سه‌شنبه ۱۷ مرداد ۱۳۹۱ - ۰۹:۰۰
سوژه‌های بومی، عامل رشد نویسندگان استانی است

نویسنده برتر سمنانی، راهکار تقویت نویسندگان استانی و تضمین فروش کتاب‌هايشان در بازار کتاب کشوری را پرداختن به سوژه‌های بومی و محلی در شهرستان‌ها دانست.-

 محمد‌حسن جواهری در گفت‌وگو با خبرگزاری کتاب ایران(ایبنا)، با بیان‌ این‌که راهکار حمایت از نویسندگان استانی ارایه بسته‌ حمایتی ویژه از سوی اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان سمنان
است، عنوان کرد: راهکار بروز خلاقیت و مطرح‌ شدن نویسندگان استانی پرداختن به موضوع‌های بکر و محلی از دل داستان‌های حماسی و محلی همراه با حمایت و جذب این نویسندگان از سوی اداره‌کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان‌ است. 

نویسنده کتاب «واژه‌نامه گویش باستانی سمنانی» که سال گذشته به عنوان برگزیده کتاب فصل و سال معرفی شد، اظهار کرد: استان سمنان جزیره‌ای از لهجه‌هاست و در ایران کم پیش می‌آید گویش‌های مختلف با 20 کیلو‌متر فاصله دور هم جمع شوند. حفظ این گویش‌ها در قالب مکتوب نیز در واقع، ثبت میراث فرهنگ شفاهی سمنان است. 

وی با بیان‌ این‌که کار سفارشی آفت عرصه مکتوب و نویسندگی است، يادآور شد: صرف بودجه‌های کلان در عرصه کار سفارشی فقط اتلاف هزینه را به دنبال دارد زیرا رابطه‌های فرهنگی باعث می‌شود انجام این سفارش‌ها بر اساس تخصص صورت‌ نگیرد. 

عضو انجمن نویسندگان کودک و نوجوان استان سمنان با بیان‌ این‌که انجمن‌های نویسندگی در استان‌ها کارایی ندارند، افزود: انجمن نویسندگان سمنانی به عنوان ماشین‌های فرهنگی باید به صورت کارشناسی و با حضور افراد متخصص و سرشناس در حوزه ادبیات هدایت شوند و بیش از هر چیز نیازمند بودجه‌اند. 

جواهری درباره کتاب‌های در دست چاپ خودش گفت: کتاب «گل آقا» داستان حماسی و محلی جوان 15 ساله سمنانی با روایتی از دهه 10 و 20 هجری با 120 صفحه و شمارگان هزار نسخه تا آبان‌ماه وارد بازار کتاب خواهد شد. 

وی افزود: همچنین مجموعه شعری با عنوان شیلون(به معنای فریاد در گویش سمنانی) با 80 صفحه و شمارگان هزار نسخه از سوی انتشارت آبرخ در دست چاپ است و کتاب «طراحی دو» با موضوع عمق‌نمایی در رشته تخصصی نقاشی و «بیان احساس ابزار طراحی» در حال گرفتن مجوزند.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها

اخبار مرتبط