ریيس انديشكده مديريت اسوه در مراسم رونمایی از منشور «مدیریت اسوه» که روز گذشته در نمایشگاه قرآن برگزار شد، احيای ديدگاههای حضرت اميرالمومنين(ع) در حوزه مديريت، بهروزرسانی آنها و اجرا كردنشان در سطح كشور را هدف اصلی تدوین این اثر عنوان کرد.-
در ابتدای اين نشست حجتالاسلام حسن ناصریپور، ریيس انديشكده مديريت اسوه اظهار كرد: در مديريت کنونی جهان، رضايت مشتری به عنوان عالیترين بحثی شناخته میشود، در حالی كه در كنار اين موضوع مبحث سود با اقبال فراوانی روبهروست.
ناصریپور ادامه داد: در آغاز كار هدف ما احيای واقعی ديدگاههای حضرت اميرالمومنین امام علی(ع) در حوزه مديريت، بهروز رسانی آنها در بخش مديريت كشور و اجرايی كردن این مباحث در سطح كشور بود. پس از تهيه اين منشور، نامهای الکترونیکی از كشور مالزی دریافت کردیم مبنی بر این که میخواستند اين اثر در نشستی نقد و بررسی شود. بعد از مدتی باخبر شدیم که اين منشور در شمار آثار ارشد برگزيده و از آن به عنوان پنج اثر برتر در حوزه خلاقيت در مديريت تجلیل شد.
ناصریپور در پايان عنوان كرد: اميدواريم اين امكان وجود داشته باشد كه اين اثر در سطح دنيا منتشر شود و مديريت واقعی نظام را كه مبنی بر ولايت فقيه است، معرفی كنيم.
در ادامه اين مراسم محمود صلاحی، استاندار خراسان رضوی و مولف کتاب با اشاره به ارزش دانستن، گفت: همه مكلفند ياد بگيرند، هركس كه از علم نیز بهرهای نداشته باشد، شرافت علم را دوست دارد. بزرگترين جفا در حق اسلام اين است كه دنيا مسلمانان را آنگونه كه اسلام خواسته است، معرفی نمیكند.
مولف منشور مديريت اسوه با اشاره به این که از 12 سال گذشته با همكاری جمعی از مديران و نويسندگان تدوین اين كار گروهی آغاز شد، گفت: يكی از مشكلات جهان اسلام، كمبود نويسنده است، غرب نويسندگان فراوانی دارد، مسلمانان نيز بايد نويسندگان زيادی داشته باشند. همه بشريت بايد نويسنده باشند.
استاندار خراسان رضوی با اشاره به فرمان حضرت اميرالمومنين(ع) به مالك اشتر بيان كرد: میتوان فرمان امام علی(ع) را از سويی خطاب به مالك دانست و از سويی نيز اين فرمان را خطاب به همه بشريت خواند. امامی كه همه وجودشان جهان شمول و برای همه تاريخ است بايد فرمانی برای همه بشريت داشته باشند. مالك اشتر نماد و نمونهای از استانداران است؛ اين فرمان تا انتهای تاريخ برای استانداران باقی خواهد ماند.
صلاحی با بیان اين نكته كه هشت دستورالعمل اين منشور به نيت امام هشتم(ع) انتخاب شدهاند، گفت: مقام معظم رهبری از 20 سال گذشته در سخنرانیهای متعدد تأكيد دارند كه مديران، همگرايی و همافزايی داشته باشند.
استاندار خراسان رضوی، اخلاق مديريت، جاهطلبی، سياست رياست، از مردم رخ مپوشان، عدل و انصاف، دستياران و معاونان، مشورت و ستايش شريعت را عناوين منشور هشتگانه اثرش برشمرد.
همچنين در اين نشست آيتالله قائممقامی، مدرس حوزه و دانشگاه اظهار کرد: چند سال قبل و در دورهای از تاريخ انقلاب اسلامی، مديريت از روی غفلت با آرمانها، اصول و مبانی نظام اسلامی زاويه پيدا كرد. برخی افراد اين موضوع را مطرح كردند كه يك مدير و كارگزار نيازی به انديشهورزی ندارد، آن زمان احساس كردم اين سخنان به خطا میرود و اين سخن كه مدير را يك ايدئولوگ ندانيم، اشتباه است. در جمهوری اسلامی كه نظامی فرهنگی، معنوی و انديشهای است، همچنین میخواهد حاكميت معنويت را بر ماديت برتری دهد و بنا بر حدوث و بقا دارد، نبايد چنين تفكری باشد.
اين مدرس حوزه و دانشگاه با بيان اين كه انديشهورزی مديران بايد در راستای انقلاب اسلامی باشد، از تهیه این منشور به عنوان اقدامی ارزشمند یاد کرد و گفت: بايد به اين منشور عمل کنیم و نشان دهيم كه به آن اعتقاد داريم.
سخنران دیگر این مراسم محمدحسن قديریابيانه، كارشناس مديريت استراتژيك عنوان کرد: محورهايی كه در اين منشور قيد شدهاند بايد در تبليغات غيرمستقيم مانند فيلمها و انيميشنها استفاده شوند تا فرهنگ اسلامی در رفتار افراد جايگزين شود.
سفير اسبق ايران در مكزيك اظهار كرد: اين كتاب در حقيقت معرفی احاديث، آيات، نقل قولها، اشعار و در یک نگاه کلی معرفی دیدگاه اسلامی حوزه مديريت است. قصد داشتم پيشنهاد كنم این كتاب حتما به زبانهای عربی و انگليسی ترجمه شود كه با خبر شدم متن انگليسی آن آماده شده و ترجمه عربیاش در حال آمادهسازی است.
وی با اشاره به این که بهتر است ناشری انگليسی اقدام به نشر منشور «مدیرت اسوه» كند تا این کتاب مورد استفاده مسلمانان قرار بگيرد و موجب جلب آرا شود، تصریح کرد: پيشنهاد میكنم كتاب در زبان فارسی نیز در چاپ ساده و با شمارگان بالا در اختيار عموم قرار بگيرد.
كارشناس مسایل سياسی از دريافت جايزه جهانی خلاقيت توسط نگارنده كتاب، اظهار خرسندی كرد و در نقد اين اثر گفت: در صفحات كتاب طراحی زير نوشتهها جای دارد، این ویژگی با وجود زیبایی، خواندن متن را دچار مشكل میكند.
«منشور مديريت اسوه» توسط محمود صلاحی، استاندار خراسان رضوی تاليف شده و مدال طلای مركز جهانی خلاقيت را دريافت كرده است.
نظر شما