آندره مکین، ماریان کیس، ژرژ باتای، مری الیور، نیل دونالد والش و مری ولستون کرافت از نویسندگانی هستند که تقویم ادبی امروز به آن ها اختصاص دارد.-
آندره مکین
آندره مکین، نویسنده روسی – فرانسوی چنین روزی سال 1957 در کرانسوبارسک سیبری دیده به جهان گشود. مادر بزرگش در کودکی برایش قصه هایی به زبان فرانسوی می گفت و همین امر باعث شد تا به فرانسه و زندگی در آنجا علاقهمند شود. وی پس از آن كه دكترايش را در زمينه ادبيات معاصر فرانسه از دانشگاه مسكو دريافت كرد، به تحصيل فلسفه پرداخت و سال 1987 به فرانسه رفت. او در آنجا دو کتابش با نام «دختر یک قهرمان اتحاد جماهیر شوروی» و «اعترافات یک پرچمدار شکست خورده» را برای ناشران فرستاد اما آن ها تمایلی به چاپ این دو کتاب نشان ندادند و او مجبور شد از نام فامیلی مادربزرگش برای چاپ آثارش استفاده کند و همین امر سبب شد تا نخستین کتابش سال 1990 به چاپ برسد. وی با کتاب «به یاد رودخانه عشق» نام خود را به دوستداران ادبیات معرفی کرد و از گمنامی بیرون آمد. سرانجام کتاب «وصیتنامه فرانسوی» برای این نویسنده روس که به خود لقب «نویسنده منحوس» داده بود، جایزه گنکور و جایزه مدیسی را به ارمغان آورد. «زنی که منتظر بود»، «موسیقی یک زندگی» و «عشق انسانی» از دیگر آثار اوست. او پس از شهرت در فرانسه نیز از سال 2000 با اسم مستعار چهار رمان منتشر کرد که سال پیش با توجه به سبک زبانی او متوجه شدند که این آثار متعلق به اوست و خود او نیز این را پذیرفت و گفت برای دور بودن از شلوغی های موجود با اسم مستعار «گابریل اوزموند» آثارش را منتشر کرده است.
ماریان کیس
ماریان کیس ،نویسنده ایرلندی چنین روزی در سال 1963 به دنیا آمد. در کارنامه ادبی وی 12 رمان و سه کتاب غیرداستانی به چشم می خورد و او برای خلق آثاری در حوزه ادبیات زنان به شهرت رسید. بیش از 22 میلیون نسخه از کارهای او در سرتاسر جهان به فروش رسید و کتاب هایش به 32 زبان ترجمه شده است. نخستین مجموعه داستان وی با عنوان «هندوانه» سال 1995 منتشر شد. «فرشته ها»، «پرواز»، «تعطیلات راشل» و «طرف دیگر داستان» از آثار اوست.
ژرژ باتای
ژرژ باتای، فیلسوف و رمان نویس فرانسوی چنین روزی در سال 1897 در بیلون فرانسه به دنیا آمد. او کودکی سختی داشت و از سه سالگی شاهد مرگ تدریجی پدر و جنون مادرش بود و این مشکلات را به خوبی میتوان در میان نوشته هایش لمس کرد. وی سال 1928 مهمترین رمانش را با عنوان «چشم» منتشر کرد که سبب شهرتش شد. «مادام ادواردا»، «آبی آسمان» و « مادرم» از دیگر رمانهای برجسته اوست. آثار او اثر گستردهای بر متفكران فرانسه داشتند و او پیشگام و الهام بخش بسیاری از فیلسوفان پساساختارگرا و پسامدرن فرانسوی در سالهای پس از جنگ جهانی دوم بود. «درباره نیچه»، «ادبیات و شر» و «سهم مذموم» از مهمترین آثار فلسفی اوست. وی جولای 1962 از دنیا رفت.
مری الیور
مری الیور، شاعر آمریکایی چنین روزی در سال 1935 در ایالت اوهایو دیده به جهان گشود. وی نوشتن شعر را از 14 سالگی آغاز کرد و نخستین مجموعه شعرش در سال 1963 با عنوان «سفر دریایی و دیگر اشعار» منتشر شد. او سال 1984 برای پنجمین دفتر شعرش با عنوان «آمریکایی بدوی» برنده جایزه پولیتزر و سال 1992 برای «مجموعه اشعار جدید و برگزیده» برنده جایزه کتاب ملی آمریکا شد. الیور جوایز ادبی دیگری چون «جایزه ادبی لنین » سال ۱۹۹۸ و جایزه یادبود شلی را از آن خود کرده است. «خانه نور»، «کار رویا»، «دوازده ماه»، «خواب در جنگل» و «مسافر شب» از دیگر آثار اوست.
نیل دونالد والش
نیل دونالد والش ،نویسنده آمریکایی چنین روزی در سال 1943 دیده به جهان گشود. او برای مجموعه کتاب های «گفت وگو با خدا» به شهرت رسید که شامل 9 کتاب است. نیل دونالد والش میگوید: شبی که از همه کس و همه چیز بریده بودم، به خواب رفتم و در حالتی بین خواب و بیداری با خدا ارتباط برقرار کردم. او در نهایت حاصل گفت وگوهای خود را در قالب کتابهایش در اختیار خوانندگان قرار داد. «دوستی با خدا»، «ارتباط های جدید»، «خدای فردا»، «خانه با خدا» و «وصل با خدا» از کتاب های این مجموعه است.
مری ولستون کرافت
مری ولستون کرافت، ادیب و نویسنده قرن هجدهمی انگلستان، چنین روزی در سال 1797 دیده از جهان فروبست. وی که سال 1759 در حومه لندن به دنیا آمد، از هواداران برابری اجتماعی و آموزشی برای زنان بود. او با آغاز انقلاب کبیر فرانسه به پاریس رفت تا شاهد انقلاب باشد. اثر مشهور وی «احقاق حقوق زنان» که سال 1792منتشر شد از متون کلاسیک فمینیستی محسوب میشود. او رمانها و مقالات متعدد و همچنین سفرنامه و تاریخ انقلاب فرانسه را نگاشته است. وی همچنین رمان «مری: داستان»، «انقلاب فرانسه» و کتاب کودک «داستان های اصلی از دنیای واقعی» را نیز در کارنامه ادبی خود دارد.
نظر شما