نویسنده این کتاب به خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا) گفت: پژوهش من درباره بخشی از معماری بینالنهرین یعنی معماری و هنر قوم آشور است. در این پژوهش آثار باقیمانده از قوم آشور در کاخهای سارگون و نینوا و به ویژه نقش برجستههای موجود در این کاخها تحلیل شدهاند.
وی افزود: تاکنون در این موضوع در کتابهای تاریخ هنر به صورت کلی عنوان شده بود، اما این کتاب به طور اختصاصی به معماری و هنر قوم آشور میپردازد و در بخش مقدمه هم درباره جغرافیای تاریخی قوم آشور هم بحث شده است.
سلطانی در ادامه در پاسخ به این سوال که منابع مورد استفاده برای پژوهشاش چیست و آیا این نقش برجستهها را خود از نزدیک دیده گفت: خیر، بیشتر این نقش برجستهها در موزههای مشهور اروپا قرار دارد و دسترسی به آنها سخت است. منابع من بیشتر کتابها و همینطور تصویرهای سه بعدی از این نقش برجستهها بوده است.
کتاب «نقش برجستههای آشور» نوشته رقیه سلطانی لشکناری را انتشارات ناسنگ در 87 صفحه و به قیمت دوهزار و 500 تومان در دسترس علاقهمندان قرار داده است.
تاکنون درباره قوم آشور کتابهایی به چاپ رسیده است که بیشتر به جنبههای تاریخی و سیاسی این موضوع میپردازند، از جمله «تاریخ قوم آشور» و «امپراتوری قوم آشور». «نقش برجستههای آشور» اما یکی از معدود کتابهایی است که به طور اختصاصی به هنر قوم آشور اختصاص دارد.
یکشنبه ۱ مرداد ۱۳۹۱ - ۱۰:۲۵
نظر شما