جمعه ۱۶ شهریور ۱۳۹۷ - ۰۰:۰۷
صفحه امروز؛ 6 سپتامبر

سولی پرودوم، ژولین گرین، مادلین لنگل، جنیفر اگان، فلیکس سالتن، آلیس سبالد، کریستوفر نولان، چاینا میویل و کریستی براون از نویسندگانی هستند که چنین روزی طلوع یا برای همیشه غروب کرده اند._

به گزارش خبرگزاری کتاب ایران(ایبنا)، این نویسندگان از محبوبیت ویژه ای در میان ادب دوستان برخوردارند. 

سولی پرودوم
رنه فرانسوا آرماند سولی پرودوم، شاعر فرانسوی چنین روزی در سال 1907 از دنیا رفت. وی که مارس 1839 در پاریس به دنیا آمد، سال 1901 جایزه نوبل را از آن خود کرد و نامش به عنوان نخستین برنده این جایزه ثبت شد. وی که از پیشگامان مکتب ادبی ناتورالیسم محسوب می شود، 12 مجموعه شعر و پنج مجموعه نثر از خود به یادگار گذاشته است. او نخستین مجموعه شعرش با عنوان «قطعات و اشعار» را سال 1865 منتشر کرد که از همان ابتدا با اقبال روبه رو شد. «تنهایی ها»، «دیوان عدالت»، «تجربه ها» و «خوشبختی» از دیگر آثار اوست. 

ژولین گرین
ژولین هارتریج گرین، نویسنده آمریکایی چنین روزی در سال 1900 از پدر و مادری آمریکایی در پاریس به دنیا آمد. وی که به زبان فرانسوی می نوشت ، 30 رمان و مجموعه داستان كوتاه در کارنامه ادبی خود به یادگار گذاشته است. بیشتر آثار او بر موضوع سرنوشت، مذهب و ریاکاری متمرکز است. او نخستین کتابش را سال 1924 با نام مستعار «تئوفیل دو لاپورت» با عنوان «هجویه ای ضد کاتولیک های فرانسه» منتشر کرد. سال 1926 نخستین رمانش با نام «مون سی نر» و نخستین مجموعه داستانش با نام «مسافر روی زمین» منتشر شد. وی که جايزه ادبي آكادمي فرانسه را در کارنامه اش دارد هم به زبان انگلیسی و هم به فرانسوی می نوشت و برخی از آثارش را خودش از این زبان به دیگری ترجمه کرده است.  «روياگر»، «سفرسياه»، «روزگار خوش»، «موئيرا» و «هر مردی در شب خویش» از رمان‌هاي شاخص وی هستند. گرین آگوست 1998 از دنیا رفت.
 
مادلین لنگل
مادلین لنگل، نویسنده پرکار آمریکایی چنین روزی در سال 2007 دیده از جهان فروبست. وی که نوامبر 1918 در نیویورک به دنیا آمد برای داستان هایی که برای نوجوانان می نوشت به شهرت رسید. در کارنامه ادبی او بیش از 60 کتاب شعر، داستان و شرح حال وجود دارد. نخستین کتاب وی «چینی در زمان» نام دارد که سال 1962 منتشر شد و از دهه 60 تاكنون همچنان محبوب کودکان و نوجوانان است. وی این کتاب را پیش از چاپ به 12 ناشر داد تا آن را بخوانند اما آن ها این کتاب را برای چاپ مناسب ندانستند. اين كتاب سال 1963 مدال نیوبری انجمن كتابخانه آمريكا را به دست آورد. «حلقه نور بی پایان» از دیگر آثار اوست. 

جنیفر اگان
جنیفر اگان، نویسنده آمریکایی چنین روزی سال 1962 در شیکاگو دیده به جهان گشود. در کارنامه ادبی وی 9 رمان وجود دارد و او موفق شد سال 2011 جایزه پولیتزر و جایزه حلقه منتقدان آمریکا را برای کتاب «ملاقات با جوخه دست و پا چلفتی ها» به خود اختصاص دهد. «به من نگاه کن» ، «سیرک نامریی»، «جعبه سیاه» و «محافظت» از دیگر آثار اوست. 

فلیکس سالتن
فلیکس سالتن، نویسنده اتریشی چنین روزی در سال 1869 در بوداپست دیده به جهان گشود. وی نخستین کتابش را سال 1899 نوشت و برای کتابش با عنوان «بامبی» در سال 1923 به شهرت رسید. این کتاب از چنان محبوبیتی برخوردار شد که سال 1942 توسط کمپانی والت دیزنی فیلمی با اقتباس از آن ساخته شد. وی اکتبر 1945 از دنیا رفت. 

آلیس سبالد
آلیس سبالد، نویسنده آمریکایی چنین روزی در سال 1963 به دنیا آمد. او سه کتاب «خوش شانس» در سال 1999، «استخوان های دوست داشتنی» در سال 2002 و «ماه نیمه تمام» در سال 2007 را در کارنامه ادبی خود دارد. او سال 2002 جایزه برام استوکر و سال 2003 جایزه کتاب سال را به خود اختصاص داد.
 
کریستوفر نولان
کریستوفر نولان، شاعر و نویسنده ایرلندی چنین روزی در سال 1965 دیده به جهان گشود. نخستین کتاب وی با عنوان «توفان رویاها» زمانی که 15 سال بیشتر نداشت، منتشر شد. این نویسنده جوایز متعدد و معتبری همچون مدال افتخار جامعه‌ نویسندگان سازمان ملل متحد، دکترای افتخاری از انگلستان و جایزه ویت برد را برای کتاب «زیر چشمان ساعت دیواری» به خود اختصاص داده است. «درخت بان‌یان» دیگر اثر اوست که سال 1999 به چاپ رسید. وی فوریه 2009 از دنیا رفت. 

چاینا میویل
چاینا میویل ،نویسنده داستان های علمی- تخیلی انگلیسی چنین روزی در سال 1972 در نروژ دیده به جهان گشود. وی نخستین کتابش را سال 1998 با عنوان «شاه موش» منتشر کرد و برای آن برنده جایزه برام استوکر شد. کارهای وی از چنان شهرتی برخوردار است که جوایز مختلف ادبی را برایش به ارمغان آورده اند. وی سه بار جایزه آرتور سی کلارک را در سال 2001 برای کتابش «ایستگاه خیابان پردیدو» ،در سال 2005 برای رمان «مجلس آهنی» و سال 2010 برای کتاب «شهر و شهر» به خود اختصاص داده و همچنین سال 2003 جایزه لوکوس را برای سومین رمانش «ترس» و نیز  جایزه هوگو را برای «شهر و شهر» از آن خود کرده است. «زخم» و «شهر سفارت» از دیگر آثار برجسته اوست. 

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها