پنجاهوسومین و پنجاهوچهارمین شماره «کتاب ماه علوم اجتماعی» با دو پرونده درباره نئولیبرالیسم و اندیشههای ایمانوئل والرستین منتشر شد.-
در بخش دیگری از این ماهنامه، نظریهپرداز کلان جامعهشناسی، «ایمانوئل والرستین»، مورد کنکاش قرار گرفته است. والرستین که در حوزههای مختلفی از آفریقاشناسی، مباحث روششناختی علوم اجتماعی و جامعهشناسی تاریخی مطالعه و پژوهش کرده است، جزو نظریهپردازانی بهشمار میآید که اقتصاد را یکی از مهمترین مباحث در ریشهشناسی مسایل میداند.
ادامه این پرونده به معرفی کتابهای «جهانیسازی و مسایل آن» نوشته «جوزف استیگلیتز»، «اعترافات یک جنایتکار اقتصادی» اثری از «جان پرکینز» و «دکترین شوک» کتابی از «نئومی کلین»، روزنامهنگار و پژوهشگر آمریکایی پرداخته شده است.
در بخش اصحاب اندیشه، مصاحبهای با عنوان «اقتصاد جهانی سرمایهداری؛ دزدی در مقیاس جهانی» و مقالههایی همانند «پایان کدام مدرنیته؟»، «توسعه مفهوم توسعه»، «مردمشناسی، جامعهشناسی و سایر رشتههای مشکوک» به چاپ رسیده است.
در بخش زیر ذرهبین ماهنامه نگاهی به «طرحی برای تدوین نظام تعلیم و تربیت اسلامی» شده است.
پژواک این ماهنامه به مقالههایی نظیر «فلسفه علوم اجتماعی قارهای، هرمنوتیک، تبارشناسی و نظریه انتقادی»، «خشونت در تاریخ اندیشه فلسفه»، «اندیشه عدالت»، «تحلیل جامعهشناختی جریانهای روشنفکری در ایران»، «دهکده جهانی»، «رهیافتهای اقتصادی اسلام» و «کشاکش آرا در جامعهشناسی» پرداخته است.
«نقادی عقل سیاسی اهل سنت» که در جستوجوی ریشههای بسط سکولاریسم و افراطگرایی در جهان اسلام است نیز در بخش جهان اسلام قرار گرفته است.
بخش مقالات این ماهنامه به دو مقاله «بحران هویت آمریکایی در عصر اطلاعات» و «توطئه روشنایی اغواگری و تناقضهای جامعه اطلاعات» اختصاص یافته است که نگاه انتقادی ویژهای به رویکرد جامعه اطلاعاتی و مشکلات آن دارد.
شماره پنجاهوسه و پنجاهوچهار «کتاب ماه علوم اجتماعی» در 118 صفحه و به همراه لوح فشرده مطالب به بهای یکهزار و 500 تومان در دسترس علاقهمندان این حوزه قرار گرفته است. این ماهنامه تخصصی به کوشش موسسه خانه کتاب منتشر میشود.
نظر شما