ارنست همینگوی، هانس فالادا، هارت کرین، مایکل کانلی و رابرت برنز از نویسندگانی هستند که سالیان پیش چنین روزی به دنیا آمده یا از دنیا رفته اند.-
ارنست همینگوی
ارنست همینگوی، نویسنده نامی آمریکایی چنین روزی در سال 1899 در «اوک پارک» ( حومه شیکاگو) در خانواده ای تحصیل کرده پا به عرصه دنیا نهاد. او نوشتن را از سال 1921 آغاز کرد و سبک خاصش در نوشتن، از او نویسنده ای منحصر به فرد ساخت. سال 1925، نخستین مجموعه داستان های کوتاه او با نام «در زمان ما» منتشر شد و پس از آن سال ۱۹۲۷ کتاب «مردان بدون زنان» را به چاپ رسانید که باعث شهرت وی در مجامع ادبی شد. اگرچه انتشار آثار وی برایش با موفقیت همراه بود اما نیازهای مالی وی را برآورده نمی کرد، ولي وقتی کتاب «بیوگرافی نویسندگان آمریکایی مقیم پاریس» را انتشار داد درهای موفقیت به رویش گشوده شد. به دنبال انتشار این کتاب، کتاب دیگری با نام «آدم کش ها» به منزله شاهکاری به دوستداران ادبيات داستاني عرضه شد. سال ۱۹۲۹ او کتاب «وداع با اسلحه» را منتشر کرد که در آن به جنگ های ایتالیا اشاره داشت و پس از آن سال ۱۹۳۲ کتاب «مرگ در بعدازظهر» را انتشار داد. او بالاخره سال ۱۹۵۲ شاهکار جاودانه اش «پیرمرد و دریا» به رشته تحریر درآورد و به اوج شهرت و عظمت ادبی رسید. با این اثر او سال ۱۹۵۳ جایزه «پولیتزر» و سال بعد جایزه ادبی نوبل را از آن خود کرد. از آثار دیگر وی می توان «سیلاب های بهاری»، «خورشید هم طلوع می کند»، «برف های کلیمانجارو»، «یک روز انتظار»، «آن دست رود و در میان درختان» (به راه خرابات در چوب تاک)، «پس از توفان»، «روشنایی جهان»، «وطن به تو چه می گوید» ، «اکنون دراز می کشم» و «کلبه سرخ پوست» را نام برد. وی در سال 1961 در حالی که تفنگ شکاری خود را پاک می کرد هدف گلوله خود قرار گرفت و دیده از جهان فروبست، به روایت دیگر و البته قوی تر، او در چنین روزی به زندگی خود خاتمه داد.
هانس فالادا
«رودولف ویلهلم فردریش دیتسن» با نام مستعار هانس فالادا نویسنده آلمانی چنین روزی در سال 1893 در گرایفزوالد به دنیا آمد. او از نویسندگان برجسته نیمه اول قرن بیستم آلمان است. وی با انتشار رمان «مرد کوچک- اکنون چه؟» سال 1932 به شهرت رسید. این کتاب در بریتانیا و ایالت متحده جزو پرفروش ها قرار گرفت و سال 1934، هالیوود با اقتباس از این اثر فیلمی ساخت. وی سال 1934 «کسی که نخستین بار از یک کاسه حلبی غذا میخورد»، سال 1937 «گرگی در میان گرگ ها» و سال 1938 «گوستاو آهنین» را منتشر کرد. در سال 2009 انتشار کتاب خاطرات مربوط به دوران زندان او با نام «در سرزمین بیگانه من» جنجال آفرین شد. رمان مشهور و پرفروش وی با عنوان «هر کس به تنهایی برای خودش میمیرد» کتابی بود که در مورد مقاومت آلمان به رشته تحریر در آمد و از سال 2009 تا کنون 150 هزار نسخه فروش را در بازار کتاب آمریکا تجربه کرده و در انگلستان این رقم بالغ بر 300 هزار نسخه است. این کتاب در فرانسه نیز پرفروش شد. وی فوریه 1947 در برلین برای همیشه آرمید.
هارت کرین
هارت کرین، شاعر آمریکایی چنین روزی در سال 1899 به دنیا آمد. او اشعار نو می سرود و نخستین شعر هایش را در مجله های مختلف چاپ می کرد. سال 1926 نخستین مجموعه شعر وی با عنوان «بناهای سفید» منتشر شد. کار بسیار شاخصش با نام «پل» سال ١٩٣٠، تلاشی برای آفریدن اسطوره ای حماسی از تجربه آمریکایی بود. وی آوریل 1932 هنگام بازگشت از مکزیک به آمریکا خود را از کشتی پایین انداخت و در دریای کاراییب غرق شد.
مایکل کانلی
مایکل کانلی ،نویسنده آمریکایی چنین روزی از سال 1956 به دنیا آمد. او در ژانر جنایی می نویسد و آثارش کارآگاهی ست. کتاب های او به 36 زبان ترجمه شده و جوایز متعددی نیز کسب کرده اند. او فعالیت ادبی اش را پس از فارغ التحصیل شدن از دانشگاه در سال 1980 با کار کردن در روزنامه آغاز کرد و نخستین رمانش را سال 1992 با عنوان «بازتاب سیاه» منتشر کرد و پس از آن سال 1993 «یخ سیاه»، سال 1994 «سفید پوست واقعی» و سال 1995 «آخرین گرگ صحرایی» را به چاپ رساند. پس از آن سال 1998 «خونخواهی» را خلق کرد. او برای مجموعه «هری بوش» که 18 عنوان از آن منتشر شده و مجموعه «میکی هایلر» که چهار عنوان آن به بازار آمده، بسیار شهرت دارد. کانلی برای آثارش جوایز ادبی بسیاری را از آن خود کرد و چندین بار جایزه ادگار را که به آثار جنایی تعلق می گیرد از آن خود کرد. جایزه نرو، دیلیس، شاموس، ماکاویتی و آنتونی از دیگر جوایزی ست که او در کارنامه اش دارد. جایزه کالبیبر 38 و جایزه گرند پری فرانسه و جایزه بانکارلوی ایتالیا نیز از دیگر افتخارات اوست. وی از سال 2003 تا 2004 رییس انجمن جنایی نویسان کانادا بود و از آثارش اقتباس های متعددی برای ساخت سریال های تلویزیونی صورت گرفته است.
رابرت برنز
رابرت برنز، شاعر اسکاتلندی چنین روزی در سال 1796 از دنیا رفت. وی ژانویه 1759 در آیشایر اسکاتلند به دنیا آمد. او در بین اسکاتلندی ها به رابی معروف است و از وی به عنوان شاعر ملی اسکاتلند یاد می شود. او به عنوان یکی از پیشگامان جنبش رمانتیک به موضوع هاي مختلفي از جمله عشق، غم، زيبايي، مرگ و زندگي علاقه داشت و درباره آنها شعر می سرود. شهرت اصلی وی به سبب سرودن اشعار به لهجه اسکاتلندی و گردآوری و بازسازی فولکلور اسکاتلند است. منتقدان او را بنیانگذار رمانتیسیم انگلیس میدانند و ویلیام وردزورث کالریج و شلی بسیار تحت تاثیر وی بودند. اشعار وي مملو از مدح طبیعت و جزییات زندگی روستایی است زيرا او نیمی از عمر خود را به کشاورزی گذراند و تا قبل از آنکه در محفل ادبی ادینبورگ راه یابد در روستایش ماند. «باب ديلن» ترانهسرا و خواننده معترض و مشهور آمريكايي و برنده امسال جايزه پوليتزر، شعر «رز سرخ سرخ» او را الهامبخش خود برای پرداختن به شعر دانسته است.
نظر شما