جمعه ۶ مرداد ۱۳۹۱ - ۰۹:۳۰
صفحه امروز؛ 27 جولای

الکساندر دومای پسر، جوزوپه کاردوچی، ولادیمیر کورولنکو، ژولین گراک، جک هیگینز و ریچارد آلدینگتن از نویسندگانی هستند که در روزی چون امروز به دنیا آمده یا از دنیا رفته‌اند.-

 به گزارش خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا)، این نویسندگان از جایگاه مهمی در میان دوستداران ادبیات برخوردارند. 

الکساندر دوما (پسر)

الکساندر دومای پسر، نویسنده و نمایشنامه نویس فرانسوی در چنین روزی از سال 1824 در پاریس به دنیا آمد. او که پسر الکساندر دوما نویسنده و نمایشنامه نویس قدر فرانسوی بود کودکی بسیار سختی داشت و چون پدر و مادرش با یکدیگر اختلاف داشتند از کودکی شاهد دعوا و نزاع میان آن‌ها بود. این درگیری ها سرانجام باعث شد تا آن‌ها از یکدیگر جدا شوند و قانون سرپرستی او را به پدرش بدهد. خاطرات و ناملایمات زندگی کودکی الکساندر در نوشته هایش به راحتی محسوس است. وی سال 1848 شاهکارش «مادام اوکاملیا» را که بر مبنای نامه های میان او و ماری دوپله نوشته شده بود، خلق کرد. وقتی این نمایش سال 1851 در پاريس به معرض تماشا گذارده شد به قدری با اقبال روبه رو شد که نام وی را به عنوان نویسنده ای برجسته بر سر زبان ها انداخت. «قضيه پول»، «پسر غيرشرعي»، «دوست زنان»، «پرنسس و بغداد» و «دنيس» از دیگر آثار اوست. وی نوامبر 1895 از دنیا رفت. 

جوزوپه کاردوچی
جوزوپه کاردوچی، شاعر ایتالیایی چنین روزی از سال 1835 به دنیا آمد. وی به عنوان شاعر ملی ایتالیا شناخته می شود و نقدهای ادبی، بیوگرافی ها، سخنرانی ها و مقالاتش در 20 جلد جمع آوری شده اند. او نخستین اشعارش را سال 1863 سرود و بهترین سروده های وی در دو کتاب «غزل های بیگانه» و «قافیه های جدید» جمع آوری شده است. وی در سال 1906 موفق شد تا جایزه نوبل را به خود اختصاص دهد و نام خود را به عنوان نخستین ایتالیایی که این جایزه را کسب کرده به ثبت رسانید. ترجمه کتاب ایلیاد هومر و برخی از آثار گوته به ایتالیایی نیز در کارنامه ادبی او وجود دارد. وی فوریه 1907 از دنیا رفت. 

ولادیمیر کورولنکو
ولادیمیر کورولنکو، نویسنده اوکراینی – روسی چنین روزی در سال 1853 به دنیا آمد. داستان های کوتاه او برای توصیف های وصف ناپذیرش از سال های تبعیدش از صربستان و تجربه های حاصل از آن بسیار شهرت دارد. نخستین داستان کوتاه وی در سال 1879 منتشر شد اما پس از آن به دلیل انتقادهای آشکار از تزار، او پنج سال در تبعید بود. با بازگشت از تبعید او داستان های بیشتری منتشر کرد و سال 1885 «رویای ماکار» و سال بعد رمانش با عنوان «نوازنده نابینا» را چاپ کرد. این رمان سال 1898 به انگلیسی ترجمه شد. پس از بازدید از شیکاگو در سال 1893 او داستانی با عنوان «بدون زبان» منتشر کرد که به زندگی اوکراینی هایی که به آمریکا مهاجرت کرده اند می پرداخت. آخرین داستان وی «چشمک چشم» در سال 1900 به چاپ رسید. وی دسامبر 1921 از دنیا رفت. 

ژولین گراک
ژولین گراک، نویسنده مشهور فرانسوی چنین روزی در سال 1910 در منطقه ای در غرب فرانسه به دنیا آمد. در کارنامه ادبی او رمان، نمایشنامه، دفتر شعر و نقدهای ادبی وجود دارد. وی نخستین اثر ادبی اش با عنوان « قلعه آرگول» را سال 1938 منتشر کرد. او در طول فعالیت ادبی اش جوایز بسیاری را به خود اختصاص داد که مهم‌ترین آن‌ها جایزه گنکور در سال 1951 برای کتاب «ساحل روبه رو» بود که از اهمیت ویژه ای برخوردار است اما گراک آن را نپذیرفت. آخرین اثر وی «مصاحبه ها» نام دارد که سال 2002 منتشر شد. «آزادي بزرگ»، «اولويت‌ها»، «جزيره‌ پرسكيو»، «تاريكي زيبا»، «بالكني در جنگل»، «خواندن و نوشتن» و «شكل يك شهر» از جمله 19 كتاب اين نويسنده است. وی دسامبر 2007 از دنیا رفت. 

جک هیگینز
هری پاترسون، معروف به جک هیگینز نویسنده انگلیسی چنین روزی در سال 1929 به دنیا آمد. وی که در ژانر جنایی می نویسد 60 رمان در کارنامه ادبی خود گنجانده که بیشتر آنها جزو آثار پرفروش بوده اند. او 35 رمان بین سال های 1959 تا 1974 با نام خودش از قبیل «شرق اندوه» سال 1968، « بازی قهرمانان» سال 1970 و «روز رام نشده» را سال 1972 به چاپ رسانید. سپس با نام جک هیگنز شروع به نوشتن کرد و در اواخر دهه 1970 آثار پرفروشی چون دو عنوان سه گانه معاصر با نام «روز رام نشده» و «دعا برای مردن» را منتشر کرد و پس از آن سال 1975 «عقاب فرود آمد» را به چاپ رسانید که آن هم جزو آثار پرفروش شد و 50 میلیون نسخه از آن به فروش رسید و بر شهرت او افزود. «شب روباه»، «فرشته مرگ»، «یک ساعت قبل از نیمه شب» و «شمعی برای مردگان» از دیگر آثار اوست. 

ریچارد آلدینگتن
ریچارد آلدینگتن، شاعر و نویسنده انگلیسی چنین روزی در سال 1962 از دنیا رفت. وی سال 1892 در بورتس موس دیده به جهان گشود. شهرت او بیشتر برای شعرهایی از جنگ جهانی اول، رمان «مرگ قهرمان» در سال ١٩٢٢ و اثر بحث‌انگیز وی «لورنس عربستان» در سال ١٩۵۵است. او سال ١٩٣٠ ترجمه «دکامرون» را منتشر کرد و از سال ١٩٢۴ شرح‌حال‌نویسی را شروع کرد. زندگینامه «الدینگتن» او در سال 1946 برنده‌ جایزه جیمز تیت بلک شد.

گرترود استاین
گرترود استاين، نويسنده، شاعر، نمايشنامه نويس و از پيشگامان جنبش مدرنيست در ادبيات که چنین روزی از سال 1946 درگذشت، متولد سال 1874 در پنسيلوانيا بود. او که فارغ التحصیل كالج «رادكليف» بود، مدتی در رشته پزشکی تحصیل کرد اما این رشته را رها کرد و سال 1902 به فرانسه رفت و تا پايان عمر دور از وطن به سر برد. وى همراه برادرش لئو درخانه شماره ۲۷ خيابان رودفلورو ساكن شد؛ خانه ای که در تاريخ هنر به كانون گردهمايى هنرمندان نقاش، عكاسان، شعرا و نويسندگان مشهور است. از جمله حاضران جمع های هنری خانه او پيكاسو، ماتيس، همينگوى، فيتزجرالد، براك، خوان گريس، شروود آندرسن، فوردمادوكس موزد و گيوم آپولينر بودند. عنوان «نسل از دست رفته» را نخستین بار گرترود استاين برای نويسندگان آوانگارد و سنت شكن آمريكايى به کار برد. نويسندگانى چون ارنست همينگوى از جمله اعضاى اين گروه بودند كه به عنوان بنيانگذاران مكاتب ادبى قرن بيست مطرح شدند. او سال ۱۹۰۵ نخستين كتابش با عنوان «سه زندگى» را نوشت و سه سال بعد دومين اثرش «ساخته شدن آمريكايي ها» را تحت تأثير ملاقات هايش در رودفلورو نوشت. استاين را مى توان پايه گذار مكتب كوبيسم در ادبيات دانست. استفاده از جملات ضرب المثل گونه، تكرار كلمات در كل نوع تازه ايى از شيوه نگارش را در ادبيات به وجود آورد كه با سرودن مجموعه «اين يك گل سرخ است» به اوج خود رسيد. او نویسنده 43 عنوان کتاب است که «اتوبیوگرافی آلیس بی.تکلاس»، «جغرافيا و بازي‌ها»، «تركيب جاي توضيح»، «چگونه بايد نوشت»، «اپراها و بازي‌ها»، «چهره‌ها و نيايشگران»، «سخنراني‌هايي در آمريكا»، «تاريخ جغرافيايي آمريكا» و «جنگ‌هايي كه ديده‌ام» از جمله آن هاست.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها