آیین تکریم از خادمان نهجالبلاغه شامگاه دیروز (22 مرداد) در بیستمین نمایشگاه بینالمللی قرآن کریم با حضور وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی برگزار شد. وی در این مراسم گفت: نهجالبلاغه در اوج فصاحت و بلاغت است. این کتاب، شاهکاری است که پس از قرآن کریم در حوزههای گوناگون، میتوان نکات و مباحثی را در آن یافت.-
وی افزود: «ابن ابیالحدید» درباره نهجالبلاغه میگوید که یک سطر از نهجالبلاغه همطراز یکهزار سطر از نویسندگان دیگر عرب است. همچنین آیتالله خویی نیز در این باره گفته است، هنگامی که علی(ع) در خطبههای نهجالبلاغه وارد یک موضوع میشود، چنان درباره آن سخن میگوید که برای کلام دیگر جایی باقی نمیگذارد و هر کس او را نشناخته و سخنش را بشنود فکر میکند که او همه عمر درباره همین یک موضوع کار کرده است.
حسینی با بیان اینکه نهجالبلاغه نیاز به توجه بیشتر دارد، ادامه داد: اگر بخواهیم تقسیمبندی کنیم، خواهیم دید 241 خطبه نهجالبلاغه بیشتر به مسایل زیربنایی میپردازد. 91 نامه امیرالمومنین (ع) مسایل مدیریتی و اجتماعی را دربردارد و کلمات قصار نهجالبلاغه نیز خودسازی و انسانسازی را مطرح میکند. همه اینها نشان میدهد این کتاب ارزشمند که برادر قرآن نام گرفته است، همه امور را شامل بوده و تمام مسایل را مدنظر دارد.
در این مراسم پس از سخنرانی مهمانان پنج نفر از خادمان بزرگ نهجالبلاغه (مرحوم سید علینقی فیضالاسلام، مرحوم علامه محمدتقی جعفری، مرحوم محمدباقر محمودی، مرحوم محمد دشتی و مرحوم سیدجعفر شهیدی) تجلیل شدند.
همچنین از میان مترجمان و مفسران نهجالبلاغه که در قید حیاتاند مانند سیدجمالالدین دینپرور، عزیزالله عطاردی، سیدمحمد جعفری، حسین استادولی، غلامرضا حیدری ابهری و محمدعلی علیقلی قدردانی شد.
در پایان این مراسم از کتاب 10 جلدی «کتابشناسی حضرت امیرالمومنین (ع)» نوشته سلمان حبیبی رونمایی شد.
بیستمین نمایشگاه بینالمللی قرآن کریم با شعار «قرآن، فرهنگ بیداری» در مصلای امام خمینی (ره) تهران تا 24 مرداد برپاست.
نظر شما