سه‌شنبه ۱۰ مرداد ۱۳۹۱ - ۱۲:۳۶
توسعه فرهنگ قرآنی بر سه پایه معرفت، ایمان و عمل به قرآن استوار است

حجت‌الاسلام حمید محمدی در آيين افتتاح بخش بين‌الملل بيستمين نمايشگاه قرآن كريم گفت: ایران اسلامی به توسعه فرهنگ قرآنی می‌اندیشد که پايه‌هاي آن بر معرفت قرآنی، ایمان به قرآن کریم و عمل به آموزه‌های این کتاب شریف آسمانی استوار است.-

به گزارش خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا)، افتتاحیه بخش بین‌الملل نمایشگاه بین‌المللی قرآن کریم شامگاه دیروز (نهم مرداد ‌ماه) با حضور افرادي چون «حجت‌الاسلام‌ و‌المسلمين حميد محمدی» رييس بيستمين نمايشگاه بين‌المللی قرآن كريم، «محمدباقر خرمشاد»، رييس سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی، لاله افتخاری، رييس فراكسيون قرآن و عترت مجلس شورای اسلامی و آيت‌الله نمازی، امام جمعه كاشان در سالن شبستان مصلای امام خمینی(ره) برگزار شد. 

محمدی در این آیین با بیان این‌که نگاه جمهوری اسلامی ایران به قرآن کریم نگاهی ابزاری و موقت نیست، اظهار کرد: در قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران حکومت ما بر اساس عدل و قرآن شکل گرفته و مشروعیت نظام جمهوری اسلامی بر اساس درک و دریافت مسوولان کشور از قرآن کریم است. 

رييس بیستمین نمایشگاه بین‌المللی قرآن کریم، منشور توسعه فرهنگ قرآنی را نخستین سند راهبردی فعاليت‌های قرآنی نظام دانست و افزود: نظام جمهوری اسلامی به فرهنگسازی، سازمان‌دهی و نظام‌سازی قرآنی می‌پردازد. برای نظام‌سازی قرآنی، جمهوری اسلامی در پی کشف نظام‌های مختلف سیاسی، اجتماعی و فرهنگی و اجرایی کردن آن در لایه‌های مختلف حکومت است. فهم و درک درست از نظام‌های قرآنی اساس قرآن کریم است. ما در طول ۳۳ سال در پی کشف این نظام‌ها بوده‌ایم و این مسیر ممکن است تا ده‌ها سال دیگر به طول انجامد. 

وی افزود: در نمایشگاه ‌بین‌المللی قرآن کریم نیز بخش‌های تحول علوم انسانی علوم حوزوی دانشگاهی در جهت کشف نظام‌های قرآنی شکل گرفته‌اند و تشکل‌های قرآنی در جمهوری اسلامی از این الگو پیروی می‌کنند که امید‌وارم سایر کشور‌های اسلامی نیز از این الگو پیروی کنند. 

محمدی درباره رویکر فرهنگسازی منشور توسعه فرهنگ قرآنی گفت: این مقوله به نوعی اعجاز در قرآن است قرآن کریم در فرهنگسازی عمومی نقش اساسی دارد و به زیبایی این نقش را ایفا می‌کند توسعه آموزش قرآنی یکی از پایه‌های این فرهنگسازی است و از دغدغه‌های مسوولان و مقام معظم رهبری محسوب می‌شود. آموزش راهبردی در این زمینه از سال چهارم دبستان آغاز مي‌شود و در طول تحصیل دانش‌آموزان ایرانی ادامه می‌یابد. 

معاون قرآني وزير فرهنگ و ارشاد اسلامي، وجه ديگر فرهنگسازی را توسعه فعاليت‌های تبليغی و ترويجی دانست و افزود: ايران اسلامی پيشگام توليد هنر قرآنی و پيشرو در هنرهای روز اسلامی است. نمايشگاه قرآن نيز اين وظيفه را دارد تا معارف قرآنی را به قلب و جان‌ها رهنمون کند. كشور ما در استفاده از هنرهای تجسمی، موسيقي و ... هماهنگی و همگونی خاصی را بين معارف قرآن برقرار كرده است و هيچ عرصه هنری در كشور ما وجود ندارد مگر آن‌كه در آن غنی‌سازی با محتوای قرآنی صورت گرفته باشد كه متاسفانه در بيشتر كشورها اين مسأله ناديده گرفته شده است.

وی افزود: ایران اسلامی در پی توسعه فرهنگ قرآنی صرف نیست و به توسعه فرهنگ قرآنی می‌اندیشد که پايه‌هاي آن بر معرفت قرآنی، ایمان به قرآن کریم و عمل به آموزه‌های این کتاب شریف آسمانی استوار است. ایمان به قرآن کریم دالان پرنوری است که هر جامعه‌ای یا عبور از آن به سعادت می‌رسد. هدف نمایشگاه قرآن کریم، تعمیق ایمان به قرآن است. آنچه می‌تواند به کوشش‌‌های ما هویت ببخشد، رفتار قرآنی و ساخت جامعه بر اساس معیار قرآنی است. امام خمینی(ره) با تاسیس حکومت اسلامی به قرآن کریم عمل کرد. 

وی در ادامه با بیان این‌که بیستمین نمایشگاه قرآن کریم بر اساس توسعه فرهنگ قرآنی شكل گرفته و در صدد تعميق فرهنگ قرآن و الگوسازی برای رفتار قرآنی است، گفت: اين رويكرد در همه بخش‌ها از جمله عفاف و حجاب، آموزش و پژوهش، بخش دانشگاهی و تحول علوم انسانی و... در راستای توسعه معرفت قرآنی شكل گرفته است. 

رييس بيستمين نمايشگاه قرآن كريم در پایان، بخش‌های مختلف اين دوره از نمايشگاه از جمله بيداری اسلامی و فلسطين، بخش فرهنگ و ملل مسلمان، ره‌يافتگان و بخش بيداری اسلامی در 6 كشور انقلابی، مؤلفه بين‌المللی بودن را بخش‌های مهم بین‌المللی این دوره ازنمایشگاه دانست و ابراز اميدواری كرد كه از طريق اطلا‌ع‌رسانی خوب رسانه‌ها و ابلاغ اخبار فعاليت‌های قرآنی ايران توسط مهمانان خارجی به آن‌سوی مرزها، تمسك ايرانيان به فرهنگ غنی قرآن و اهل بيت عصمت و طهارت(ع) به گوش جهانيان برسد.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها