به گزارش خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا) به نقل از پایگاه خبری حوزه هنری، در این مراسم محسن مومنی شریف، رییس حوزه هنری با ابراز خرسندی از این كه جشنواره موسم گل در هفتمین دوره برگزاری خود از انحصار تهران در آمده است، اظهار كرد: چهرههای درخشان دانش آموزی در شهرستان های مختلف كشور حضور دارند كه باید كشف شوند.
وی ادامه داد: در شهرها و استانهای مختلف كشورمان كه میرویم، با دیدن استعدادهای جوان ادبیات و هنر، احساس میشود كه خداوند نعمت را به كشورمان تمام كرده است.
مومنی افزود: ضمن این كه از دیدن استعداد های نوجوان و جوان در كشور خوشحال می شویم، از طرف دیگر نگران هم میشویم كه این استعدادها در آینده چه خواهند شد و آیا در میانه راه ربوده میشوند، یا سقوط خواهند كرد و یا منحرف میشوند؟
رییس حوزه هنری با بیان این كه استعداهایی بودهاند كه پس از مدتی فراموش شدهاند و نتوانستهاند به پیشرفتشان ادامه دهند، عنوان كرد: امیدوارم شرایطی در كشورمان فراهم شود كه استعدادهای جوان كشورمان به جایی كه شایسته آنهاست برسند.
او افزود: بزرگان ما كه نامشان در تاریخ مانده است، به تاریخ فكر نمیكردند، بلكه تنها به وظیفه خود عمل میكردند و امیدوارم شاعران نوجوان و جوان كشورمان نیز اینچنین باشند.
غلامعلی حدادعادل نیز ضمن تشكر از حوزه هنری عنوان كرد: به همت محسن مومنی و همكارانشان هفتمین دوره جشنواره شعر دانش آموزی موسم گل ملی شد و تولد دیگری داشت و بسیار خوشحالم كه این قدم مبارک در مسیر افتاد و دیگر تنها نیستیم.
وی گفت: زمانی كه میبینم نوجوانان و جوانان كشور اینگونه طبع شعری و زبان فاخری دارند، به آینده امیدوار میشوم و خوشحال میشوم از اینكه با پیروزی انقلاب اسلامی ایران این همه گل در موسم گل شكفته شده است.
حدادعادل زبان فارسی را سرمایه ملی دانست و افزود: زبان فارسی چندین هزار سال قدمت دارد و اكنون سیقل و جلا خورده و به دست ما رسیده است، این زبان ركنی از اركان هویت ملی ما است و به عنوان یک ایرانی جزئی از توفیقمان این است كه فارسی زبان رسمی ما است.
رییس فرهنگستان زبان و ادب فارسی همچنین با ذكر خاطرهای از دلنشین بودن موسیقی زبان فارسی در بین زبانهای دیگر اظهار كرد: شعر در سرشت مردم ایران است، مردم عادی و عامی ما ذوق شعری دارند و این مساله را میتوان از داد و فریادی كه فروشندگان دوره گرد برای تبلیغ كالایشان انجام میدهند فهمید و همین نمونههای مردم عادی كوچه و بازار تا سعدی و حافظ و مولانا و غیره به ما نوید میدهد كه شعر و این كشور الهی و این زبان ارزشمند زنده است.
او با تاكید بر این كه شعر نیز هنر است، گفت: شعر تفاوتی با دیگر هنر ها دارد و آن این است كه شعر هنر بی ابزار و امكانات است، شاعری تنها طبع روان میخواهد و جالب است كه چنین هنر ساده ایی با جان و روح مردم چه می كند.
در بخش دیگری از مراسم فاضل نظری «شاعر و رییس حوزه هنری استان تهران» گفت: از دوران نوجوانیام كه برای شركت كنندگان در جشنواره صحبت می كنم احساس میكنم از یک دوره باستانی سخن میگویم چرا كه در طی این دوران همه چیز با سرعت بسیاری پیشرفت كرده است.
او ادامه داد: اگر بخواهیم پدیدهای را تعریف كنیم یا به مفهوم تعریف میكنیم یا به مصداق و امروز دوستان با مصداق تعریفهای زیبا و دلنشینی از شعر فارسی ارایه دادند.
نظری ابراز امیدواری كرد كه برگزیدگان در جشنواره و استعدادهای جوان بتوانند درسال چندین بار جمع شوند و كارگاه و نشست داشته باشند و افزود: همچنین امیدوارم از سال آینده بخش داستان هم به این جشنواره اضافه شود چرا كه این جشنواره میتواند برای نوجوانان پایههایی برای داستان نویسی هم باشد.
او در پایان سخنانش گفت: از نوجوانها میخواهم شعر تمام زندگیشان نباشد بلكه بخشی از زندگیشان باشد و ضمن این كه ادامه تحصیل میدهند و در رشتههای مختلف به كار میپردازند شعر هم بگویند.
در این مراسم سخن سنج، دبیر هفتمین جشنواره موسم گل نیز ضمن تشكر از حوزه هنری كه در برگزاری هفتمین دوره این جشنواره به آنها یاری رسانده است، از سفرهای این دبیرخانه به استانهای مختلف كشور سخن گفت.
محمد علی بهمنی، شاعر نیز با بیان این كه در این جلسه حضور پیدا كرده است تا از نوجوانان و جوانان شاعر انرژی بگیرد، دو غزل برای حاضرین خواند.
هچنین شاعرانی مانند مهران رجبی، مریم شجاعی نیا، مرتضی كریمی، محمد شكری فر، زهرا غفاری، سید هادی موسوی، فائزه عباسی، یاسمن وجدان دار، محسن اكرادی، میثم داودی، محمد مهدی خدا رحمی، مهدی مظاهری به شعر خوانی پرداختند.
در پایان مراسم نیز یاسمن وجدان دار و محمد مهدی مزارعی از تهران، معین اصغری، آرزو سبزواری از چهار محال و بختیاری، مصطفی شمس ازهمدان، مرتضی كریمی از چهارمحال و بختیاری، مریم شجاعی نیا از آذربایجان غربی، محمد شكری فرد از آذربایجان شرقی، سید هادی موسوی از نیشابور، مهران رجبی از استان مركزی، میثم داودی از استان قم، محسن اكرادی از كرمانشاه به عنوان برگزیدگان هفتمین جشنواره شعر دانش آْموزی موسم گل معرفی شدند و از آنها تقدیر به عمل آمد.
جمعه ۳ شهریور ۱۳۹۱ - ۰۹:۳۵
نظر شما