جمعه ۱۷ شهریور ۱۳۹۱ - ۱۳:۰۱
چرا«حق‌الزحمه خانه‌داری زنان»پرداخت نمی شود

نويسنده كتاب «حق‌الزحمه خانه‌داري زنان» سعي كرده است در اين اثر، قانون را به نفع زنان تفسير كند. اين اثر به‌تازگي منتشر شده است._

مراد مقصودي، نويسنده اين اثر، در گفت‌وگو با خبرگزاري كتاب ايران(ايبنا)، عنوان كرد: حقوق زنان خانه‌دار را به دليل علاقه‌مندي به حقوق خانواده براي بررسي در اين اثر انتخاب كردم. در اين كتاب با استناد به آيات قرآن و احاديث بيان كرده‌ام كه زنان جز وظيفه شير دادن به بچه تكليف ديگري ندارند. طبق قانون اگر زنان با قصد دريافت حق‌الزحمه امور خانه را انجام دهند، اين حق‌الزحمه بايد به آن‌ها پرداخت شود.

وي افزود: اين موضوع را از جنبه‌هاي گوناگوني مانند مباني استحقاق حق‌الزحمه در نظرات قضايي و همچنين اين‌كه آيا اصل را در اين قضيه بايد بر تورع گذاشت يا عدم تورع بررسي كرده‌ام.

قاضي دادگستري، تورع يا عدم تورع را يكي از موضوعات مورد اختلاف در اين بحث دانست و گفت: به اعتقاد من اصل بر عدم تورع است كه اين امر به نفع زنان تمام مي‌شود. از نظر حقوقي و فقهي نيز مستنداتي در اين باره ذكر كرده‌ام. مجلس شوراي اسلامي چندي پيش ماده‌واحده‌اي را تصويب كرد كه هدف از آن حمايت از زنان است، اما شرط‌هايي كه در آن قيد شده است زنان را متضرر مي‌كند!

وي با اشاره به بررسي اين ماده‌واحده در كتابش گفت: ابهاماتي در اين ماده‌واحده وجود دارند، براي مثال اگر شوهر به ناحق زن را طلاق بدهد، زن مي‌تواند بابت مدتي كه با او زندگي كرده، حق‌الزحمه مطالبه كند. اين در حالي است كه اگر زني با عذري موجه مانند خودداري شوهر از پرداخت نفقه درخواست طلاق دهد، طبق تفسير لفظ به لفظ اين ماده‌واحده از مطالبه حق‌الزحمه محروم است.

مقصودي ادامه داد: در كتابم بيان كرده‌ام كه اگر هدف قانون‌گذار حمايت از زن‌هاست، نبايد تفاوتي ميان طلاق ناحق زن توسط شوهر يا درخواست به‌حق طلاق از سوي زن قايل شوند. در واقع من اين ماده‌واحده را به نفع زنان تفسير و مواردي را كه به اثبات اين موضوع كمك مي‌كنند ذكر كرده‌ام.

نويسنده كتاب «رويه قضايي و انديشه‌هاي حقوقي» با بيان اين‌كه قانون‌گذار معيارهاي تعيين حق‌الزحمه زنان خانه‌دار را تبيين نكرده است، گفت: مدت سال‌هاي زندگي زن با شوهر، تعداد فرزنداني كه پرورش داده، ميزان تحصيلات زن، نوع فعاليتي كه وي در خانه انجام داده و همچنين سطح معيشت و رفاه خانواده را به عنوان معيار در اين كتاب مشخص كردم. البته حساب كردن اين هزينه بر عهده كارشناس است. 

چاپ نخست ويرايش جديد كتاب «حق‌الزحمه خانه‌داري زنان» با شمارگان هزار نسخه، در 166 صفحه و به بهاي 40 هزار ريال از سوي انتشارات خرسندي منتشر شده است.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها