف انسانی تاثیرگذار باشد.
وی افزود: متاسفانه امروز هم خیلیها فکر میکنند که داستان فقط سرگرمی است و میگویند وقتی برای داستان خواندن ندارند و به تاثیر داستان بر زندگی و آیندهشان واقف نیستند. به همین دلیل همه ابعاد این مساله باید برای اقشار مختلف جامعه تبیین شود تا مردم به اهمیت داستان خواندن پی ببرند.
پارسینژاد در ادامه با بیان اینکه داستان میتواند دنیای تجربهها را در اختیار خوانندهاش قرار دهد، توضیح داد: در دنیای رمان با انواع مباحث روانشناختی، علوم اجتماعی، فلسفه و تاریخ مواجه میشویم. از طرفی مسالهای که برای زندگی بشر حایز اهمیت است، کسب تجربه است. ما در طول زندگی تجربه را در اثر حوادث و رویدادهای مربوط به زندگی خودمان و معمولا بعد از شکستها به دست میآوریم، ولی کسی که داستان میخواند تجربه و انسانشناسی او کامل میشود و در بسیاری اوقات میتواند آدمهای اطرافش را به راحتی و خیلی زود بشناسد.
این پژوهشگر در ادامه پیشنهادهاي دیگرش را درباره رونق بازار رمان و داستان اینگونه مطرح کرد: مساله اصلی دیگر موضوع خرید کتاب است که باید با مسایلی چون بالا بردن شمارگان و پایین آوردن قیمت کتاب حل و فصل شود؛ ضمن آنکه برپایی نمایشگاه کتاب به سالی یکبار منحصر نشود و حداقل ما هر 6 ماه یک بار نمایشگاه وسیع کتاب برگزار کنیم.
نویسنده «ساختار و عناصر داستان» کمک به تولید بهتر کتاب را در راستای بهتر شده وضعیت اقتصادی بازار کتاب و داستان دانست و گفت: نویسندگان باید نسبت به بودجه خرید کتاب بینیاز باشند؛ یعنی با حمایتهای دولتی بتوانند همه آثاری را که برای خلق اثر به آنها نیاز دارند، خریداری کنند. اگر نویسنده برای به دست آوردن کتابهای مورد نیازش به درد سر نیفتد، مطمئنا اثر بهتری خلق میکند. در این باره مثلا توزیع اصولی بنها به نویسندگان و پژوهشگران میتواند بسیار مشکلگشا باشد.
وی در ادامه بر لزوم حمایت از نخبهگرایی در جامعه فرهنگی تاکید کرد و توضیح داد: وقتی داستانها فاقد جذابیت باشند، مخاطبی هم نخواهند داشت. ما باید با حمایت از نخبهگرایی تسهیلاتی را برای نویسندگان فراهم کنیم و فعالیتها فقط به برگزاری جشنواره و اعطای یک جایزه محدود نشود.
پارسینژاد در پایان یادآور شد: با مهیا شدن فرصتهای مطالعاتی در خارج از کشور و شرایطی که نویسنده براساس آنها بتواند دغدغه کمتری برای خلق اثر داشته باشد، این عرصه نیز میتواند به رشد و کمال برسد و تا زمانی که حمایتها از اهالی فرهنگ مقطعی و محدود باشد، نمیتوان از بازار کتاب متوقع بود.
جمعه ۳۰ تیر ۱۳۹۱ - ۰۹:۰۹
نظرات