یکشنبه ۱۵ مرداد ۱۳۹۱ - ۱۱:۵۶
ضرورت قرار گرفتن شعر در خدمت دین، اخلاق و حرکت انقلابی

همزمان با سالروز ولادت کریم اهل بیت امام حسن مجتبی (ع)، رهبر معظم انقلاب اسلامی در دیدار تعدادی از استادان زبان و ادب فارسی و شاعران جوان با اشاره به این‌که کاروان شعر در کشور با سرعت، دقت و جهت‌گیری درست به پیش می رود، اظهار کردند: با استمرار این حرکت، کشورِ عزیزِ ایران بار دیگر هدیه‌ای ارزشمند به تمدن و فرهنگ جهانی و به‌ویژه این منطقه، اهدا خواهد کرد.-

به گزارش خبرگزاری کتاب ایران(ایبنا) به نقل از پایگاه اطلاع‌رسانی دفتر مقام معظم رهبری، حضرت آیت‌الله خامنه‌ای افزودند: شعر علاوه بر این‌که ظرفی برای بیان احساس شاعرانه است باید در خدمت ارزش‌ها باشد و شاعر در عمل به وظیفه و مسوولیت خود، این نعمت بزرگ الهی را در خدمت به دین، اخلاق، انقلاب و معرفت افزایی قرار دهد. 

ایشان مضمون آفرینی و در پی آن، جوشش‌های ذوقی را در این زمینه ضروری دانستند و تصریح کردند: شعر می‌تواند به «معرفت دینی و اخلاق مردم» و «حرکت انقلابی ملت» خدمت کند و این کار حتی با یک یا دو بیت شعر انقلابی، ‌اخلاقی و معرفتی در یک غزل محقق می‌شود و تاثیر می‌گذارد. 

حضرت آیت‌الله خامنه‌ای با اشاره به اهمیت سه رکن «لفظ مناسب»، «مضمون‌سازی و مضمون‌یابی» و «احساسات لطیف شاعرانه» افزودند: قالب شعر نمی‌تواند نسبت به مسایل موجود کشور بی تفاوت باشد یا از آن صرف‌نظر کند. 

رهبر انقلاب اسلامی ظلم بزرگ هسته‌ای در حق ایران و ترور دانشمندان را نمونه‌ای از واقعیت‌ها و مسایل موجود کشور برشمردند و تصریح کردند: جبهه استکبار با همه قدرتِ تبلیغاتی و تشکیلات سیاسی خود و با خباثت تمام در مقابل ملت ایران ایستاده است و ملت ما هم مقاومت می‌کند و این حادثه ملی نباید از نظر شاعر متعهد دور بماند؛ چراکه در مصاف حق و باطل نمی‌شود بدون موضع باقی ماند. 

رهبر انقلاب اسلامی با یادآوری بی‌تفاوتی برخی مدعیان میهن‌دوستی نسبت به مسایل جنگ تحمیلی و اشغالگری دشمن اظهار کردند: همین افراد، پوچ‌گرایی، اهمال‌گرایی و بی تعهدی به دین، اخلاق و مسایل اساسی کشور و انقلاب را تبلیغ می‌کنند در حالی‌که هیچ واکنشی درباره تعهد به بیگانه و دشمن از خود نشان نمی‌دهند. 

حضرت آیت‌الله خامنه‌ای در پایان توصیه کردند: کسانی‌که در جبهه حق و معنویت، سرمایه هنری خود را خرج می‌کنند، دایم مراقب خود باشند و در مسیر حق استقامت به خرج دهند. 

در ابتدای این دیدار تعدادی از شاعران، سروده‌های خود را با مضامین دینی، انقلابی، اجتماعی آیینی و بیداری اسلامی قرائت کردند.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها