سه‌شنبه ۲۸ شهریور ۱۳۹۱ - ۱۴:۳۵
کتاب «صنعتی سازی سینمای ایران» منتشر می‌شود

علی‌ضا اکبرپور محقق حوزه سینما از انتشار کتاب «صنعتی‌سازی سینمای ایران» خبر داد. در این کتاب مناسبات تولید فیلم در ایران بررسی شده و راهکارهایی برای رفتن به سوی صنعتی‌سازی تولید ارایه می‌شود._

علی‌رضا اکبرپور به خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا)، گفت: کتاب «صنعتی سازی سینمای ایران» برای نخستین بار به صورت کاملا جدی سعی دارد به آسیب‌شناسی جامع نسبت به مناسبات تولید، پخش و سیاست گذاری سینمای ایران در روند صنعتی سازی می‌پردازد. 

وی افزود: در این کتاب یک افق کلی از وضعیت کنونی سینمای ایران نشان داده شده و در ادامه راهکارهایی برای برون رفت از مشکلات فعلی در 9 بخش ارایه می‌شود. راهکارهای ارایه شده در این کتاب به عنوان مثال شیوه‌های مناسب اکران، با یک نگاه بومی ایرانیزه شده مطرح شده‌اند. 

این محقق حوزه سینما در ادامه با اشاره به این نکته که در این کتاب به اهمیت مقوله ارزآوری و فاینانس در تولید فیلم پرداخته شده، گفت: سینمای ایران اگر به سمت سودآوری نرود از منظر صنعتی نابود می‌شود. باید به سینما به چشم یک صنعت سودآور نگاه کرد. همه صنعت‌های بزرگ سینمایی چون هالیوود و بالیوود این مساله را مدنظر قرار داده‌اند. هالیوود در آمریکا سومین نهاد سودآور اقتصادی است. سینمای هند هم بخشی از سرانه تولید ناخالص ملی را بر عهده دارد. 

اکبرپور در ادامه با اشاره به پیام کلی این کتاب گفت: دو راس اصلی در این کتاب وجود دارد که پیام کلی کتاب را شامل می‌شود. نخستین بحث طرح تجمیع سیاست‌گذاری‌های کلان است. این سیاست‌ها به صورت موازی از نهادهای مختلف مانند «ناجی هنر»، «حوزه هنری»، «شرکت سیمافیلم سازمان صدا و سیما» و «معاونت هنری وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی» مطرح می‌شود که برای سینما آسیب‌زاست، چرا که این مساله نگاه‌های سلیقه‌ای به سینما را موجب شده است. 

اکبرپور گفت: باید وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی همه امور مربوط به سینما را بر عهده بگیرد. دومین مبحث اصلی در این کتاب طرح ایده نگاه «تراستی و کارتلی» به سینمای ایران است. دست‌اندرکاران تولید فیلم در ایران ناچارند به این دیدگاه مجهز شوند. در این کتاب مسایلی چون سالن‌سازی، نوع معماری ویژه سالن‌های سینمایی و یکپارچه کردن آن‌ها نیز مطرح شده است. 

اکبرپور در ادامه با اشاره به اهمیت معماری سالن‌های سینمایی گفت: مساله سالن‌سازی در سینما تاکنون مورد غفلت ما بوده است. ظرفیت اکنون سالن‌های سینما در ایران مناسب با دهه 90 در ایران نیست و همین نکته باعث شده بسیاری از فیلم‌ها یا اکران نشوند یا اکران بد و نامناسب داشته باشند. این‌ شرایط اکران نه تنها به شخص کارگردان ضربه وارد می‌کند، بلکه باعث نابودی صنایع و شغل‌های مختلف زیر مجموعه ساخت فیلم نیز می‌شود. 

علی‌رضا اکبرپور،کارشناس ارشد سینماست. به قلم اکبرپور تاکنون کتاب‌های «آسیب‌شناسی متن در سینمای ایران» و «فیلم‌نوشت ریما» منتشر شده است. کتاب «صنعتی سازی سینمای ایران» از سوی انتشارات جمال هنر منتشر خواهد شد.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها