شنبه ۴ شهریور ۱۳۹۱ - ۱۰:۱۲
صفحه امروز؛ 25 آگوست

چارلز رایت، فردریک فورسایت، مارتین امیس، آلکساندر کوپرین، ایویند جانسون و ترومن کاپوتی از چهره های برجسته ادبی هستند که نامشان با تقویم ادبی امروز گره خورده است.-

به گزارش خبرگزاری کتاب ایران(ایبنا)، نام طیفی از نویسندگان و شاعران برجسته از سبک های مختلف ادبی را می توان در صفحه ادبی امروز مشاهده کرد.
  
چارلز رایت
چارلز رایت، شاعر آمریکایی برنده جایزه پولیتزر در چنین روزی از سال 1935 به دنیا آمد. او که سال 1983 جایزه کتاب ملی را برای مجموعه «سرزمین موسیقی» دریافت کرد و سال 1998 برای مجموعه شعر «زودیاک سیاه» جایزه پولیتزر شعر را به خانه برد، در کنار مجموعه های اشعارش دو کتاب نقد شعر نیز در کارنامه دارد و برای ترجمه اشعار اوژنیو مونتال جایزه ترجمه پن را دریافت کرده است. او که 26 عنوان کتاب در کارنامه اش دارد، سال 1993 نام خود را در فهرست برندگان جایزه معتبر شعر روت لیلی برای یک عمر دستاورد ادبی ثبت کرده است. 

فردریک فورسایت
فردریک فورسایت که چنین روزی از سال ۱۹۳۸ به دنیا آمده، نویسنده و گاه مفسر سیاسی انگلیسی است. او که برای رمان‌های مهیج‌اش چون «روز شغال»، «سگ‌های جنگ»، «پرونده اودسا»، «تندیس» و «مُشت خدا» شناخته شده است در بریتانیا و سپس اسپانیا به تحصیل پرداخت. او پیش از نویسندگی، خلبان نیروی هوایی سلطنتی بریتانیا بود و از اواخر دهه پنجاه به‌ عنوان خبرنگار در روزنامه مشغول ‌کار شد و برای رویترز و بی‌بی‌سی خدمت کرد. او برای نوشتن نخستین کتابش با نام «داستان بیافرا» که سال ۱۹۶۹ منتشر شد، دست از خبرنگاری کشید. نخستین رمان او «روز شغال» بود که سال ۱۹۷۱ منتشر شد. این رمان درباره ترور ژنرال دوگل رییس جمهور فرانسه بود و فرد زینمان بر پایه آن فیلمی موفق به همین نام ساخت. او 19 کتاب در کارنامه اش دارد که جدیدترین های آن ها یعنی «افغان» سال 2006 و «کبرا» سال 2010 منتشر شده اند. از فورسایت در سال 2012 با اهدای جایزه داگر الماس تجلیل شد. 

مارتین امیس
مارتین امیس رمان نویس بریتانیایی در روزی چون امروز از سال 1949 به دنیا آمد. او که بیش از همه برای رمان های «پول» سال 1984 و «کشتزارهای لندن» سال 1989 شناخته شده، تا سال پیش استاد نویسندگی خلاق دانشگاه منچستر بود و از سوی مجله تایمز در فهرستی که سال 2008 منتشر شد به عنوان یکی از 50 نویسنده برجسته بریتانیایی از سال 1945 تاکنون شناخته شد. ماده اصلی آثار امیس از آن چه او پوچی پست مدرن می خواند، افراط در کاپیتالیسم غربی و کاریکاتورهای گروتسک تشکیل شده است. او که تحت تاثیر آثار سال بلو، ولادیمیر ناباکوف و جیمز جویس است، خود الهام بخش نسل جدیدی از نویسندگان چون زادی اسمیت و ویل سلف بوده که از سبک ممتاز او تاثیر پذیرفته اند. امیس 13 رمان دارد که جدیدترین آن ها با عنوان «لایونل آسبو» به تازگی منتشر شده است. او نویسنده هفت عنوان مجموعه داستان نیز هست و هفت کتاب غیرداستانی نیز نوشته است.
آلکساندر کوپرین
آلکساندر ایوانوویچ کوپرین نویسنده روس در روزی چون امروز از سال 1938 درگذشت. او که سال ۱۸۷۰ متولد شده بود، نویسنده، خلبان، کاشف و ماجراجویی طبیعت گرا بود. او که بیشتر داستان های کوتاه واقع‌گرایانه نوشته است، با تولستوی و چخوف هم عصر بود و ماکسیم گورکی استعداد ادبی او را می‌ستود. کوپرین با بلشویسم مخالف بود و ۱۷ سال از زندگی خود را خارج از روسیه و در پاریس گذراند. وی فرزند یک شاهدخت تاتار بود که مانند دیگر اشراف روسیه بیشتر اموال خود را در سده ۱۹ از دست داده ‌بودند. رمان‌های کوتاه «سروان دوم ریبنیکوف» سال ۱۹۰۶، «مولوخ» سال ۱۸۹۶، «اُلسیا» سال ۱۸۹۸، «دوئل» سال ۱۹۰۵، «زمرد» سال ۱۹۰۷ و «النگوی یاقوت سرخ» سال ۱۹۱۱ از برجسته ترین آثار اوست. 

ایویند جانسون
ایویند جانسون نویسنده برنده جایزه ادبی نوبل از سوئد، در روزی چون امروز از سال 1976 درگذشت. او که زاده ۲۹ جولای ۱۹۰۰ بود، از نویسندگان برجسته سوئد است که همراه هاری مارتینسون موفق به اخذ جایزه نوبل ادبیات در سال ۱۹۷۴ شد. جانسون فعالیت ادبی اش را از سال 1924 آغاز کرد و آثار متعددی خلق کرد که از جمله آن‌ها می توان به «زندگی تو اینجاست» سال 1935، «بازگشت به ایتاکا» سال 1946 و «روزهای اقبال او» سال 1960 اشاره کرد. او سال 1957 به عنوان یکی از اعضای آکادمی سوییس انتخاب شد.
 
ترومن کاپوتی
ترومن کاپوتی که در روزی چون امروز از سال ۱۹۸۴ درگذشت، نویسنده و هنرمند آمریکایی بود. او که سال ۱۹۲۴ در نیواورلئان به دنیا آمده بود، از 10 سالگی شروع به نوشتن ‌کرد و نخستین داستانش با عنوان «میریام» وقتی 20 سال داشت، منتشر ‌شد. «صداهای دیگر، اتاق های دیگر» نام نخستین رمان اوست. «صبحانه در تیفانی» در 120 صفحه که سال 1958 منتشر شد، از مشهورترین آثار اوست. او 6 سال را صرف نگارش رمان غیرداستانی «به خونسردی» کرد که برگرفته از خبر واقعی قتل عام یک خانواده در کانزاس بود. این کتاب در سال ۱۹۶۵ با تیراژی میلیونی برای او شهرت، موفقیت و ثروت به همراه ‌آورد اما پس از او دیگر نتوانست کتابی بنویسد.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها