یکشنبه ۱ مرداد ۱۳۹۱ - ۱۴:۴۲
کتابخانه‌های مساجد مجوزدار می‌شوند

مديركل امور كتابخانه‌هاي ستاد عالي كانون‌هاي فرهنگي ـ هنري مساجد سراسر كشور، اعطای مجوز به کتابخانه‌های مساجد را از برنامه‌های در دست اقدام این مرکز عنوان كرد که بر اساس گفته وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی پیگیری می‌شود. وي گفت: با دریافت این مجوز، کتابخانه‌های مساجد می‌توانند به عنوان نهادی مستقل به فعالیت‌های فرهنگی بپردازند و از دریافت سرانه کتابخانه‌ای بهره‌مند شوند.-

سیدابوالفضل هاشمی در گفت‌وگو با خبرگزاری کتاب ایران(ایبنا)، با اشاره به این که سیدمحمد حسینی، وزیر اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی از سال گذشته ارایه مجوز به کتابخانه مساجد را از امور مهم این حوزه دانسته و بر آن تاکید کرده است، اظهار داشت: دریافت مجوز رسمی فعالیت کتابخانه‌ای تاثیر زیادی بر روند کاری و ارایه خدمات کتابخانه مساجد سراسر کشور خواهد داشت.

وی افزود: آن دسته از کتابخانه‌های مساجد ـ البته کتابخانه‌های بسته یا مخزن‌دار ـ که شرایط دریافت این مجوز را داشته باشند، بر اساس قانون از سرانه‌های کتابخانه‌ای بهره‌مند می‌شوند. توسعه این دسته از حمایت‌های دولتی بر روند کاری و خدمات‌رسانی این مراکز به عنوان واحدهای فرهنگی مستقل تاثیر فراوانی دارد.

مديركل امور كتابخانه‌هاي ستاد عالي كانون‌هاي فرهنگي ـ هنري مساجد سراسر كشور گفت: اکنون 6 هزار کتابخانه باز و افزون بر چهار هزار و 400 کتابخانه مخزن‌دار در مساجد سراسر کشور داریم كه تنها کتابخانه‌های بسته یا مخزن‌دار می‌توانند برای دریافت این مجوز اقدام کنند. در این مسیر از سوی ستاد عالي كانون‌هاي فرهنگي ـ هنري مساجد از استان‌ها درخواست می‌شود تا بر اساس شاخص‌هایی که به زودی اعلام می‌شوند، به ترتیب اولویت، کتابخانه‌های درجه یک و دو را معرفی کنند، سپس کارشناسانی از سوی ستاد عالی از این کتابخانه‌های بازدید خواهند کرد. پس از تایید آن‌ها این مجوز به کتابخانه مساجد تعلق می‌گیرد. بر اساس این طرح در نظر داریم در سال جاری به نیمی از کتابخانه مساجد که شرایط عنوان شده را دارند، مجوز دهیم.

هاشمی، ارسال سومین کاروان اهدای کتاب به کتابخانه‌‌های سراسر کشور را از  اقداماتی عنوان كرد که به‌تازگی از سوی این ستاد انجام شده است و توضیح داد: از ابتدای سال تاکنون طی دو مرحله کاروان کتاب‌های عمومی و کتاب‌های آموزشی به سراسر کشور ارسال شدند. به‌تازگی نیز سومین کاروان کتاب‌های مرجع دینی و مذهبی به ارزش 6هزار و 600 میلیون ریال به مناسبت ماه مبارک رمضان به کتابخانه‌های استان تهران و سراسر کشور ارسال شد. علاوه بر نسخه‌هایی از قرآن کریم، مفاتیح‌الجنان و نهج‌البلاغه، آثار مرجع دینی دیگری نیز در این مجموعه جای داشتند.

وی در باره تاثير ترکیب جمعیتی مناطق مختلف در ارسال این کاروان‌ها گفت: با در نظر داشتن تراکم جمعیتی برخی از استان‌ها نظیر تهران، از آن‌جایی که هدف ما ایجاد تسهیلاتی برای دریافت کتاب و مطالعه منابع گوناگون در سراسر کشور است، به این نکته کمتر توجه داریم و می‌کوشیم شرایطی را ایجاد کنیم که علاقه‌مندان کتاب در سراسر کشور دسترسی مناسبی به منابع دینی، آموزشی و عمومی داشته باشند.

هاشمی تهیه و خریداری حق مولف نرم‌افزارهای گوناگون کتابخانه‌ای را از دیگر برنامه‌های این ستاد دانست و اظهار کرد: با وجود آن که حدود 300 نرم‌‌افزار را در اختیار داریم، در پی تهیه منابع بیشتر و ارسال آن‌ها به کتابخانه‌های مساجدیم.

مديركل امور كتابخانه‌هاي ستاد عالي كانون‌هاي فرهنگي ـ هنري مساجد سراسر كشور تهیه و عرضه دستگاه «به‌‌دید» را برنامه دیگری خواند که ستاد عالی کتابخانه مساجد به آن می‌اندیشد. وی در این‌باره توضیح داد: این دستگاه برای مطالعه کم‌بینایان به‌گونه‌ای طراحی شده است که حروف و خطوط را بزرگ‌نمایی می‌‌کند. ما تصمیم داریم با خرید این وسیله و ارایه آن در محیط کتابخانه‌های تخصصی مساجد، شرایط مطالعه کتاب‌های تخصصی را برای کم بینایان فراهم کنیم.

توسعه کتابخانه‌های دیجیتالی از برنامه‌های گذشته کتابخانه مساجد بودند، هاشمی در این زمینه یادآور شد: تصمیم داریم با تهیه منابع دیجیتالی بیشتر، محتوای کتابخانه‌‌های دیجیتالی‌مان را ارتقا دهیم. برآورد می‌کنیم در سال جاری مجموعه آثار این حوزه را به بیست هزار نسخه برسانیم. همچنین خرید تجهیزات کتابخانه‌ای و بیمه کتابداران کتابخانه‌های مساجد از دیگر اقدامات در دست اجرا هستند.

وی درباره نظام‌نامه جامع کتابخانه‌های مساجد کشور که سال گذشته تنظیم و منتشر شد، توضيح داد:‌ بر اساس مصوبات این نظام‌نامه اقداماتی طراحی شده‌ا‌ند و در حال اجرا هستند. در این راستا برنامه‌های مهمی نظیر آموزش نیروی انسانی، فهرست‌نویسی و بحث پورتال کتابخانه‌های مساجد و ایجاد شبکه منسجمی در این حوزه در دست اقدام‌اند.

هاشمی حمایت سازمان‌های مختلف از کتابخانه‌های مساجد را از جمله نکات اثرگذار بر ارایه خدمات این مراکز یاد کرد و گفت: امیدواریم با توسعه و تداوم این حمایت‌ها کتابخانه‌های مساجد بتوانند به عنوان نهاد فرهنگی مستقلی به حیات خود ادامه دهند و در توسعه سرانه مطالعه و برطرف کردن نیازهای جامعه مخاطب خود موثر واقع شوند.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها

اخبار مرتبط