مصطفی رحماندوست در این باره به خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا) گفت: در حال حاضر کتابخانه ملی کودکان و نوجوانان ایران سعی میکند روزی 10 جلد کتاب را روی سایت منتشر کند اما انتظار من این است که این تعداد بالاتر برود.
وی ادامه داد: این روزها بیشتر کتابهایی را که متعلق به دهههای قبل هستند و دیگر چاپ نشدهاند وارد کتابخانه میکنیم و با وجود اين تعداد کتابهایی که روی سایت قرار گرفتهاند به دو هزار و 100 عنوان کتاب رسیده است.
این شاعر و نویسنده کودک و نوجوان افزود: مشکل اصلی ما کتابهای جدید است که انتظار داریم ناشر یا مولف برای قرار دادن نسخه الکترونیک این کتابها روی سایت رضایت بدهند.
وی با بیان اینکه شخصا معتقدم که حضور کتاب در سایت تاثیری در کاهش فروش آن ندارد گفت: تا به حال 90 جلد از کتابهایم را که در بازار هم به فروش میرسند در سایت قرار دادهام و در فروش آنها هیچ تغییری ایجاد نشده است.
رحماندوست بیان کرد: بیشتر مخاطبان سایت محققان هستند؛ البته بچهها هم جزو مخاطبان سایت هستند و حتی نظر میدهند اما محققان مخاطبان اصلی سایتاند.
وی ادامه داد: در حال حاضر آثار نویسندگان زیادی همراه با رضایتنامهای که به دستخط خودشان است روی سایت کتابخانه ملی کودکان و نوجوانان ایران قرار گرفته است اما هنوز این نیاز احساس میشود که نویسندگان و ناشران باور کنند که حضور کتاب در سایت فروش آن را کم نمیکند بلکه حتی میتواند برای فروش بیشتر کتاب موثر باشد.
مسوول کتابخانه ملی کودکان و نوجوانان ایران گفت: اوایل کار روزانه پنج یا 6 جلد کتاب روی سایت قرار میگرفت تا اینکه یک وقفه چند ماهه به وجود آمد اما در حال حاضر کار سایت دوباره راه افتاده است و به دنبال این هستیم که آمار روز به روز بالاتر برود.
وی افزود: هنوز از کتابهای دهههای گذشته تعداد زیادی مانده است و محققان نیاز به دسترسی به این کتابها دارند ما چیزی حدود 30 هزار عنوان کتاب در این حوزه داریم که تا به حال تنها موفق شدهایم دو هزار و 100 عنوان از آن ها را روی سایت بگذاریم.
«کتابخانهی ملی کودکان و نوجوانان ایران» وابسته به «سازمان اسناد و کتابخانه ملی جمهوری اسلامی ایران» است. این کتابخانه در تاریخ ۱۲ اردیبهشت ماه سال ۱۳۸۹، بهصورت مجازی در «مرکز اسناد و کتابخانه ملی ایران» راهاندازی شد.
این کتابخانه برای تمام کودکان و نوجوانان فارسیزبان جهان، به رایگان در دسترس قرار دارد و کودکان و نوجوانان از سراسر جهان میتوانند در این کتابخانه برای خود «کتابخانه شخصی» و «کارت عضویت» درست کنند. خانوادهها نیز میتوانند کتابها و قصههای قدیمی را در این وبگاه مطالعه کنند.
وبسایت کتابخانه ملی کودکان و نوجوانان در نشانی «http://icnl.nlai.ir» قابل دسترسی است.
دوشنبه ۱۳ شهریور ۱۳۹۱ - ۱۵:۵۵
نظر شما