شنبه ۲۵ شهریور ۱۳۹۱ - ۱۳:۵۰
تولید کتاب متناسب با نیاز دانش‌آموزان باعث افزایش مطالعه می‌شود

طرح ملی «50 هزار نمایشگاه کتاب در 50 هزار مدرسه» امروز ( 25 شهریور) با حضور‌ کارشناس‌های فرهنگی ـ هنری ادارات آموزش و پرورش استان‌های سراسر کشور افتتاح شد. مدیرکل فرهنگی ـ هنری وزارت آموزش و پرورش در این مراسم گفت: افزایش سرانه مطالعه در میان دانش‌آموزان مستلزم تولید کتاب‌های متناسب با نیاز دانش‌آموزان است.-

به گزارش خبرگزاری کتاب ایران(ایبنا)، محمد ابراهیم محمدی در این مراسم که در مرکز تربیت معلم شهید شرافت برگزار شد، با ابراز تاسف از پایین بودن سرانه مطالعه در میان دانش‌آموزان اظهار کرد: کتابخوان نبودن والدین دانش‌آموزان و معلم‌ها از دلایل پایین بودن این سرانه محسوب می‌شود.

وی در ادامه سخنانش گفت: وزارت آموزش و پرورش باید تمام توان و امکانات خود را برای حل این مشکل به‌کار ببرد اما به تنهایی نمی‌تواند موفق شود؛ بنابراین، لازم است تا سایر نهادها نیز به مشارکت با این وزارتخانه بشتابند و وضعیت کتابخانه‌های مدارس و به دنبال آن سرانه مطالعه در میان دانش‌آموزان را بهبود بخشند. در این میان کتابیاران مهم‌ترین نقش را می‌توانند ایفا کنند.

مدیرکل فرهنگی ـ هنری وزارت آموزش و پرورش عنوان کرد: در حوزه آموزش و پرورش متاسفانه اغلب دانش‌آموزان به سمت کتاب‌ها و منابع ترجمه‌ای می‌روند که علت آن را می‌توان در متناسب نبودن کتاب‌های تالیفی با نیازهای آن‌ها دانست؛ بنابراین، از دیگر عواملی که می‌تواند زمینه‌های افزایش سرانه مطالعه را فراهم کند، تولید کتاب‌های متناسب با نیازهای دانش‌آموزان است.

محمدی ادامه داد: ناشران کتاب‌های حوزه آموزش و پرورش باید دست به تولید کتاب‌هایی‌ بزنند که پاسخگوی نیاز مخاطبان باشند. همچنین کتاب‌ها باید با ادبیات دانش‌آموزان همخوانی داشته باشند. رسانه‌ها نیز می‌توانند با تبلیغ و معرفی کتاب‌های جدید و مناسب، دانش‌آموزان را با تازه‌های نشر آشنا کنند.

وی اظهار کرد: برپایی جشن اهدای کتاب در مدارس، تدوین منشور کتاب و مطالعه در مدارس، توزیع فراخوان‌ برای طرح‌های «کتاب اول سال» و «کتاب اول دانش‌آموز» که بر اساس آن‌ها به بهترین کتاب تالیف شده توسط معلم، ناشر یا دانش‌آموز، جوایزی در نظر گرفته شود، می‌توانند در ارتقای سرانه مطالعه در مدارس موثر باشند.

مدیرکل فرهنگی ـ هنری وزارت آموزش و پرورش در پایان سخنانش گفت: وزارت آموزش و پرورش اکنون در حال تدوین طرح جامع «ارتقای سرانه مطالعه و کتاب در مدرسه» است. بنابراین، از فرهنگیان می‌خواهیم تا اگر در حوزه ترویج فرهنگ کتاب و کتابخوانی طرحی دارند، ارایه کنند تا در آینده نزدیک شاهد به تصویب رسیدن این طرح جامع باشیم.

حسین هژبری، معاون پرورشی ـ فرهنگی وزارت آموزش و پرورش، سخنران بعدی این مراسم بود. وی ضمن قدردانی از معاونت فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و موسسه فرهنگی منادی تربیت به عنوان حامیان و متولیان برپایی طرح ملی «50 هزار نمایشگاه کتاب در 50 هزار مدرسه» گفت: ما با آرمان‌ها موجود در حوزه کتاب و کتابخوانی فاصله زیادی داریم. برپای چنین نمایشگاه‌هایی در سطح کشور می‌توانند به کم کردن این فاصله‌ها کمک کنند اما در حوزه افزایش سرانه مطالعه در میان دانش‌آموزان باید فعالیت‌های بیشتر و جدی‌تر صورت بگیرد.

وی در ادامه سخنانش اظهار کرد: وزارت آموزش و پرورش در مرحله نخست باید راهکارهایی را برای کتابخوان کردن معلمان ارایه و به تشکیل انجمن‌های کتاب در مدارس اقدام کند تا فرهنگیان با هدف مطالعه کتاب و ترویج فرهنگ مطالعه گردهم جمع شوند. آموزش کتابیاران برای مدیریت کتابخانه مدارس، راه‌اندازی کتابخانه‌های باز در مدارس و فرهنگ‌سازی در استفاده بهینه از کتابخانه‌های کلاسی از  اصولی‌اند که به ارتقای سرانه مطالعه در میان دانش‌آموزان کمک می‌کنند.

معاون پرورشی ـ فرهنگی وزارت آموزش و پرورش افزود: از دیگر مواردی که به نهادینه کردن فرهنگ مطالعه در مدارس کمک می‌کنند، می‌توان به تشکیل کارگروه‌های هم‌اندیشی و مطالعه دانش‌آموزی و استفاده از الگوی صحیح خرید و نگهداری کتاب اشاره کرد.

هژبری در پایان سخنانش عنوان کرد: تحقیقات نشان داده‌اند که تعداد کتاب‌ها و کتابخانه‌ها کم نیستند بلکه کتابخوان به تعداد کم وجود دارد؛ بنابراین، باید شرایطی فراهم شود تا همین تعداد کتاب‌ها نیز با هدف کمک به ترویج فرهنگ کتابخوانی به‌گونه‌ای آسان در اختیار دانش‌آموزان قرار بگیرند.

سخنران بعدی این مراسم یوسف یعقوبی‌فر، مدیرعامل موسسه منادی تربیت بود. وی ضمن تشکر از حضور کارشناس‌های فرهنگی ـ هنری ادارات آموزش و پرورش استان‌های سراسر کشور در این دوره از طرح ملی «50 هزار نمایشگاه کتاب در 50 هزار مدرسه» اظهار کرد: در این دوره از نمایشگاه، حدود 600 ناشر کتاب‌های آموزشی و کمک آموزشی شرکت کرده‌اند.

مدیرعامل موسسه منادی تربیت ادامه داد: از زمان راه‌اندازی این طرح تاکنون توانسته‌ایم حدود 20 هزار کتابخانه کلاسی را با کتاب‌های مناسب تجهیز کنیم.

وی با اشاره به کارشناس‌های فرهنگی ـ هنری ادارات آموزش و پرورش استان‌های سراسر کشور گفت: امیدوارم بتوانید کتاب‌های مورد نیاز استان خود را از این نمایشگاه تهیه کنید. بعد از آن دیگر نوبت شما است که در مدارس به تبلیغ و معرفی این کتاب‌ها بپردازید.

یعقوبی‌فر بیان کرد: موسسه منادی تربیت توانسته تا آن‌جا که در توان دارد بخشی از تذکرات مقام معظم رهبری در حوزه کتاب را محقق سازد. امیدوارم در آینده نیز بتوانیم این تذکرات را سرلوحه فعالیت‌های خود قرار دهیم تا شاهد افزایش سرانه مطالعه در میان دانش‌آموزان باشیم.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها

اخبار مرتبط