چهارشنبه ۱۱ مرداد ۱۳۹۱ - ۱۱:۰۳
ارتقای سطح علمی کنفرانس‌های چاپ مورد توجه قرار گیرد

نشست نقد و بررسی دومین کنفرانس ملی مدیریت کیفیت در چاپ دیروز (10مرداد ماه) در اتحادیه چاپخانه‌داران برگزار شد. کارشناسان حاضر در این نشست بر اهمیت برگزاری کنفرانس‌های علمی در صنعت چاپ و ارتقای سطح علمی این حوزه و درس گرفتن از اشتباهات و تجربیات گذشته تاکید کردند.-

به گزارش خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا)، نقد و بررسی دومین کنفرانس ملی مدیریت کیفیت در چاپ با حضور یوسف افراش، سرپرست دفتر امور چاپ و رییس شورای سیاستگذاری این کنفرانس، خدایار صادقی دبیر کنفرانس و علی نیکوسخن رییس اتحادیه‌ صنعت چاپ و جمعی از فعالان و کارشناسان صنعت چاپ، دیروز (10 مردادماه) در محل اتحادیه چاپخانه‌داران تهران برگزار شد. 

در ابتدای این مراسم، ایرج گلشنی، سردبیر نشریه گزارش صنعت چاپ به عنوان دبیر نشست از یوسف افراش خواست که ارزیابی خود از کنفرانس را ارایه دهد، افراش در این‌باره گفت: کنفرانس معایب و حسن‌هایی داشته که لازم است در جمع کارشناسان نقد و بررسی شود، همچنین امیدوارم از نقد و بررسی‌ها نتیجه مطلوبی به‌دست آید. 

وی افزود: یکی از برنامه‌های ما ارزیابی نتایج و دستاوردهای کنفرانس است. اصل برگزاری چنین کنفرانس‌هایی برای صنعت چاپ ضروری به نظر می‌رسد اما نوع برگزاری و کیفیت مراسم نواقصی داشت که می‌توان با مشارکت همه دست‌اندرکاران این عرصه برای برگزاری سومین کنفرانس خیز برداشت. حضور فعالان و کارشناسان در چنین نشست‌هایی نشان‌دهنده جدیت فعالان این حوزه برای بهتر شدن آن است. 

افراش در ادامه با تاکید بر این‌که این کنفرانس از دو بعد اجرایی و محتوایی برخوردار بود، گفت: باید برای ارزیابی بهتر، محتوا را بررسی کنیم تا به نتایج بهتری برسیم. 

در ادامه مراسم، گلشنی به سه وجه این کنفرانس که دارای ایرادهایی بود اشاره کرد (استفاده از نام کنفرانس یا همایش یا سمینار برای موضوع، ملی بودن کنفرانس و نیز بررسی مدیریت کیفیت) و از صادقی خواست در این باره توضیحاتی ارایه دهد، صادقی در پاسخ گفت: با توجه به سرعت پیشرفت علم و تحقیقات و پژوهش‌های بسیاری که در دانشگاه و مراکز پژوهشی صورت می‌گیرد و با توجه به ماهیت هر صنعت، سالانه کنفرانس‌های متعددی در جهان برگزار می‌شود. 

صادقی عنوان کرد: هدف اول از برگزاری کنفرانس‌ها، در معرض دید قرار دادن یافته‌های علمی پژوهشگران برای همکارانشان و پژوهشگران دیگر و نیز ثبت آن پژوهش است و هدف دیگر استفاده از نظر همکاران و نیز ملاقات پژوهشگران با یکدیگر است؛ بنابراین فعالیت اصلی کنفرانس‌های علمی در قالب سخنرانی‌ها، نمایش پوستر و انتشار مقالات در نشریات است. 

این مدرس دانشگاه در بخش دیگر سخنانش با اشاره به ضعف صنعت چاپ در تولید علم و نبود مراکز تحقیقاتی و پژوهشی در این حوزه، گفت: بضاعت ما در برگزاری این کنفرانس‌، منعکس کننده سطح بضاعت کنفرانس است و دست برگزارکنندگان آن نیست. 

در ادامه گلشنی با اشاره به این‌که منتقدان معتقدند که پنل‌های کنفرانس منجر به نتیجه مشخصی نشده است، از حاضران در نشست خواست نظر خود را در این‌باره بیان کنند. مسعود فرشی‌فرید، دبیر یازدهمین دوره مسابقات صنعت چاپ برگزاری کنفرانسی به این وسعت را منوط به داشتن دانش دانست و گفت: به دلیل وجود  کارشناسانی که در این حوزه وجود دارند، سطح علمی مباحث مطرح شده در چنین کنفرانس‌هایی باید جدی‌تر، متمرکز‌تر و با کیفیت بالاتری باشد. 

وی در بخش دیگری از سخنانش با اشاره به این‌که پنل‌های گنجانده شده در کنفرانس بسیار زیاد بود، گفت: کیفیت برخی مقالات ارایه شده در سطح یک کنفرانس علمی نبود. 

در ادامه غلامرضا شجاع، مدیر عامل تعاونی سازندگان کلیشه، لیتوگراف و چاپ اسکرین، اظهار کرد: ما باید ابتدا سطح بضاعت این حوزه را بشناسیم سپس به سراغ نقد برویم. 

همچنین صادقی در پاسخ به علمی بودن کنفرانس به انواع کنفرانس‌ها، اشاره کرد و افزود: کنفرانس‌های چاپ به صورت علمی و همچنین در سطح دوم با مشارکت فعالان صنعت چاپ برگزار می‌شود و هدف اصلی نوع دوم که دومین کنفرانس ملی مدیریت کیفیت در چاپ نیز از آن نوع است برای طرح موضوعات مهم صنعت چاپ، طرح مشکلات این صنعت و تضارب آرا و اندیشه‌ها برگزار شد. 

در ادامه این نشست، پیشنهادات سایر فعالان این حوزه مطرح و توسط برگزارکنندگان کنفرانس پاسخ داده شد، همچنین قرار است برای نقد و بررسی جنبه‌های دیگر این کنفرانس جلسات دیگری نیز برگزار شود.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها