جی . ایکس کندی، هنریک پونتوپیدان، رابرت استون و رکس شلی از نویسندگانی هستند که سالها پیش در چنین روزی به دنیا آمده یا از دنیا رفتهاند.-
جی . ایکس کندی
جوزف چارلز کندی، نویسنده و شاعر آمریکایی چنین روزی در سال 1929 در نیوجرسی به دنیا آمد. وی برای این که نامش با نام نویسنده معروف هم عصرش - جوزف پی کندی – اشتباه گرفته نشود، حرف ایکس را به ابتدای نامش افزود. وی فعالیت ادبیاش را از اوایل دهه 70 با انتشار مجله معتبر ادبی «مژرز» با همکاری همسرش آغاز کرد و بیشتر شهرتش را در کنار اشعار شیوا و روانش به خاطر خلق کتابهای شعر کودکانهاش کسب کرد. وی يكی از شاعران و نويسندگان مطرح ادبيات كودك و نوجوان در ايالات متحده آمريكاست و برای بزرگسالان نیز چندین کتاب نوشته و جوایز ادبی بسیاری را از آن خود کرده است. «يك شب زمستاني در تابستان»، «مردي از جنس بستني»، «مقدمهاي بر شعر»، «حرف زدن مثل باران»، «عقابي به بزرگي دنيا» و «خواب فيلي» از آثار اين نويسنده محسوب ميشود.
هنریک پونتوپیدان
هنریک پونتوپیدان، نویسنده حقیقت نگار دانمارکی چنین روزی در سال 1943 از دنیا رفت. وی که سال 1857 به دنیا آمده بود، رمان ها و داستان های کوتاهش را بر پایه واقعیاتی نوشته که خود دیده و لمس کرده بود و به نقد همین از نویسندگان مطرح در بین نویسندگان و روشنفکران محسوب میشود. داستان های کوتاه و بلند این نویسنده تحلیل اجتماعی و سیاسی ظریف و عمیقی از شرایط دانمارک در فاصله سال های 1875 تا پایان جنگ جهانی اول بود. او به دليل توصیف دقیق شرایط روز دانمارک، در سال 1917 همراه کارل آدولف گیلروپ دانمارکی جایزه نوبل را به خود اختصاص دادند. نخستین کارهای وی با نگاه های انتقادی به اجتماع آغاز شد و آن را می توان در ارایه کتاب عکس جامع از کشور و تاریخ دانمارک با عنوان «تصویرهایی از روستا» که سال 1883 ارایه داده به وضوح دید. پس از آن سال 1887 «از کاشانه ها» را به چاپ رساند اما مهمترین رمان هایش را از سال 1890 تا 1920 به رشته تحریر در آورد و مجموعه داستان های کوتاه سیاسی اش را با عنوان «ابرها» منتشر کرد. مهمترین آثار وی «سرزمین موعود»، «پیتر خوشبخت» و « پادشاهی مردگان» از جمله این آثار هستند. «آسمان بشر»، «روز قضاوت» و «امانوئل» از دیگر آثار این نویسنده است.
رابرت استون
رابرت استون، نویسنده آمریکایی چنین روزی در سال 1937 در بروکلین به دنیا آمد. او جوایز مختلف ادبی از جمله جایزه کتاب ملی آمریکا برای رمانش با عنوان «سربازان سگ» در سال 1975 و جایزه قلم فاکنر را به خود اختصاص داد. در سال 1967 او نخستین رمانش با عنوان «عمارت آینه ها» را منتشر کرد که این رمان خیلی زود او را به شهرت رساند. «دروازه دمشق» و «خرس و دخترش» از دیگر آثار اوست.
رکس شلی
رکس شلی ،نویسنده سنگاپوری چنین روزی در سال 2009 برای همیشه آرمید. وی نوامبر 1930 در سنگاپور دیده به جهان گشود. در کارنامه ادبی او 10 اثر داستانی و غیر داستانی وجود دارد. او نخستین رمانش را در سال 1991 منتشر کرد و پس از آن «مردمان درخت گلابی» را سال 1993، «جزیره ای در مرکز» را سال 1995 و «رودخانه رزها» را سال 1998 به بازار فرستاد. وی آثار متعددي را با تمركز بر فرهنگ و تمدن مردمان مشرق زمين به ويژه كشورهای ژاپن و چين به رشته تحرير در آورده است. شلی جوایز معتبر ادبی از جمله جايزه ادبي سنگاپور با نام «ديموك» و جايزه ملي ادبي سنگاپور را به خود اختصاص داده است.
نظر شما