نرگس آبيار، داستاننویس، سفر به مناطق عملياتي غرب کشور را فرصتي مفيد براي دستيابي به جزیيات بيشتر از حوادث منطقه كردستان در سالهای نخستین پیروزی انقلاب و دوران دفاع مقدس دانست كه به نگارش رمان و فيلمنامه كمك خواهد كرد. وی گفت: پيشنهادم اين است كه اين سفرها ادامه داشته باشند.-
وي با بيان اين مطلب كه نگارش كتاب درباره وضعیت منطقه غرب كشور در جنگ تحميلي عراق عليه ايران از نگاه مولفان دور مانده و اين منطقه براي نويسندگان ناشناخته است، افزود: اين سفر فرصت خوبي براي مولفان حاضر بود زيرا راهنماي گروه، سردار رستگار پناه، اطلاعات خوب و جامعي از منطقه را با صبر و حوصله ارایه ميداد و اگر سوالي پيش ميآمد با شرح جزیيات به بازگويي وقايع ميپرداخت.
آبيار در ادامه از نگارش فيلمنامهاي با موضوع وقایع كردستان خبر داد و اين سفر را براي نوشتن آن مفيد عنوان كرد و گفت: پيش از اين به كردستان، بانه و مريوان رفته بودم اما حضور در اين سفر باعث شد تا به مناطقي بروم كه نميتوانستم به تنهايي به آنها بروم، مانند نودشه و روستاهایي كه در دوران درگیری با ضد انقلاب و جنگ با آسيبهاي بسياري روبهرو بودهاند.
وی افزود: سفر به مناطق عملياتي غرب کشور بسيار فشرده بود به همين دليل فرصت چنداني براي ارتباط با اهالي نداشتيم. برخي از افراد ميآمدند و خاطرات خود را بيان ميكردند اما پيشنهادم اين است كه اين سفرها ادامه داشته باشند و با زمان بيشتر فرصت جمعآوري جزیيات را به ويژه از مناطقي همچون پاوه، دزلي و نودشه در اختيار ما قرار دهند. پيش از اين رماني را از زندگي یک شهيد نوشتهام كه در آن ماجراهاي كردستان بازگو ميشوند اما اين سفر باعث شد تا تامل بيشتري بر روي وقایع داشته باشم زيرا جاي بسياري از حوادث كردستان در رمانها و داستانهاي ما خالي است.
آبيار در پايان گفت: رماني كه اكنون در حال نگارش آن هستم به محاصره نقده و وقايع مربوط به آن ميپردازد و اميدوارم در برنامههاي بعدي سفر به نقده هم در دستور كار باشد تا با حضور در اين شهر از اطلاعات بیشتري براي نگارش رمان استفاده كنم.
سفر نويسندگان به مناطق عملياتي غرب كشور به همت سازمان حفظ آثار و نشر ارزشهاي دفاعمقدس سپاه و بسيج از يكم تا سوم شهريور ماه با حضور 35 نويسنده انجام شد.
نظر شما