شنبه ۱۱ شهریور ۱۳۹۱ - ۰۸:۰۰
آسیب‌شناسی جریان نوپای سلفی وهابی در «تافته جدا بافته»

«تافته جدا بافته» عنوان رمانی مکاتبه‌ای از محمدباقر پورامینی است که تلاش می‌کند در قالب داستانی از یک گفتمان اعتقادی، میان تفکر اصیل شیعی و جریان نوپای سلفی وهابی گزارشی ارایه کند.-

نویسنده این اثر در گفت‌وگو با خبرگزاری کتاب ایران(ایبنا)، با اشاره به این که قرار است این کتاب را کانون اندیشه جوان به چاپ برساند، اظهار کرد: «تافته جدا بافته» قهرمان داستان را از نگاه شش راوی مختلف توصیف می‌کند. 

پوراميني افزود: راویان این داستان تنها گزارشگرند و گرچه در درون یا بیرون حوادث نیز ظهور و بروز دارند اما آنان به دور از داستان‌نویسی یا خلق یک اثر داستانی، دست به قلم بردند تا از بودهای واقعی گزارش کنند.
 
این کارشناس حوزه دین با اشاره به این که «تافته جدا بافته» حاوی 39 نامه در 6 فصل است، گفت: از موضوعات این کتاب می‌توان به اسلام و تکفیر، توحید و شرک، زیارت، شفاعت و توسل اشاره کرد. 

وی استفاده از منابع معتبر سلفی‌های وهابی را از  اقداماتي دانست كه اثرش قضاوتی یک‌طرفه نباشد، و درباره انگیزه تالیف این کتاب گفت: در دهه اخیر شبهاتی از سوی سلفیون وهابی در شبکه‌های اجتماعی مانند اینترنت مطرح شده است. همچنین مسافرت‌های زیارتی جوانان به ویژه دانشجویان به حج عمره نیز زمینه‌ای برای نشر و توزیع برخی شبهات را از سوی وهابیان فراهم کرده است، گرچه جوان امروز ما برابر بسیاری از این پرسش‌ها پاسخ دارد اما همه موظفیم برای افزایش و بالا بردن معرفت دینی و تحکیم باورهای مذهبی تلاش کنیم و آگاهی‌های اعتقادی را از سطح به عمق برسانیم، این کتاب با این رویکرد نوشته شده است. 

حجت‌الاسلام پورامینی در این باره توضیح داد: سلفي‌گري وهابيت، ماهيتي تکفيري و رويکرد اعتقادي دارد و در راستاي تکفير مسلمانان به‌ویژه شیعیان شکل گرفته است و در سایه نظام سلطه و حمایت‌های بی‌دریغ آن، آتش فرقه‌گرايي و ستيزه جويي‌هاي داخلي و منطقه‌ای را شعله‌ور کرده است. این جنبش از آغاز شکل‌گیری موجى از تند‌روى و سخت‌گیرى به راه انداخت. گمراه‌خوانی، اهل بدعت دانستن و تکفیر بزرگان فکری جهان اسلام باعث شد چهره ناشایستی از اسلام وهابی ارائه شود. از این رو کوشیدم در این اثر با شناساندن این جریان و نقد بن‌مایه‌های فکری معتقدان به آن به تبیین خطری که می‌تواند برای امروز و آینده اسلام داشته باشد، بپردازم. 

نوینسده کتاب «رمز بیداری» با اشاره به این که سلفیون وهابی حرف جدیدی برای گفتن ندارند و متاسفانه در مواجهه با رقبای خود از روش‌هایی نظیر به سخره‌گرفتن عقاید و تکفیر دیگران استفاده می‌کنند، اظهار کرد: جریان وهابی سلفی که دولت عربستان سعودی از آن حمایت‌های ویژه‌ای می‌کند از ابتدای تاریخ پیدایش خود با نقد و بررسی تفکرات اندیشه‌های مقابل همراه نبوده بلکه اندیشه رقبای خود را تکفیر کرده است، با وجود اين طبیعی است که این جریان برای جوان امروز کششی ایجاد نخواهد کرد، ممکن است در ذهن آن‌ها سوالاتی را به وجود آورد اما این شبهات، موجب تلاش نسل جوان برای یافتن پاسخ و عبور از این شبهه خواهند شد.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها