شنبه ۱۴ مرداد ۱۳۹۱ - ۱۴:۱۳
«ماهیت معماری» به قلم سید موسی دیباج منتشر شد

کتاب مجموعه مقالات «ماهیت معماری» نوشته سیدموسی دیباج از سوی دفتر پژوهش‌های فرهنگی منتشر شد. دیباج در این مجموعه به نقد آرای هیدگر درباره معماری و همچنین دیدگاه کانت در این مقوله پرداخته است. در این کتاب مفهوم «معماری اشراقی» نیز طرح شده است.-

به گزارش خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا)، کتاب «ماهیت معماری» شامل مجموعه مقالات سیدموسی دیباج، استادیار گروه فلسفه دانشگاه تهران، درباره معماری است. 

این مقالات به ترتیب عبارتند از «تقدم ساختن بر سکنی یافتن»، «صورت ساختن و واساختن صورت»، «صورت مکان و امکان صورت»، «مکان و نور»، «آیا معماری اشراقی ممکن است؟»، «ساده سازی واسازی» و «خانه واساخته». 

مقاله نخست این کتاب نقد دیدگاه مارتین هیدگر، فیلسوف برجسته آلمانی، بر مبنای مفهوم «صورت» معماری است. مقاله دوم نیز تحقیقی است در منابع پرسش‌های معماری واسازی در فلسفه استعلایی کانت. همچنین در مقاله، «آیا معماری اشراقی ممکن است؟» نویسنده با توجه به عنصر نور در معماری اسلامی و امتزاج نور و مکان، برای نخستین بار مبحث معماری اشراقی را مطرح کرده است. 

نویسنده در مقاله آخر خود با عنوان «خانه واساخته» با توجه به مفهوم واژه «دکونستراکسیون»، معماری دکونستراکتیو و چگونگی شکل‌گیری آن‌را با زبانی ساده شرح داده و تحلیل می‌کند.

در بخشی از این کتاب آمده است: «معماری دکونستراکسیون یک معماری قرن بیستم در دهه 90 میلادی است که در مدتی کوتاه نمونه‌های گوناگون آن در سراسر جهان سر برآورده است. تعریف این معماری بسیار مدیون ژاک دریدا، فیلسوف الجزایری‌تبار فرانسوی و واضع فلسفه ساخت‌شکنی است.» 

کتاب «ماهیت معماری» از سوی دفتر پژوهش‌های فرهنگی در 100 صفحه و بهای چهار هزار و 500 تومان منتشر شده است. 

پیش‌تر به قلم سیدموسی دیباج، کتاب‌های، «هرمنوتیک متن و اصالت آن، به ضمیمه هرمنوتیک قرآن»، «فلسفه و معماری» تالیف مشتک با حسین سلطان‌زاده، «آرا و عقاید سیداحمد فردید؛ مفردات فردیدی»، «شعور معماری ایرانی: منابع تاریخی معماری ایرانی»، «شعر و خانه ما: تحقیقی در معماری و ادب معاصر» و «پرسش فلسفی؛ ایرانی بودن چیست؟» منتشر شده‌اند. 

همچنین ترجمه کتاب‌های «درباره یقین» و «یادداشت‌ها ۱۹۱۶ – ۱۹۱۴» از لودویک ویتگنشتاین (مشترک با مریم حیات شاهی) و «مارتین هیدگر: پیش‌درآمدی به فلسفه او» نوشته جوزف کاکلمانس، نیز در کارنامه پژوهشی سیدموسی دیباج دیده می‌شود.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها

اخبار مرتبط