به گزارش خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا)، کتاب «اصول گوهرشناسی و تعیین هویت سنگهای جواهر» در بخشهای مختلف و با عناوین «کریستالشناسی»، «تراش»، «گوهرشناسی»، «بررسی 13 گوهر رنگی»، «نور»، «ناپاکیها و بهبود کیفیت»، «روشهای تولید گوهرهای سینتتیک»، «بررسی الماس» و «اطلاعات گوهرها» نوشته شده است.
طاهری درباره این کتاب گفت: سعی کردم مطالب را در این کتاب به صورت کاربردی توضیح دهم، در حالی که اغلب کتابهایی که درباره این موضوع در کشور منتشر شده بودند به مسایل نظری میپرداختند. از سوی دیگر تلاشم بر این بود که مطالب را با زبان ساده توضیح دهم تا گروه بیشتری از مخاطبان بتوانند از مسایل مطرح شده در كتاب بهره ببرند.
وی با تاکید بر اینکه کاربردی بودن و سادگی مطالب این کتاب از ویژگیهای متمایزکننده آن است افزود: گوهرشناسی از دوران باستان در کشور ما اهمیت داشته و طلا و جواهر همیشه موردتوجه بوده است اما در سالهای اخیر با بيتوجهي مسوولان کشور روبهرو هستیم و این امر سبب شده که از بسیاری از کشورهای همسایه هم عقب بمانیم.
این مترجم درباره برخورداری ایران از این منابع ارزشمند چنین توضیح داد: در داخل کشور سنگهای نیمهقیمتی فراوانی داریم و فیروزه نیشابور یا عقیق قم همواره ارزش زیادی داشته اما کشورهایی مانند ترکیه، مالزی و چین همین سنگها را از ایران تهیه میکنند و بعد از فرآوری با قیمتهای گزاف آنها را به فروش میرسانند، در حالی که ما میتوانیم همین کارها را در داخل کشور انجام دهیم و به بازارهای جهانی صادرات داشته باشیم.
وی به لزوم توجه به تخصصگرایی در بخش گوهرشناسی اشاره کرد و ادامه داد: باید کاری کنیم که دانشجویان کمتری برای ادامه تحصیل به خارج از کشور بروند زیرا با توجه به بخش پژوهشی گوهرشناسی میتوانیم به یکی از قطبهای آموزشی در منطقه تبدیل شویم و فرصتهای شغلی بیشتری هم به وجود بیاوریم.
به گفته حسینی، کتاب «اصول گوهرشناسی و تعیین هویت سنگهای جواهر» اثری آموزشی است که میتواند به دانشجویان کمک کند مطالب تخصصی گوهرشناسی را راحتتر درک کنند. وی افزود: برای آسانتر شدن درک مطالب از تصاویر رنگی زیادی بهره بردم تا مطالب برای دانشجو ملموستر شود.
در مقدمه این اثر آمده: «میزان اشتغال و سودآوری و ارزآوری این رشته به مراتب از برخی صنایع معروف ایرانی ار جمله صنعت فرش، نه تنها بالاتر است بلکه قابل قیاس هم نیست لذا با توجه مسوولان و با توجه به بهرهمندی کشورمان از منابع ارزشمند داخلی و به لحاظ منابع کشورهای همسایه، میتوان ایران را به مرکز تراش – فرآوری و تجارت سنگهای رنگی در خاورمیانه تبدیل کرد.»
«اصول گوهرشناسی و تعیین هویت سنگهای جواهر» با اقتباس و ترجمه طاهر حسینی با شمارگان هزار و 700 نسخه، در 290 صفحه و به بهای 25 هزار تومان از سوی نشر پازینه منتشر شده است.
یکشنبه ۸ مرداد ۱۳۹۱ - ۱۱:۱۱
نظر شما