سیده زینب حسینی به خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا)، گفت: این کتاب در اصل پایاننامه دوره کارشناسی من در دانشکده فنی دکتر شریعتی بود.
وی افزود: رشته طراحی و چاپ پارچه کتاب تخصصی ندارد. بخشی از متون مورد استفاده دانشجویان، کتابهای مهندسی است که فصلهایی از آن به پارچه اختصاص دارد و همینطور کتابهای هنری هم بخشی از آن صرفا به طراحی و چاپ پارچه ربط دارد؛ بنابراین کتاب جامعی وجود نداشت که دانشجویان مرتبط بتوانند پاسخی برای سوالات خود پیدا کنند.
حسینی در ادامه با بیان این نکته که این کتاب میتواند یک منبع جامع برای دانشجویان رشته طراحی و چاپ پارچه باشد، گفت: در این کتاب علاوه بر آنکه مخاطب میتواند مطالب و مباحث مورد سوال خود را پیدا کند، در ذیل هر مبحث منابعی برای مطالعات بیشتر هم معرفی شده که رجوع به آنها در یادگیری مباحث تکمیلی مفید است.
حسینی در ادامه در پاسخ به این سوال که روند نگارشیاش برای این کتاب چگونه بوده، گفت: ابتدا موضوعاتی را که به ذهنم خطور میکرد به روی کاغذ میآوردم و در ادامه برای شرح و توضیح بیشتر آنها به منابع رجوع میکردم و از دل همین مطالب، لغات و اطلاحات تخصصی بیشتری بیرون میآمد و دوباره همین روند برای توضیح این واژهها از سر گرفته میشد.
این محقق در ادامه در پاسخ به این سوال که چرا با وجود کلامش مبنی بر نبود منابع تخصصی برای دانشجویان و دانشآموزان هنرستانی در اين زمينه، شمارگان کتاب 500 نسخه است، گفت: ناشر این کتاب یعنی انتشارات جمال هنر ابتدا قصد داشت تا بازار این کتاب را امتحان کند و میزان مخاطبان را بسنجد، بنابراین برای بار نخست این کتاب را با شمارگان 500 نسخه وارد بازار کتاب کرد، که به گمانم پاسخ خود را گرفت و به زودی چاپ دوم آن را با شمارگانی بالاتر منتشر خواهد کرد.
«دانشنامه طراحی و چاپ» تدوین و تالیف سیده زینب حسینی در 358 صفحه و به بهای 14 هزار تومان از سوی انتشارات جمال هنر منتشر شده است.
یکشنبه ۲ مهر ۱۳۹۱ - ۱۲:۱۰
نظر شما