چهارشنبه ۸ شهریور ۱۳۹۱ - ۱۲:۲۳
جمشيدي: اطلاعات بسياری براي نوشتن پيش رو قرار گرفتند

مریم جمشيدي، داستان‌نویس، سفر به مناطق عملیاتی غرب کشور را حائز اهميت خواند و گفت: وجود راويان بومي، آشنايي با جزیيات حوادث و انتقال اين اطلاعات به ضمير ناخودآگاه مولفان ثمره‌های اين سفر بودند كه فضاي مناسبي را براي نوشتن پيش رو قرار می‌دهند.-

مريم جمشيدي، داستان‌نویس در گفت‌وگو با خبرگزاري كتاب ايران (يبنا)، درباره سفر خود با جمعي از نويسندگان به مناطق عملياتي غرب كشور اظهار كرد: پيش از اين سفر‌هايي را به مناطق عملياتي داشته‌ام اما سفر به غرب کشور داراي تفاوت‌هاي بسيار بود. در اين منطقه با سختي‌ها و مشکلات مردم و رزمندگان در دوران جنگ، پيچيدگي‌هاي منطقه، مسايل بومي و درگيري‌هاي داخلي كه در سال‌هاي نخستین پيروزي انقلاب در آن جا روي داده، آشنا شدم.

وي ادامه داد: اين سفر داراي سه ويژگي براي مولفان بود نخست آن‌كه اگر نويسنده خود مي‌خواست به اين مناطق برود نمي‌توانست وقايع را آنقدر جزء به جزء و دقيق ببيند زيرا در اين سفر علاوه بر روايت حوادث از زبان سردار رستگار پناه، خاطرات مردم بومي و پيشمرگ‌هاي كرد مسلمان را شنيديم، اين توضيح‌ها باعث مرور حوادث گذشته از زاويه‌اي جديد بودند.

جمشيدي ادامه داد: نكته ديگر بكر و ناب بودن اين خاطرات بود اگر نويسنده براي نگارش كتاب يا تحقيقي به دنبال اين نوع مباحث باشد به سختي مي‌تواند آن‌ها را از لابه‌لاي كتاب‌ها پيدا كند. نکته ديگر، ثبت اين گفته‌ها در ضمير ناخودآگاه مولف بود زيرا اين داشته‌ها به وي كمك مي‌كنند تا در آينده براي نگارش كتاب يا داستان با فضاي مناسبي از داده‌ها روبه رو باشد.

وي با بيان اين كه سفر به مناطق عملیاتی غرب کشور غرب كوتاه اما بسيار پربار بود، افزود: هر لحظه اين سفر ساعت‌ها قابل استفاده است. خاطرات نقل شده آنقدر غني و پر مغز بودند كه ظرفيت نگارش رمان را دارند زيرا وقايعی كه تعربف مي‌شدند لبريز از رشادت و در مقابل قساوت دشمن بودند. اين مباحث دست‌مايه‌های فيلم‌های سينمايي و كتاب‌‌هاي بسيارند.

سفر نويسندگان به مناطق عملياتي غرب كشور به همت سازمان حفظ آثار و نشر ارزش‌هاي دفاع‌مقدس سپاه و بسيج از يكم تا سوم شهريور ماه با حضور 35 نويسنده انجام شد.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها

اخبار مرتبط