دوشنبه ۲۷ شهریور ۱۳۹۱ - ۱۲:۲۴
اسماعیل آذر: نقش آثار گونتر اوکر مانند دیوان «غربی-شرقی» گوته است

مراسم افتتاحیه نمایشگاه آثار گونتر اوکر هنرمند هنرهاي تجسمي معاصر آلمانی، عصر دیروز برگزار شد. اسماعیل آذر در این مراسم گونتر اوکر و آثارش را با دیوان «غربی-شرقی» گوته مقایسه کرد، چرا که آثار این هنرمند پیوند دهنده شرق و غرب است. احسان آقایی رییس این نمایشگاه از انتشار کتاب مجموعه آثار اوکر در ایران، پس از اتمام این نمایشگاه خبر داد.-

به گزارش خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا)، مراسم افتتاحیه نمایشگاه آثار گونتر اوکر، هنرمند معاصر آلمانی عصر دیروز در موزه هنرهای معاصر تهران، باحضور برند اربل، سفیر آلمان در تهران، حمید شاه‌آبادی معاون هنری وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، الکساندر تولنای، دبیر نمایشگاه، احسان آقایی، رییس نمایشگاه و سرپرست موزه هنرهای معاصر، اصغر امیرنیا، مدیر کل مرکز هنرهای تجسمی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، اسماعیل آذر و گونتر اوکر در سالن سینما تک موزه هنرهای معاصر برگزار شد. 

اسماعیل آذر در این مراسم گفت: هنر گونتر اوکر به شرق بسیار نزدیک است. نقش اوکر مانند کتاب «دیوان غربی-شرقی» گوته است. اوکر ادامه دهنده راه نویسندگان و هنرمندانی که با کتاب‌ها و آثارشان پیوند دهنده بین شرق و غرب بوده‌اند. 

وی افزود: تا قرن 19 هنرمند یا شاعری در غرب نبوده که با شرق آشنایی نداشته باشد. شرق تاثیر بسیاری بر غرب گذشته که یکی از نمونه‌های همین تاثیر، آثار گونتر اوکر است. 

احسان آقایی، رییس نمایشگاه و سرپرست موزه هنرهای معاصر، در این مراسم گفت: برگزاری نمایشگاه اوکر از دو جهت برای ما بسیار مهم است، نخستین آن معرفی جریان‌های بزرگ هنری و هنرمندان بزرگ معاصر جهان به دانشجویان هنر و هنردوستان ایرانی و همچنین و درونمایه و اندیشه موجود در آثار آقای اوکر است. 

وی افزود: ما امروزه در جهانی زندگی می‌کنیم که خشونت و فجایع انسانی بسیار قابل مشاهده است. اهانتی که در این روزها به پیغمبر اسلام در جهان شده یکی از موارد نقض حقوق بشر است. رعایت حقوق انسان فقط حقوق مادی نیست، بلکه اعتقادات انسانی هم شامل آن می‌شود. خیلی خوشحالم امروز میزبان نمایشگاه هستیم که هنرمندش سعی در نشان دادن خشونت‌ها و نفی آن‌ها دارد. 

الكساندر تولنای دبیر این نمایشگاه در این مراسم گفت: گونتر اوكر يكی از مهم‌ترين هنرمندان معاصر آلمان است كه بيش از 50 سال سابقه هنری دارد. اوکر هنرمندی مستقل است كه در آثارش به مخاطب هشدار در خطر قرار گرفتن و نابودی طبیعت را می‌دهد. 

تولنای در ادامه به معرفی بخش‌های این نمایشگاه پرداخت و گفت: اين نمايشگاه در دو بخش تقسيم‌بندی شده است كه بخش نخست در برگيرنده تصاوير، نقاشی و مجسمه‌هایی است كه نشان دهنده زخم‌هاست و بخش دیگر نيز آثار كاغذی اين هنرمند است. این آثار کاغذی دغدغه‌های شخصی اوکر است که با توجه به فضای گالری‌ها تقسيم‌بندی شده است. 

دبیر نمایشگاه در ادامه به ویژگی‌های آثار اوکر اشاره کرد و گفت: آثار اوكر نفی كننده خشونت است و از صلح و آرامش حمايت می‌كند. پس از ديدن نمايشگاه متوجه خواهید شد که اين مجموعه تركيبی از هنر و زندگی است. احساسات و تجربيات اوکر برای مخاطبان ايرانی و آلمانی به يک میزان قابل درک است. زيبایی و حقيقت در آثار اين مجموعه مشخص است.
 
اصغر امیرنیا، مدیر کل مرکز هنرهای تجسمی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی یکی دیگر از سخنرانان این مراسم، گفت: اگر هنر در راستای درست و منطقی استفاده شود، بهترین وسیله برای ارتباط بین ملت‌هاست. از این‌که آقای اوکر علیرغم تمام هجمه‌ها علیه ایران، کشور ما را برای برگزاری نمایشگاه انتخاب کردند تشکر می‌کنم. امیدوارم هنرمندان ایرانی از تفکر موجود در این آثار بهره ببرند. 

سفیر آلمان در ایران در این نشست با معرفی اوکر به عنوان یک هنرمند مشهور جهانی گفت: اوکر نه تنها در هنر آلمان بلکه در هنر جهانی بسیار مشهور و اثرگذار است. اوکر را به عنوان یکی از احیاگران هنر پس از جنگ جهانی دوم می‌شناسند. او نگرشی گسترده به فرهنگ‌های دنیا دارد و این امر نشان دهنده سفرهای او به اقصی نقاط جهان است که تجربه این سفرها در آثار وی جلوه‌گر است. 

وی افزود: اوکر علاقه دارد با مردمان ملت‌های جهان با زبان خودشان گفت‌وگو کند. اوکر بازدید کنندگان را به پرداختن به فرهنگ‌های دیگر و گفت‌وگوی آزاد با آن‌ها دعوت می‌کند. 

همچنین گونتر اوكر نيز در این مراسم متن کوتاهی را به این شرح برای حاضران خواند: تهديد انسان و جراحت برداشتن انسان‌ها از روزگار، تصويری است كه در اين نمايشگاه بازتاب می‌يابد و آن چيزی است كه هم با الفبا قابل ترسيم است و هم نيست. هنر به تنهایی نمی‌تواند انسان را نجات بخشد اما می‌تواند ديالوگی را برای دستيابی انسان به رهایی فراهم كند. 

در حاشیه این افتتاحیه احسان آقایی رییس نمایشگاه درباره انتشار مجموعه آثار گونتر اوکر در ایران به خبرنگار ایبنا، گفت: موزه هنرهای معاصر هر نمایشگاهی که برگزار می‌کند در ابتدا کتاب آن را هم منتشر می‌کند، اما در این نمایشگاه چون ما هنوز کپی رایت آثار را خریداری نکرده‌ایم، نمی‌توانیم مجموعه آثار را منتشر کنیم. بنابراین انتشار این مجموعه تا پایان برگزاری این نمایشگاه به تعویق می‌افتد. 

وی در پایان گفت: آثار گونتر اوکر متعلق به موسسه‌ای در آلمان با نام «Ifa» است و مکاتبات ما با این موسسه برای خرید کپی‌رایت به سرانجام رسیده، بر این اساس بلافاصله پس از اتمام نمایشگاه کتاب مجموعه آثار این هنرمند برجسته آلمانی را منتشر خواهیم کرد. 

نمایشگاه آثار هنرمند معاصر آلمانی گونتر اوکر با نام « زخم‌ها پیوندها» از 26 شهریور تا 11 آبان در موزه هنرهای معاصر تهران برگزار خواهد شد.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها