روژه مارتن دوگار، ری بردبری، ژرژ دو اسکودری، دوروتی پارکر، آنی پرولکس و المر کلتون از نویسندگانی هستند که نامشان با تقویم ادبی امروز گره خورده است.-
روژه مارتن دوگار
روژه مارتن دوگار، نویسنده فرانسوی چنین روزی در سال 1958 از دنیا رفت. وی مارس 1881 در شهری نزدیکی پاریس به دنیا آمد. او نخستین رمانش با عنوان «شدن» را سال 1908 منتشر كرد كه بعدها از نوشتن این رمان بسیار پشیمان شد. سپس از سال ۱۹۱۰ تا ۱۹۱۳ روی رمانی به نام «باروا» كار كرد که پس از یک سال او را به عنوان نویسنده ای مطرح به دنیای ادبیات معرفی کرد. وی از سال ۱۹۲۰ شروع به نوشتن رمان هشت جلدی «خانواده تیبو» كرد که بین سال های ۱۹۲۰ تا ۱۹۴۰ منتشر شد و جايزه ادبی نوبل سال 1937 را برایش به ارمغان آورد و او را بيش از پيش به شهرت رساند. این نویسنده از جایگاه ویژه ای در ادبیات فرانسه برخوردار است.
ری بردبری
ری داگلاس بردبری، نویسنده آمریکایی چنین روزی در سال 1920 درایلینویز از مادری سوئدی و پدری آمریکایی به دنیا آمد. این نویسنده برجسته که بیش از 27 رمان و 600 داستان کوتاه در کارنامه اش دارد خالق آثار فانتزی چون «فارنهایت 451»، «چيزي شرور از اين راه می آید» و «حکایت های مریخ» است. وی نخستین کتابش با عنوان «دریاچه» را سال 1942 منتشر کرد و پس از آن سال ۱۹۴۵، داستان کوتاه «بازی بزرگ سیاه و سفید» را به چاپ رساند که برای آن برنده جایزه بهترین داستان کوتاه آمریکا شد. وی در نوشته هایش از جورج برنارد شاو و ویلیام شکسپیر الهام گرفته و از روی آثارش اقتباس های سینمایی متعددی هم شده است. وی از نخستین چهره هایی است که جایزه استاد بزرگ را از انجمن نویسندگان علمی- تخیلی آمریکا به دست آورد. «مرد مصور»، «بسیار پس از نیمه شب»، «سیب های طلایی خورشید» و «کشور اکتبر» از دیگر آثار اوست. وی ژوئن 2012 از دنیا رفت.
ژرژ دو اسکودری
ژرژ دو اسکودری، رمان نویس، شاعر و نمایشنامه نویس فرانسوی چنین روزی در سال 1601 به دنیا آمد. او مدتی را به خدمت ارتش در آمد اما پس از آن به ادبیات روی آورد و آثار زیبایی را خلق کرد. وی در سال 1667 در سن شصت و پنج سالگی دیده از جهان فروبست.
دوروتی پارکر
دوروتی پارکر، شاعر آمریکایی چنین روزی در سال 1893 در وست اند نیوجرسی به دنیا آمد. او فعالیت ادبی اش را از سال 1916 آغاز و تا سال 1955 نوشته هایش در مجله های مختلف منتشر شد. نخستین مجموعه اشعار او با عنوان «طناب به میزان کافی» در سال 1926 منتشر و تبدیل به یک کتاب پرفروش شد. پس از آن در سال 1932 مجموعه داستان کوتاه «پس از چنان لذتی» و در سال 1939 «دروغ هایش» را منتشر کرد. از معروف ترین آثار وی می توان از «زیبای با عظمت» که برنده جایزه او.هنری شد، «یک زنگ تلفن» و «والس» نام برد. وی در سال 1967 در هتلی در نیویورک از دنیا رفت.
آنی پرولکس
آنی پرولکس، نویسنده و روزنامه نگار آمریکایی چنین روزی در سال 1935 در نروژ به دنیا آمد. او برای دومین رمانش با عنوان «گزارش های کشتی» در سال 1993 برنده جایزه پولیتزر و جایزه کتاب ملی آمریکا شد و در سال 2001 فیلمی با اقتباس از آن ساخته شد. داستان کوتاه وی با عنوان «کوهستان بروک بک» در قالب یک فیلم موفق سینما جایزه اسکار را در سال 2005 از آن خود کرد. وی 20 جايزه ادبي را در كارنامهاش دارد که از جمله آن ها می توان به جايزه او. هنری برای داستان كوتاه و جايزه قلم فاكنر اشاره کرد. «اینجا همه چیز خوشایند است» از دیگر آثار اوست.
المر کلتون
المر کلتون، نویسنده آمریکایی چنین روزی در سال 2009 از دنیا رفت. وی که آوریل 1926 به دنیا آمد، در کارنامه ادبی اش 62 کتاب داستان و غیر داستان دارد و عمده شهرتش را برای خلق رمان های وسترن کسب کرده است. او که فارغالتحصیل رشته روزنامهنگاری از دانشگاه تگزاس بود به جز نویسندگی، ویرایش و سردبیری مجله های مختلفی چون «سان آنگلو استاندارد تایمز» را بر عهده داشت. وی نخستین رمانش با عنوان «آهن داغ» را سال 1956 منتشر کرد و رمان مشهور وی با نام «پیر پسران خوب» دستمایه تولید یک سریال محبوب تلویزیونی شد. «مردی که نیمه شب رانندگی می کرد»، «زمانی که هرگز باران نیامد»، «تگزاس سرد» و «اسبهای دیگر مردان» از دیگر آثار اوست. این نویسنده هفت بار جایزه «اسپور» را که به بهترین نویسنده وسترن آمریکا تعلق میگیرد از آن خود کرد.
نظر شما